نماینده ولی فقیه در کهگیلویه و بویراحمد آیتالله سید شرفالدین ملکحسینی شامگاه سه شنبه در نشست هماهنگی برگزاری دومین کنگره آیتالله سید کرامتالله ملکحسینی (ره) که در دفتر نماینده ولیفقیه استان کهگیلویه و بویراحمد برگزار شد، اظهار کرد: این استان تجربه خوبی در برگزاری کنگرههای شهدا دارد، بسیاری از مسئولانی که در کنگره ۲ هزار شهید استان شرکت کردند اعتراف کردند در هیچ جای کشور چنین کنگرهای برگزار نکردیم.
وی افزود: کنگره اول مرحوم آیتالله سید کرامتالله ملکحسینی (ره) نیز با تلاشهای دانشگاه، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، حوزه مدیریت، روحانیت، کنگرهای بسیار فاخر بود، بیشتر دادههای موجود در کنگره به خرج نرفت، و قرار شد یک دبیرخانه دائمی شکل بگیرد که به یکی از ادارات سپرده شود، چون کسی بانی نشد، هنوز این دادههای خام وجود دارد، از عهده خودمان ساخته نیست، چون هزینه بالایی میخواهد و باید استان به مدد میآمد.
نماینده مردم استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: پیشنهاد یک مجموعه نوشتهها داده شد که نیاز دارد یک سری از مطالبی که دست ما است تقدیم مسئولان کنگره کنیم.
آیتالله سید شرفالدین ملکحسینی ادامه داد: امید است کنگرهای بهتر و گستردهتر از گذشته، هم به لحاظ مخاطبان، هم در شهرهای متعدد، دوروزه باشد، یک روز در استان کهگیلویه و بویراحمد و یک روز در استان فارس.
وی عنوان کرد: برگزاری جلسه در حضور ایشان رمز امید به شکلگیری کنگره، دوام تسکینها و به هدف رسیدن برنامهها است. هر جامعهای که برای بزرگش احترام قائل شود برای خود احترام قائل شده است، احترام به بزرگان و تکریم اسوهها امید بخشیدن به نسلهای آینده است برای اینکه بتوانند به چنین رشدی برسند.
نماینده ولی فقیه در کهگیلویه و بویراحمد نیز ظهار کرد: حضرت آیت الله سید کرامت الله ملک حسینی (ره) شخصیت و سرمایه ملی است که باید ادای دین نسبت بهایشان داشته باشیم.
آیت الله سید نصیر حسینی افزود: ما به چنین شخصیتهایی نظیر مرحوم آیت الله ملک حسینی (ره) برایامید آفرینی، توسعه، بالندگی و همچنین مباحث علمی نیاز داریم که اینها به عنوان الگو به جامعه معرفی شوند.
وی تاکید کرد: هرچند استان ما به عنوان استانی محروم و فقیر معرفی شد، ولی میبینیم انسانهای شایسته و مفاخر بزرگ علمی داریم که در سطح ملی و جهانی مطرح هستند.
آیت الله حسینی ادامه داد: استان ما در زمان طاغوت از جهت اقتصادی و خدماتی دچار شرایط سختی بود ولی در همین شرایط، سرمایه عظیم انسانی را داشته و داریم که باید مفاخر علمی و اجتماعی خود را به درستی به جامعه و به ویژه نوجوانان و جوانان معرفی و تبدیل به الگو کنیم.
نماینده ولی فقیه در استان کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: در زمینه اجرای مطلوب این کنگره ملی باید کمیت و کیفیت کارها مد نظر قرار گیرد.
وی از سازمان مدیریت و برنامهریزی استان خواست اعتبار لازم در راستای برگزاری این کنگره را پیشبینی و تصویب کند و ادامه داد: کارها و فعالیتهای تدوین شده باید در قالب نمایشگاه به معرض نمایش گذاشته شود.
وی افزود: باید آرمان گرایی، اهداف و مطالبات مرحوم آیت الله ملک حسینی (ره) مد نظر باشد تا بتواند اثرگذاری لازم را در جامعه از خود به جا بگذارد.
وی با اشاره به اینکه مفاخر استان در کتابهای درسی میتواند معرفی شوند، ادامه داد: آرمانها، فعالیتها و مطالبات آنها میتواند تأثیر مثبتی بر افراد جامعه داشته باشد.
