شناسهٔ خبر: 68727657 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع):

اربعین با زبان هنر باید منعکس شود

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) با اشاره به اینکه مهم‌ترین ابعاد اربعین باید به زبان هنر منعکس شود، گفت: اصحاب رسانه باید با روایتگری صحیح و تبیین دقیق جایی برای تحریف نگذارند.

صاحب‌خبر -

آیت‌الله رمضانی، دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع)، در رویداد رسانه‌ای «ابناء الحسین» که امروز ۲۸ شهریورماه در مجمع جهانی اهل بیت(ع) برگزار شد، بیان کرد: رحمت در میان جوامع بشری مورد تأکید پیامبر بوده و این قاعده طلایی رحمت و همچنین مقاومت در برابر خودکامگی و مقابله با نظام سلطه و استکبار در آموزه پیامبر دیده می‌شود یعنی رحمت در میان جامعه بشری و مقاومت در برابر نظام سلطه و استکبار است.

رمضانی با اشاره به اینکه امروزه ابزار فریب دادن بشر با واژگان زیبا به نام دفاع از حقوق بشر، حقوق کودک و حقوق زنان شاهد بدترین ظلم‌ها به کودکان و زنان هستیم، اظهار کرد: پیامبر اسلام، پیامبر جلال و جمال است و جمال در رُحما بَینَهُم و جلال در اشدّا علیَ الکُفار خودش را نشان می‌دهد؛ آموزه‌های دینی هم مشحون از این جمال و جلال است و حدود ۴۰۰ آیه درخصوص مقاومت سخن گفته است.

وی با بیان اینکه در بعثت، غدیر، عاشورا، رهبریت و ظهور حضرت مهدی(عج) جمال و جلال همراه هم است، اضافه کرد: حضرت مهدی(عج) به‌عنوان منجی بشریت، آورنده صلح عادلانه است و اسلام منادی صلح مطلق باری به هر جهت نیست و صلح با نظام کفر معنا ندارد، بلکه صلح با محوریت عدل قائده و ضابطه قرآنی است.

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) با بیان اینکه تبیین ابعاد هنری اربعین امروزه باید مورد توجه جدی باشد، گفت: ما سه تبیین از اربعین و عاشورا داریم، اربعین سال ۶۱، اربعین در تاریخ و اربعین امروزی و  همچنین عاشورای سال ۶۱، عاشورای در تاریخ و عاشورای امانت امروزی در دست ما شیعیان است.

رمضانی اظهار کرد: اربعین یک پیروزی و فتح مطلق و روشن از روایتگری صحیح، جامع و کامل است؛ روایتگری مانند روایتگری حضرت زینب(س) در تاریخ پیدا نمی‌شود و اگر به متن تاریخ صحیح و نقلیات صحیح مراجعه کنیم شاهد زیباترین روایتگری همراه با جامعیت بعد عقلانی، سیاسی، فرهنگی، تعقلی و ایثارگرایانه هستیم.

رمضانی با بیان اینکه اگر به پدیده اربعین با نگاه تمدنی توجه کنیم، وظایف اصحاب رسانه و هنر بسیار جدی می‌شود، اضافه کرد: اربعین ظرفیت و فرصتی است که دشمن نسبت به آن فعالیت جدی دارد تا به ورطه تحریف بکشاند؛ همان طور که با عاشورا تحریف داریم یقینا در آینده شاهد تحریف اربعین هستیم و اصحاب رسانه باید با روایتگری صحیح و تبیین دقیق، جایی برای تحریف نگذارند.

وی ابراز کرد: هنرمند می‌تواند معجزه‌گر باشد و عاشورا را باید با محتوای عمیق روایت کند و هنر وقتی به صورت بیان درآید، باید صاحب محتوای صحیح و عمیق باشد؛ بیان و بلاغت و فصاحت یکی از دریچه‌های اعجاز قرآن است؛ کتاب معجزه عاشورا تفسیر دقیقی از عاشورا دارد و آن را معجزه می‌داند.

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) افزود: ابعاد اربعین باید با زبان هنر باید منعکس شود، بخش عاطفی همانند تعزیه و شعرخوانی در میدان نقش‌آفرین است، از آن سو عکس‌های هنری ابعاد اربعین را احیا می‌کنند و ابعاد اخلاقی، سیاسی، فرهنگی و عاطفی اربعین قابل بررسی و تأمل است.

دبیر کل مجمع جهانی اهل بیت تصریح کرد: برای نگاه تمدنی به اربعین باید راهبرد و سند تعریف کرد و نخبگان دنیا کار فاخر و حرکت هدفمند را ترسیم کنند. در کامل‌الزیاره  ۶۰۰ روایت درخصوص زیارت امام حسین(ع) آمده و برای هر قدمی یک هزار حسنه ۲۰۰۰ درجه نوشته شده و ۳۰۰۰ سیئه از او برداشته می‌شود.

رمضانی با بیان اینکه عاشورا به ما زیست صحیح را می‌آموزد، ادامه داد: پدیده تمدنی اربعین و سبک زندگی اهل بیت(ع) باید آموزش داده شود چرا که جامع، دقیق و عمیق است، سلوک الی‌الله و سلوک توحیدی و تربیت انسان عدالت‌خواه از مؤلفه‌های اربعین انسان‌ساز است.

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) یادآور شد: نمی‌توان از اربعین سخن گفت اما از غزه و کودکان و زنان بی‌دفاع سخن نگوییم؛ انسان اربعینی و عاشورایی باید کنشگر اجتماعی فعال باشد و این همان تربیت عاشورایی است، پس وظیفه مهم اصحاب رسانه این است که مجموعه محتوای اربعین را با هنرهای مختلف تبیین کنند.

انتهای پیام