به گزارش روابط عمومی وزارت علوم به نقل از موسسه پژوهشی علوم وصنایع غذایی، رئیس موسسه علوم و صنایع غذایی خراسان رضوی گفت: این دستگاه با نام رئومتر از دستگاههای آزمایشگاهی کارا و ضروری برای بررسی رفتار مواد تحت شرایط مختلف و در نتیجه بهبود خواص، عیبیابی و اصلاح محصول است.
رضوی افزود: ارزیابی رئولوژیکی مواد غذایی در مراحل مختلف تولید از کنترل کیفیت مواد اولیه تا پیشبینی رفتار مواد در مدت فرآوری و برآوردن الزامات ذخیرهسازی و پایداری اهمیت ویژهای دارد.
وی گفت: برای خرید و راهاندازی این دستگاه بیش از ۶۵ میلیارد ریال از اعتبارات صندوق توسعه ملی هزینه شده است.
مدیر موسسه علوم و صنایع غذایی خراسان رضوی افزود: تعیین خواص و ویژگیهای انواع نشاستههای خام و اصلاح شده خوراکی و صنعتی، هیدروکلوئیدها، فیبرها و پروتئینها و غذاهای فرموله شده مثل سس، خامه، دسر و کمی سازی ارزیابیهای حسی، بررسی پایداری ته نشینی، پایداری در هنگام ذخیره سازی طولانی مدت، بررسی خصوصیات الاستیک و ویسکوز انواع ژلها و خمیرها برای ارزیابی کیفیت آرد اولیه، ارزیابی محتوای پروتئین و نشاسته، مقدار جذب آب و دستیابی به خواص مطلوب در محصول نهایی از کاربردهای این دستگاه در صنایع غذایی است.
رضوی افزود: تاثیر اثر افزودنیها بر بهبود کیفیت و دلپذیری مواد غذایی، تنظیم سفتی و نیروی لازم برای برش در انواع پنیرهای مختلف، تنظیم دمای آب شدن و دوباره سفت شدن پنیر پیتزا بررسی رفتار مواد حاوی ذرات درشت تا قطر ۱۰ میلیمتر با تکرارپذیری بالا مانند نمونههای حاوی تکههای میوه از دیگر کاربردهای این دستگاه در صنایع غذایی است.
نظر شما