عکس یادگاری رؤسای هیأتهای بلندپایه کشورهای عضو بریکس آغازگر رسمی این نشست بود.
جمهوری اسلامی ایران که از ابتدای سال ۲۰۲۴ میلادی (دیماه ۱۴۰۲) به گروه بریکس پیوسته است، نخستین بار به عنوان عضو در این نشست شرکت می کند.
علاوه بر ایران، مقامات برزیل، روسیه، هند، چین، آفریقای جنوبی، امارات متحده عربی و اتیوپی به عنوان اعضای گروه بریکس در این نشست شرکت کردهاند.
در این اجلاس علاوه بر نشست اعضای بریکس، نشست مشترکی نیز قرار است با حضور نمایندگان عالی رتبه امنیتی برخی از کشورهای جنوب از جمله اندونزی ،ترکیه قزاقستان، صربستان تایلند، بلاروس، ویتنام، ونزوئلا ،ازبکستان، نیکاراگوئه، کوبا، جمهوری آذربایجان، بحرین، بنگلادش، سریلانکا، موریتانی و لائوس برگزار شود.
در حاشیه این دو نشست، دکتر احمدیان با برخی از مقامات بلندپایه شرکت کننده، ملاقاتهای جداگانه ای داشته است.
دبیر شورای عالی امنیت ملی روز سهشنبه در نخستین روز سفر خود با دبیر شورای امنیت ملی روسیه، دستیار ویژه پوتین در همکاریهای بینالمللی، معاون نخستوزیر صربستان و وزیر ریاست جمهوری آفریقای جنوبی درباره ارتقای همکاریهای دوجانبه و چندجانبه در سطح بینالمللی گفت و گو کرد.
گروه بریکس چیست؟
گروه بریکس یک گروه بینالمللی به رهبری قدرت های اقتصادی نوظهوری است. بریکس (BRICS) مخفف پنج اقتصاد بزرگ در حال ظهور است: برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی. از سال ۲۰۰۹، دولت های کشورهای بریکس سالانه در اجلاس های رسمی تشکیل جلسه داده اند. چین میزبان چهاردهمین اجلاس سران بریکس در ۲۴ جولای ۲۰۲۲ به صورت مجازی بود.
عضویت ایران در بریکس
ایران در دولت سیزدهم به صورت جدی خواهان پیوستن به این گروه شد. تا اینکه در تاریخ ۲ شهریور ۱۴۰۲ رسما خبر اعلام عضویت ایران در گروه بریکس همزمان با سفر آیت الله سید ابراهیم رئیسی به آفریقای جنوبی در رسانه ها منتشر شد.
منبع : ایرنا