شناسهٔ خبر: 68728015 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

رییس پژوهشکده حفاظت خاک: ۴۳۲ آبخوان کشور در وضعیت بحرانی قرار دارند

کرج - ایرنا - رییس پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری سازمان تحقیقات ، آموزش و ترویج کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد: ۴۳۲ آبخوان(منابع آب زیر زمینی ) کشور در وضعیت بحرانی است که باید چاره اندیشی جدی برای آنها داشت.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا ، " عطاء الله ابراهیمی" روز چهارشنبه در نشست تور رسانه ای بازدید از طرح های آبخیزداری شرکت دارویی برکت در استان البرز افزود: اکنون ۶۰۹ آبخوان درکشور وجود دارد که از این تعداد ،۴۳۲ آبخوان آنها در وضعیت بحرانی قرار گرفته و زنگ خطربزرگی محسوب می شود.

رییس پژوهشکده حفاظت خاک: ۴۳۲ آبخوان کشور در وضعیت بحرانی قرار دارند

وی بیان کرد: تغییرات اقلیمی کسری تجمع منابع آب زیرزمینی کشور را به ۱۶۰ میلیارد مترمکعب کاهش داده که سهم سرانه منابع آب کشور را تنزل داده است.

ابراهیمی یادآورشد: سیلاب ها نیز درنتیجه تغییرات اقلیمی زیاد شده که در دهه ۹۰ شاهد وقوع ۲ هزار سیلاب در کشور بودیم ؛ سیل های اخیر در سواد کوه و چالوس نیز نمونه هایی از تغییرات اقلیمی است.

رییس پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری کشور تاکید کرد: در بحث اقلیم شاهد افزایش دما، تبخیر و کاهش بارش هستیم که آمار نگران کننده است .

وی درعین حال گفت : خوشبختانه در گروه خشکسالی و تغییر اقلیم پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری کشور تحقیقات کلانی در دست اقدام دارد که ۲ طرح کلان خشکسالی و تغییر اقلیم از جمله آنها است .

وی تغییر اقلیم را یکی از چالش های جدی خواند و افزود: به تبع این تغییر شاهد کاهش آب پایه رودخانه ها هستیم و تعارضات برسرمنابع آب محدود و به تبع آن فرونشست زمین را داریم .

ابراهیمی ، فرونشست زمین را یکی از موضوعات پرتکرار عنوان کرد و ادامه داد: همچنین فرسایش ۱۶ تن خاک در هرهکتار ، بهره وری بی رویه از اراضی کشاورزی و اجرای طرح های عمرانی بدون ملاحظات زیست محیطی از چالش های کشور است .

وی تاکید کرد: ناسالم و ناپایدار بودن حوضه های آبخیزداری نیز به دلیل شرایط اقلمیی و نوع بهره وری است که برابعاد مختلف زندگی امروز تاثیرگذاشته است .

رییس پژوهشکده حفاظت خاک وآبخیزداری با بیان مواد قانونی در زمینه اهمیت توجه به اقلیم و آبخیزداری گفت: چاره ای جز توجه به بحث آبخیزداری و آبخوان نداریم و نیازمند تحقیقات و توجه بیشتری دراین زمینه هستیم .

« محمد مهدی پورسلیمانی» مدیرعامل شهرک دارویی برکت استان البرز در این بازدید نیز از کاشت ۴۰ هزار اصله درخت در این شهرک خبرداد .

وی افزود: شهرک های صنعتی الزاماتی دارند از جمله اختصاص ۱۵ درصد از مساحت شهرک به عنوان فضای سبز است اما درشهرک دارویی برکت این امر به ۲۷ درصد رسیده است .

پورسلیمانی گفت: طرح آبخیزداری برکت به عنوان طرح منحصر به فرد بوده و تامین اعتبار آن ازسوی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) صورت گرفته است .