به گزارش خبرنگار برنا، حضرت آیت الله سید علی خامنه ای رهبر انقلاب اسلامی، در دیدار با علمای اهل سنت با تاکید بر اهمیت مفهوم «امت اسلامی» و وحدت مسلمانان بر لزوم توجه به مشکلات و مصائب مسلمانان در کشورهای مختلف تأکید کردند و فرمودند: "این نمیشود که من خودم را مسلمان بدانم امّا از رنجی که یک مسلمان در میانمار یا در غزّه یا در هند یا در فلان جا میکشد، خودم را غافل بدانم؛ این امکان ندارد؛ این، خلاف تعالیم اسلامی و اصول اسلامی است."
این سخنان در حالی بیان میشود که گزارشهایی از وضعیت نگرانکننده مسلمانان در برخی کشورهای جهان، از جمله هند، به گوش میرسد.
علیرغم ادعاهایی مبنی بر عدم وجود مشکلات برای مسلمانان هند، شواهد موجود حاکی از محدودیتها و خشونتهای گسترده علیه این جامعه دینی است.
در سالهای اخیر محدودیتها، خشونتها و سختگیریها علیه مردم مسلمان در کشور هند شدت گرفته و گستردهتر شده است.
برخورد با حجاب دانشجویان مسلمان در مراکز آموزشی هند
بهعنوان نمونه، طی سالهای اخیر مقامات کالج "ماهانت درشان داس ماهیلا" (MDDM) در شهر مظفرپور بیهار، از شرکت دانشجویان دختر مسلمان در امتحانات جلوگیری کرده و شرط حضور آنها در امتحانات را برداشتن حجاب اعلام کردند.
این اقدام با اعتراض دانشجویان مسلمان مواجه شد. یکی از دانشجویان معترض اظهار داشت: "چند دختر با حجاب به کالج آمدند تا در امتحانات شرکت کنند، اما استادی به نام راوی بوشان از آنها خواست حجاب خود را بردارند. در پی این خواسته ناپسند، دانشجویان خشمگین شده و بدون شرکت در امتحان، کلاس را ترک کرده و مقابل دانشکده دست به اعتراض زدند."
حمله افراطیون هندوتوا به اتوبوس زائران حج در ایالت راجستان هند
علاوه بر این، خشونتها علیه مسلمانان هند توسط افراطیون هندوتوا همچنان ادامه دارد. یکی از این حوادث، حمله گروههای افراطی هندوتوا به اتوبوس حامل زائران حج در منطقه کوتا در ایالت راجستان هند در سالهای اخیر بود که در این حمله چندین زائر، از جمله زنان، مجروح شدند و افراطیون هندوتوا آنها را مجبور به سر دادن شعار "جای شری رام" کردند؛ شعاری که این گروه افراطی هنگام حمله به مسلمانان سر میدهند.
ایدئولوژی هندوتوا که به حاکمیت مطلق هندوها بر هند معتقد است، توسط «نارندرا مودی» نخستوزیر هند و حزب «بهاراتیا جاناتا» پشتیبانی میشود. از زمان به قدرت رسیدن مودی، این رویکرد افراطی منجر به افزایش خشونتها علیه مسلمانان، تخریب مساجد، و حملات گسترده به منازل و اماکن مقدس آنها شده است.
حمله شدید پلیس هند به معترضان علیه توهین به پیامبر اسلام
در حادثهای دیگر، پلیس هند به خانههای مسلمانانی که در اعتراض به توهین یکی از اعضای حزب حاکم هند به پیامبر اسلام (ص) در حیدرآباد تجمع کرده بودند، حمله کرد. این حمله بهویژه نشاندهنده سرکوب آزادیهای مدنی و حقوق اقلیتها در هند است و نگرانیهای گستردهای را در خصوص وضعیت مسلمانان در این کشور برانگیخته است.
وضعیت مسلمانان در هند بهویژه در سالهای اخیر پیچیدهتر شده است. افراطیون هندوتوا، که بهدنبال حاکمیت مطلق هندوها بر هند هستند، بهشدت علیه مسلمانان و دیگر اقلیتهای مذهبی اقدام میکنند. این گروهها، تحت حمایت دولت و بهویژه حزب بهاراتیا جاناتا و نخستوزیر نارندرا مودی، به تشدید خشونتها، تخریب مساجد، حملات به منازل مسلمانان و افزایش تهدیدات علیه این جامعه مذهبی پرداختهاند.