فرماندار شهرستان بویراحمد ایجاد یک دبیرخانه دائمی برای کنگره ملی آیت الله ملکحسینی(ره) را ضروری دانست و گفت: برای شناخت ابعاد مختلف شخصیت بی نظیر آیت الله ملک حسینی (ره) منابع مطالعاتی نداریم که به همین دلیل ایجاد دبیرخانه دائمی کنگره آیت الله ملک حسینی(ره) ضروری است.
شهرام مهدوی مطلق ادامه داد: آیت الله ملک حسینی(ره) ابعاد مختلف شخصیتی دارد که شناخته شده نیست و بیشتر روی جنبه های مبارزاتی و شجاعت آن شخصیت والامقام صحبت می شود و دیگر جنبه های آن عالم ربانی مغفول مانده اند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: از مدتها پیش بنا بود با تصویب شورای فرهنگ عمومی استان و تأکید حضرت آیتالله حسینی دومین کنگره بزرگداشت حضرت آیتالله ملکحسینی را رسماً آغاز کنیم.
امین درخشان بیان کرد: بزرگداشت مفاخر فرهنگی و هنری یکی از مهمترین تکلیف دستگاههای فرهنگی است.
وی افزود: باتوجه به شخصیت فقهی، علمی، مبارزاتی ابعاد شخصیتی آیتالله ملکحسینی کنگره اول بزرگداشت آیتالله ملکحسینی در سال ۱۳۹۶ برگزار شد، بر این آمدیم که برای برگزاری کنگره دوم برنامهریزی خوبی داشته باشیم. باتوجهبه تجربهای که از کنگره اول وجود دارد، بخش قابلتوجهی از برنامه کنگره اول را دانشگاه یاسوج برگزار کرد و دستگاههای فرهنگی و مجموعه استانداری پایکار بودند.
درخشان گفت: شورای سیاستگذاری، کمیته برگزاری مراسم، کمیته رسانه و فضای مجازی، کمیته پشتیبانی، کمیته مالی و برنامهریزی، کمیته تشریفات، کمیته تولیدات فرهنگی و هنری، کمیته انتظامات، کمیته علمی و پژوهشی پیشنهاد میشود و دبیرخانه کنگره نیز باید تعیین تکلیف شود.
وی افزود: نقاط قوت و ضعف کنگره اول را بررسی کردهایم، و درصددیم که کنگره دوم را گستردهتر و با حضور مقامات کشوری برگزار کنیم، همینطور یک پایگاه خبری برای کنگره پیشبینی کنیم که همه آثار و اطلاعات در این پایگاه درج شوند.
به گزارش ایرنا، آیت الله سید کرامت الله ملک حسینی جزو معدود شخصیت های معاصر کهگیلویه و بویراحمد است که در تمامی عرصه ها از دینی و مذهبی گرفته تا سیاسی و اجتماعی و فرهنگی در میان تمامی فرهنگ ها و قومیت های استان صاحب نفوذ است و در عین حال یک چهره ملی شناخته شده نیز به شمار می آید.
به گزارش ایرنا، کمتر شخصیتی را می توان در جنوب کشور و حتی در استان کهگیلویه و بویراحمد نام برد که مانند آیت الله ملک حسینی در میان اقوام و طوایف مختلف با هر گرایش و سلیقه ای نفوذ داشته باشد و این اثرگذاری همچنان پس از حیاتش پابرچا و ماندگار است .
سیدکرامت الله ملک حسینی فرزند سید صدرالدین معروف به "آقا صدرا" در سوم مهرماه سال ۱۳۰۳ در روستای "گوشه شاه قاسم" متولد شد. او ۴-۵ ساله بود که رضا شاه پهلوی برای سرکوبی عشایر منطقه بویراحمد و تسلط بر آنها، امیر لشکر شیبانی را به منطقه می فرستد. عشایر موفق به شکست دادن فرستاده شاه می شوند، ولی براثر اغتشاش منطقه، مرحوم سید صدرالدین به اتفاق خانواده خویش به روستایی در اطراف یاسوج به نام "چرکس" از توابع "دژکرد" مهاجرت کردند.
