به گزارش قدس آنلاین، در ادامه دودستگی و اختلافات درونی میان سران رژیم اشغالگر قدس، رسانه عبری «کان» به نقل از یک منبع مسئول در دفتر بنیامین نتانیاهو افشا کرد که نخست وزیر صهیونیست خود را برای برکناری یواف گالانت وزیر جنگ آماده میکند. ایتمار بن گویر وزیر امنیت داخلی رژیم که گویا برکناری گالانت را نزدیک می بیند، روز گذشته با انتقاد تند از وی اعلام کرد که از ماهها پیش از نخست وزیر خواسته است تا او را برکنار کند. بن گویر مدعی شد که در شمال سرزمینهای اشغالی باید تصمیمی اتخاذ شود و گالانت فرد مناسبی برای این کار نیست. این در حالی است که مائیر شطریت وزیر سابق و از رهبران لیکود تلاشها برای برکناری گالانت در شرایط جنگی را یک دیوانگی غیر قابل پذیرش خوانده است. رادیو رژیم صهیونیستی نیز گزارش داد که گالانت کانال ارتباطی کابینه رژیم با دولت آمریکا است و برکناری او میتواند به مناسبات تل آویو با کاخ سفید ضربه بزند.
همزمان گمانه زنی ها در محافل درونی رژیم صهیونیستی درباره جایگزین احتمالی وزیر جنگ بالا گرفته است. منابع آگاه در حزب لیکود مدعی شده اند که اگر نتانیاهو تصمیم بگیرد، گالانت را برکنار کند، عضو کنست گدعون ساعر، بیشترین شانس را برای ورود به کابینه و تصدی پست وزارت جنگ دارد. وی زمانی رقیب جدی نتانیاهو برای تصدی پست ریاست حزب لیکود بود و در کارنامه خود تصدی پست وزارت امور داخلی و عضویت در کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی را دارد. اگرچه دفتر نخستوزیر هرگونه مذاکره با ساعر برای تصدی پست وزارت جنگ را رد میکند اما روزنامه تایمز اسرائیل گزارش داده که نخستوزیر اخیراً برای چندمینبار وزیر جنگ کابینه خود را به اخراج تهدید کرده است.
دعوا بر سر چیست؟
دلیل تشدید اختلافات میان این دو مقام صهیونیست، مخالفت وزیر با عملیات علیه لبنان در مقطع زمانی کنونی است. شبکه صهیونیستی کان و کانال ۱۳ گزارش دادند که فرمانده جبهه شمالی ارتش، اوری گوردین، تلآویو را برای انجام یک حمله گسترده علیه حزب الله زیر فشار قرار داده، اما گالانت و فرمانده ستاد مشترک ارتش هرتزی هالوی خواستار رویکردی محتاطانهتر هستند. گفته میشود که نتانیاهو خواستار عملیاتی محدود در لبنان است. یک منبع مورد اطمینان میگوید نخستوزیر اسرائیل تهدید کرده اگر گالانت سعی کند جلوی عملیات در شمال را بگیرد اخراج خواهد شد.
شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل نیز گزارش داد که وزیر جنگ به همتای آمریکایی خود ابلاغ کرده است که فرصتهای دستیابی به سازش در مرزهای لبنان در آستانه بنبست قرار دارد. تهدیدهای مکرر تل آویو مبنی بر گسترش دامنه جنگ در لبنان در شرایطی است که ناظران سیاسی و امنیتی معتقدند اگر رژیم آمادگی حمله به لبنان را داشت، قبل از گسترش دامنه تهدیدات و ماهها پیش این حمله را انجام میداد. در عین حال رسیدن صهیونیست ها به بن بست در تحولات شمال سرزمینهای اشغالی، احتمال این حمله را منتفی نمیکند.