شناسهٔ خبر: 68893952 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

بسته اخبار علم و فناوری

درمان دیابت نوع ۱ در چین/ گذر «دنباله‌دار قرن» از کنار زمین

هستی وفایی

در جهان علم و فناوری امروز میزبان اخبار گوناگونی از تشخیص و درمان بیماری‌ها گرفته تا فناوری‌های نظامی و رویدادهای فضایی بوده‌ایم و در مورد هوشمندسازی معادن نیز سخن گفته‌ایم و در اینجا قصد داریم نگاهی به خلاصه‌ای از اخبار سرویس علم و فناوری ایسنا در روزی که گذشت، بیندازیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، امروز در سرویس علم و فناوری ایسنا در کیهان سفر کردیم و نگاهی به دنباله‌داری که به زودی به زمین می‌رسد، انداختیم، همچنین در مورد تلاش‌های دانشمندان برای درمان بیماری‌ها خواندیم و از درمان دیابت نوع ۱ با خبر شدیم. سرویس علم و فناوری به هوشمندسازی معادن پرداخت و از ایجاد فناوری جدیدی برای مقابله با بمب‌گذاری و تک‌تیراندازها خبر داد. در ادامه نگاهی می‌اندازیم به گزیده‌ای از اخبار علم و فناوری که برای مطالعه نسخه کامل آنها کافی است بر روی تیتر آبی‌رنگ خبر کلیک کنید.

دیابت نوع ۱ در چین درمان شد

یک زن مبتلا به دیابت نوع ۱ در چین به لطف یک درمان جدید که سلول‌های استخراج‌ شده از بدن خود بیمار را دوباره به کار می‌گیرد، درمان شده است.

کشف نقش پنهانی استروژن در ابتلا به سرطان

بررسی جدید پژوهشگران آمریکایی نشان می‌دهد که استروژن‌ با مهار یک سلول ایمنی مهم، پیشروی سرطان را تحریک می‌کند.

برنامه‌ریزی و کنترل یکپارچه معدن با نرم‌افزار هوشمندسازی معادن

یک شرکت دانش‌بنیان جهت ارتقاء سطح معدن‌کاری و رسیدن به استانداردهای انقلاب صنعتی چهارم در کشور نرم‌افزاری در زمینه هوشمندسازی معادن طراحی کرد.

حمایت مرکز تحول دیجیتال از ایده‌های نوآورانه هوشمندسازی معادن با انتشار فراخوان

مرکز نوآوری و تحول دیجیتال اتاق بازرگانی تهران در راستای هوشمندسازی معادن با انتشار فراخوانی در ۴ محور «اکتشافات معدنی»، «ایمنی معادن»، «هوشمندسازی واحدهای فرآوری» و «سیستم‌های پایش» اقدام به جذب ایده‌های نوآورانه کرد.

«دنباله‌دار قرن» ماه آینده از کنار زمین می‌گذرد

در ماه اکتبر سال جاری شاهد رویدادی خواهیم بود که هر ۸۰ هزار سال یک بار رخ می‌دهد. دنباله‌دار Tsuchinshan-ATLAS برای اولین بار در سال ۲۰۲۳ از کنار زمین می‌گذرد.

تشخیص تک تیراندازها و بمب‌ها از راه دور با یک فناوری جدید

یک فناوری جدید لایه جدیدی از دفاع را ارائه می‌کند که مجریان قانون و متخصصان امنیتی را برای محافظت از شخصیت‌های مهم در مناطق عمومی توانمند می‌کند.

کمک به درمان زوال عقل با دستکاری رؤیاها!

دانشمندان می‌گویند امواج مغز را می‌توان در حالی که رؤیا می‌بینیم، دستکاری کرد و این کار می‌تواند به درمان زوال عقل کمک کند.

رتبه ۶۴ جهانی ایران در شاخص نوآوری جهانی در سال ۲۰۲۴/رتبه ۱۱۵ ایران در استفاده از خدمات دولتی آنلاین

تحلیل شاخص نوآوری جهانی (GII) سال ۲۰۲۴ نشان می‌دهد جمهوری اسلامی ایران هر چند در میان ۱۳۳ کشور جهان در جایگاه ۶۴ قرار گرفته است، ولی در مقایسه با جایگاه ایران در سال ۲۰۲۲ با رتبه ۵۳، افت نشان می‌دهد.

کاشت اولین تراشه مغزی مبتنی بر گرافن در سر یک بیمار مبتلا به سرطان

یک استارت آپ مستقر در اسپانیا با موفقیت توانایی رابط مغز و رایانه مبتنی بر گرافن(BCI) خود را برای انجام جراحی دقیق تومور نشان داده است.

فضانوردان «کرو-۹» امشب راهی فضا می‌شوند

پرتاب ماموریت کرو-۹(Crew-9) در روز ۲۸ سپتامبر اولین پرتاب اسپیس‌ایکس از سکوی SLC-40 در ایستگاه پرتاب فضایی کیپ کاناورال در فلوریدا خواهد بود که امشب انجام خواهد گرفت.

موشک چین ۸ ماهواره را به مدار فرستاد

چین هشت ماهواره سنجش از دور را با موشک «اسمارت دراگون ۳» خود به مدار خورشیدآهنگ پرتاب کرد.

کرمان و مشهد در شرایط نامناسب‌ فرونشست قرار دارند

مدیرکل دفتر مخاطرات زمین‌شناسی، مهندسی و زیست‌محیطی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی، گفت: از نظر فرونشست با چالش بسیار بزرگی در استان‌های کشور به‌ویژه در استان‌ خراسان رضوی و شهرهای مشهد و کرمان مواجه هستیم.

ساخت اندام‌های مصنوعی کوچک برای تست داروهای مبتنی بر زهر عنکبوت

با ساخت اندام‌های مصنوعی بسیار کوچک، مسیر برای تست نوعی دارو که از زهر عنکبوت استخراج شده، هموار می‌شود.

چالش‌های سند ملی هوش مصنوعی از «عدم شفافیت» تا «نگاشت نهایی»

رئیس انجمن هوش مصنوعی با تاکید بر اینکه در سند ملی هوش مصنوعی موضوع تدوین برنامه‌های عملیاتی شفاف نیست، گفت: هر چند سازمان ملی هوش مصنوعی راه‌اندازی شده، ولی هنوز بودجه‌ برای کلان‌پروژه‌ها تخصیص داده نشده و اگر می‌خواهیم در شاخص آمادگی هوش مصنوعی به رتبه ۳۰ جهان برسیم، نیاز به زیر ساخت‌هایی داریم؛ کشوری مانند امارات برای رسیدن به توان پردازشی ۸ اگزافلاپس تا پایان سال ۲۰۲۴ برنامه‌ریزی کرده در حالی که ما تا ۴ سال آینده توان پردازشی یک اگزافلاپس را هدف‌گذاری کرده‌ایم.

باتری جدید چین در ۵ دقیقه خودروهای برقی را شارژ می‌کند

با کمک باتری جدید ساخت چین، رانندگان خودروهای برقی می‌توانند مسافت حدود ۲۰۰ کیلومتر را تنها پس از ۵ دقیقه شارژ طی کنند.

انتهای پیام

نظر شما