در این دو سال سید کرامت الله در مکتب خانه همان جا خواندن و نوشتن را فرا گرفت. در همین زمان بود که دوباره نیروهای دولتی به سمت عشایر غیور دنا آمده و اگر چه این بار نیز عشایر آماده دفاع از حیثیت خویش بودند، ولی بر اثر خیانت برخی افراد، نیروهای دولتی موفق به تسلط بر منطقه شده و از طرف شاه طاغوتی یک نفر بر این منطقه حاکم شد و با زور و اجبار، مردم و از جمله پدر مرحوم ملک حسینی را به تل خسرو فرستادند.
سیدکرامت الله از همان ابتدا در مکتب خانه ده، نزد ۲ روحانی به نام های «ملا باقر» و «کربلایی ملا جواد» نصاب الصبیان، دیوان حافظ و گلستان سعدی را فرا گرفت.
بعد در تل خسرو، مدرسه ای ابتدایی تاسیس شد و سیدکرامت الله در آن جا ثبت نام کرده و کتاب های نظم و نثر فارسی، حکم و امثال، تاریخ، جغرافیا و ریاضی، فرائد الادب و مرزبان نامه را فرا گرفت.
سیدکرامت الله از همان زمان نبوغ و هوش خویش را به همگان نشان داد و از شاگردان ممتاز کلاس به شمار می آمد.
در ۱۵ سالگی برای ادامه تحصیل به شیراز رفت و وارد کلاس ششم شد. تحصیلات را در مقطع متوسطه تا سال ۱۳۱۹ ادامه داد و سپس براساس علاقه بسیار و نیز پیشینه روحانیت در خاندان خود، به تحصیل علوم دینی روی آورد.
ادبیات عرب را بیش از همه نزد پدر و عموی خویش( سید امرالله ملک حسینی) که در ادبیات قوی بودند فرا گرفت، تا این که حوادث شهریور ۱۳۲۰ روی داد و رضاخان از ایران رانده شد. در این زمان وی برای ادامه تحصیل وارد مدرسه منصوریه شیراز شد.
سیدکرامت الله به موازات تحصیل معقول، علوم منقول و از جمله فقه و اصول را از محضر علمای شیراز فرا گرفت.
تحصیلات سیدکرامت الله در شیراز پنج سال طول کشید و او برای استفاده بیشتر و تکمیل تحصیلات خویش راهی حوزه علمیه قم شد ودر درس بزرگان حوزه علمیه و مراجع معظم تقلید که اغلب از پرورش یافتگان شیخ عبدالکریم حائری یزدی بودند، حاضر شد و طی سالیان متمادی در فقه و اصول و حکمت دارای تبحر بسیار شد و به درجه اجتهاد رسید.
آیت الله ملک حسینی پس از پیروزی انقلاب با تمام قوا در راه تحقق آرمان های امام خمینی تلاش می کرد و سعی در راه اتحاد نیروهای داخلی و از بین بردن آثار منفی دوران فلاکت بار و فساد انگیز پهلوی از ابتدایی ترین اقدامات وی بود.
آیت الله العظمی ملک حسینی (رحمت الله علیه) از زمان پیروزی انقلاب اسلامی ایران به مدت سه دهه فعالیت های بسیاری در جهت سازندگی و پیشرفت منطقه انجام داده و سعی در راه زدودن غبار کدورت ها، ایجاد روحیه همگرایی برادرانه، رفع معضلات اجتماعی، ترغیب مردم برای شرکت در تظاهرات و حضور در مشارکت های مردمی از جمله رأی دادن در عرصه های مختلف داشت.
خود وی هم مناصب و مسئولیت های مهمی را برعهده داشت که از بین آنها می توان به تاسیس دادگاه انقلاب در استان با صدور حکم امام و دادن اختیارات تامه از سوی امام به وی، ریاست ستاد پشتیبانی جنگ در استان چند سال، نمایندگی مجلس خبرگان رهبری در دور دوم و سوم، نمایندگی ولی فقیه در استان بعد از ارتحال امام راحل (ره ) و در زمان رهبری آیت الله خامنه ای ( حفظه الله تعالی) را نام برد.
آیت الله سید کرامت الله ملک حسینی ۱۲ آبان ماه سال ۹۱ پس از عمری مبارزه و تلاش، دار فانی را وداع گفت.