فرشید رحمانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: گنبدکاووس ۴۸ بندسار و بند خاکی دارد که بارندگیهای شبانه روز گذشته باعث ذخیره آب در ۱۱ مورد از آنها شد که خوشحالی کشاورزان و دامداران منطقه را به دنبال داشت.
وی مهمترین هدف از ایجاد بندهای خاکی را جلوگیری از فرسایش خاک، کمک به مدیریت سیلاب و کاهش اثرات تخریبی آنها برشمرد و گفت: آبهای جمع آوری شده در بندسارها و بندهای خاکی، باعث افزایش تولید علوفه، جلوگیری از فرسایش خاک، مهار روان آبها و تغذیه سفرهای آب زیرزمینی در منطقه میشود.
رحمانی بیان کرد: گنبدکاووس بیش از ۵۰۰ هزار هکتار عرصه دارد که ۳۴۱ هزار هکتار آن معادل ۶۲.۵ درصد به عنوان عرصه منابع ملی شناخته میشود و هر ساله بخشی از منابع اعتباری حوزه احیا و اصلاح مراتع استان گلستان به این شهرستان اختصاص مییابد.
وی با تاکید بر اهمیت اجرای طرحهای اصلاح و احیای مراتع در جلوگیری از گسترش بیابانزایی و خیزش گرد و غبار ناشی از آن، افزود: تاکنون این طرحها شامل اقداماتی مانند بوتهکاری، هلالی آبگیر، ذخیره نزولات آسمانی به روش کنتور فارو و کپه کاری در ۱۰ هزار هکتار از مراتع شهرستان اجرا شد.
به گزارش ایرنا، مدیریت سیلاب، جلوگیری از فرسایش خاک، افزایش نفوذ آب در خاک و تغذیه آبخوانها، حفظ منظر و تنوع زیستی اکوسیستم حوزه، کاهش خسارات مالی و جانی به جوامع پایین دست، توانمندسازی جوامع محلی و افزایش معیشت خانوارهای روستایی، کاهش وابستگی به منابع طبیعی و افزایش تولید در واحد سطح اراضی و بهره برداری بهینه از حوزه آبخیز بر اساس توان و ظرفیت در راستای توسعه پایدار از مهمترین اهداف اجرای پروژههای آبخیزداری است.
شهرستان مرزی گنبدکاووس با افزون بر ۴۰۰ هزار نفر جمعیت در شرق استان گلستان واقع است.
نظر شما