تصمیمات و اقدامات مقامات محلی، مانند ممانعت از شرکت دانشجویان مسلمان در امتحانات بهخاطر حجاب، و حملات افراطیون به زائران حج، فقط نمونههایی از این وضعیت بحرانی هستند که نشاندهنده فشار و محدودیتهای روزافزون بر مسلمانان هندی است. این مسائل، علاوه بر مشکلات اجتماعی و اقتصادی، نمایانگر روندی است که تهدیدی جدی برای همزیستی مسالمتآمیز در هند بهشمار میرود.
تخریب منازل مسلمانان در هند
مقامات هند ۲۰۰ منزل مربوط به مسلمانان در ایالت هاریانا را در پی اختلافات شدید هندوها و مسلمانان ویران کردند. مقامات هند ساکنان این خانهها را به دست داشتن در حمله به یک راهپیمایی هندوها و سپس حمله مرگبار یک گروه هندو به مسجد متهم کردهاند.
این اقدام مقامات، بهویژه در زمینه سرکوب و تخریب اموال مسلمانان، نگرانیهای جدی درباره حقوق بشر و وضعیت حقوق اقلیتها در هند را بهوجود آورده است. این وضعیت به تشدید خشونتها و محدودیتهای روزافزون علیه مسلمانان هند افزوده و نشاندهنده ادامه روندی است که تهدیدی جدی برای همزیستی مسالمتآمیز در این کشور بهشمار میرود.
این اقدامات و سرکوبهای مستمر علیه مسلمانان، تأکیدی بر ضرورت اتحاد و همبستگی جهانی مسلمانان است که رهبر انقلاب اسلامی به آن اشاره کردهاند. وضعیت کنونی در هند نشاندهنده فشارها و محدودیتهای جدی علیه مسلمانان و نیاز به حمایت بینالمللی برای دفاع از حقوق بشر و اقلیتها است.
امام جماعت یک مسجد در خشونت هندوها جان باخت
در درگیریهای جمعی در ایالت هاریانا، حداقل چهار نفر کشته و چندین نفر دیگر زخمی شدند. این درگیریها در جریان راهپیمایی سازماندهیشده توسط افراطیون هندو در منطقه نوه هاریانا رخ داد. خشونت به سرعت به سایر نقاط ایالت کشیده شد و یک گروه هندو اقدام به آتش زدن یک مسجد و تیراندازی به سوی مسلمانان کرد.
این وضعیت بحرانی نشاندهنده فشارهای فزاینده و مشکلات عمیق مسلمانان در هند است. در حالی که مسلمانان در هند با سرکوبهای شدید و محدودیتهای روزافزون روبرو هستند، گروههای افراطی و برخی مقامات دولتی بهطور سیستماتیک به آزار و اذیت آنها میپردازند. از ممانعت از شرکت در امتحانات بهخاطر حجاب گرفته تا حملات خشونتآمیز، آتشسوزی مساجد و تخریب اموال، همه این اقدامات نشاندهنده تعصب و نابرابری عمیق علیه مسلمانان است.
کتک زدن مسلمانان در ملاءعام به جای معرفی به دادگاه
در گجرات هند، پلیس به جای اینکه مسلمانان را به دادگاه بکشاند، در ملاءعام با چوب آنها را مورد ضرب و شتم قرار داد.
دو مرد مسلمان به نامهای جنید و نصیر در منطقه بهیوانی هاریانا هند توسط گروه افراطی هندوتوا ربوده و به آتش کشیده شدند. این حادثه در ۱۰۰ کیلومتری روستای آنها اتفاق افتاد و گروه هندوتوا آنها را به قاچاق گاو متهم کرد. خانواده قربانیان گزارش دادند که آنها دو روز ناپدید بودند و توسط اعضای گروه باجرانگ دال، به رهبری مونو منسار، کشته شدند.
هندوهای افراطی در بیهارشریف هند، یک مسجد را تخریب و به آتش کشیدند. گفته میشود که امام جماعت این مسجد نیز در حمله زخمی شده است. پیشتر، گروههای راستگرای هندو باجرانگ دال و ویشوا هندو پریشاد نیز یک مسجد در حال ساخت در منطقه باندا اوتار پرادش را تخریب کردند.
افراطیون هندو در ماهاراشترا یک مرد مسلمان را مورد حمله و ضرب و شتم قرار دادند و او را مجبور به تعظیم در برابر یک گاو کردند. مسلمانان در هند با وضعیت خطرناکی روبرو هستند، و خشونتهای افراطیون هندو که گاهی به قتل منجر میشود، از جمله مشکلات جدی علیه مسلمانان است.
انتهای پیام/