«علیاکبر احمدیان» نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی که به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران در نشست مقامات بلندپایه امنیتی کشورهای عضو گروه بریکس به سنپترزبورگ سفر کرده است، روز پنجشنبه در فضایی صمیمی با «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه دیدار کرد.
در این ملاقات که در اقامتگاه تابستانی پوتین در سنپترزبورگ انجام شد، طرفین درباره همه مسائل مرتبط با روابط دوجانبه گفتوگو و مسائل مرتبط را بررسی کردند.
در این دیدار که با حضور «سرگئی شویگو» دبیر شورای امنیت ملی روسیه برگزار شد، احمدیان در آغاز سخنان خود در این دیدار، سلام مقام معظم رهبری را به رئیسجمهور روسیه ابلاغ کرد.
احمدیان در ادامه با اشاره به آغاز به کار دولت جدید در ایران، تاکید کرد که رویکرد توسعه مناسبات دوجانبه جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه در دولت «مسعود پزشکیان» رئیسجمهوری اسلامی ایران نیز ادامه خواهد داشت.
نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی همچنین آخرین روند توسعه مناسبات تهران-مسکو در ابعاد دوجانبه و همچنین همکاریهای ۲ کشور در مجامع بینالمللی را برشمرد.
رئیسجمهور روسیه نیز در این دیدار، روابط دوجانبه این کشور با جمهوری اسلامی ایران را راهبردی توصیف کرد.
او گفت: باید توجه داشته باشیم که در سالهای اخیر روابط دوستانه روسیه و ایران پویایی بیشتری پیدا کرده است.
پوتین افزود: همه این پیشرفتها در مناسبات، عمدتاً با حمایت رهبر جمهوری اسلامی، آیتالله آقای «سید علی خامنهای» اتفاق می افتد. از شما میخواهم بهترین و مهربان ترین آرزوهای من را به ایشان برسانید.
رئیسجمهور روسیه با اشاره به برگزاری نشست آتی سران گروه بریکس طی روزهای اول تا سوم آبان ۱۴۰۳ افزود: روسیه منتظر رئیسجمهور جدید ایران در نشست بریکس در کازان خواهد بود.
او ادامه داد: در جریان نشست بریکس در کازان با رئیسجمهور ایران دیدار جداگانهای خواهم داشت.
رئیسجمهور روسیه با اشاره به روند تدوین موافقتنامه همکاریهای جامع بلندمدت ۲ کشور اظهار داشت: روسیه منتظر سفر جداگانه رئیسجمهور ایران برای امضای توافقنامه جدید مشارکت راهبردی است.
پوتین با بیان اینکه روسیه مصمم به همکاری با ایران در حوزههای مختلف است، یادآور شد: حجم مبادلات تجاری ۲ کشور در ۶ ماهه نخست سال جاری میلادی، حدود ۱۰ درصد افزایش داشته است.
رئیسجمهور روسیه با ابراز خرسندی از اینکه همکاری با روسیه برای رئیسجمهور جدید ایران نیز یک اولویت است، توسعه کریدور شمال-جنوب را از پروژههای دارای اولویت ۲ کشور خواند.