شناسهٔ خبر: 68635036 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: برنا | لینک خبر

پیکر پری صابری تشییع شد/ هنرمندی که ادبیات و موسیقی را در نمایش‌ به اوج رساند

مراسم تشییع پیکر «پری صابری» کارگردان برجسته تئاتر، امروز جمعه ۲۳ شهریورماه در مقابل تالار وحدت برگزار شد. مراسم تشییع پیکر «پری صابری» کارگردان برجسته تئاتر، امروز جمعه ۲۳ شهریورماه در مقابل تالار وحدت برگزار شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و هنر برنا؛ مراسم تشییع پیکر پری صابری کارگردان مشهور تئاتر امروز جمعه ۲۳ شهریورماه با حضور هنرمندان و مدیران فرهنگی و هنری در مقابل تالار وحدت برگزار شد.

در این مراسم ایرج راد، حمید نیلی، حسین پاکدل، فرزانه کابلی، کاظم نظری، اصغر همت، محمداله‌یاری، هادی مرزبان داوود فتحعلی‌بیگی، شهرام کرمی، سعید داخ، مارال فرجاد و... حضور داشتند.

در ابتدای این برنامه ایرج راد رئیس هیئت‌مدیره خانه تئاتر به صحنه آمد و گفت: پری صابری یکی از تاثیرگذارترین چهره‌های تئاتر ایران بود که با استفاده از سنت‌های نمایشی ایرانی و نوآوری‌های خود، تحولی بزرگ در عرصه تئاتر کشور ایجاد کرد. یکی از کارهای برجسته او تاسیس و مدیریت تالار مولوی بود. این تالار که به‌ویژه برای نمایش‌های دانشجویی و هنرمندان جوان اهمیت دارد، به مدت ده سال تحت مدیریت او اداره می‌شد.

وی ادامه داد: ناگفته‌‌های بسیاری درخصوص پری صابری است. خوشحالم که در سال‌های اخیر، آقای شکری کتابی با عنوان «بانوی رند» منتشر کرد که به تاریخ زندگی و آثار او می‌پردازد.

راد همچنین خاطرنشان کرد: پری صابری با تمام تواضع و بدون تبلیغات بزرگ، به خدمت فرهنگی پرداخت و در طول زندگی حرفه‌ای خود، از نوجوانی تا آخرین روزها، با تلاش و مسئولیت‌پذیری به ارتقای هنرهای نمایشی کمک کرد و نامش در تاریخ هنرهای نمایشی ماندگار خواهد بود.

پس از آن قطعه‌ای از موسیقی نمایش «شمس پرنده» پخش شد.

در ادامه محمد حاتمی که همکاری‌های متعددی با صابری داشت؛ روی صحنه آمد و با خواندن یادداشتی عنوان کرد: ۳۷ سال پیش با پری صابری آشنا شدم و او پیشنهاد حضور در نمایش «باغ عرفان» درباره سهراب سپهری را به من داد که سرشار از فرهنگ ایرانی بود. موسیقی در نمایش‌های او غوغا می‌کرد، موسیقی که امروز نام کنسرت‌_ نمایش را بر این اجراهای بی‌محتوا گذاشته‌اند.

حاتمی در ادامه افزود: برای صابری ادبیات تجملی نبود. او شگفتی‌های ادبیات را در نمایش نشان می‌داد. صابری هنرمندی اندرزگو نبود، حضور زن در آثارش پررنگ بود و تا آخرین لحظه عمرش زنانه زندگی کرد و در ذهن‌ها جاودانه شد.

سخنران بعدی فروغ قجابگلی که از شاگردان زنده‌یاد صابری بود؛ به صحنه آمد و بیان کرد: کارهای پری صابری قلب‌ها را فتح می‌کرد. هر جای دنیا آثارش اجرا می‌شد مهر فرهنگ ایران را داشت. من برای نمایش «باغ دلگشا» با ایشان آشنا شدم. به من ایمان و باور و عشقی را داد که تا این لحظه با همان ایمان و باور فعالیت هنری انجام می‌دهم. پری صابری باشکوه بود.

قجابگلی ادامه داد: از آقایان حسین پاکدل و مهندس کاظمی قدردانی می‌کنم که در دوران مدیریت خود می‌دانستند پری صابری چه نگاه هنری و فرهنگی دارد و از وی حمایت کردند.

پس از آن پیکر زنده‌یاد پری صابری بر دوش هنرمندان و حاضران در مراسم تشییع و با حضور حجت‌الاسلام خطیب نماز بر پیکر این هنرمند اقامه و راهی خانه ابدی شد. 

انتهای پیام/