جوان آنلاین: صحبتهای جدید معاون اول رئیسجمهور درخصوص قیمت بنزین با واکنشهای بسیاری در شبکههای اجتماعی همراه بود و کاربران مختلف از الزامات اصلاح قیمت بنزین گفتند. کاربران تأکید کردند مهمتر از اصلاح قیمت بنزین سازوکار اصلاح قیمت و توجیه مردم برای همراهسازی آنهاست. کاربران بیان داشتند که هر تصمیمی نباید موجب ضربه به طبقه محروم جامعه شود. در ادامه بخشهایی از واکنشهای کاربران را مرور کردهایم.
سیدحامد سید قربانی:
پس از افزایش قیمت بنزین در سالهای ۷۴ و ۹۳ و هشت بار افزایش قیمت آن بین سالهای ۷۵ تا ۸۴، تورم نصف شده است. حتی همین آبان ۹۸ که بعضی با فکر ایجاد تورم بعد از افزایش قیمت بنزین به خیابان آمدند تا چهار ماه بعدش تورم کاهشی بود.
علی چاهخوزاده:
حالا که بحث گرانی بنزین داغ است، چرا کسی درباره بنزین مفت ۶۰۰ تومانی که به شرکتهای هواپیمایی داده میشود، صحبت نمیکند، کمتر از دو ماه پیش با حکم دیوان عدالت قیمت بلیت هواپیما حدود ۵/۲ برابر شد.
احمد روستایی:
اصلاح قیمت بنزین امری مسلم است و نیاز کشور. اصلاح این قیمت شجاعت، درایت و عقلانیت میخواهد. رویکردهای صبح جمعه فهمیدم کشور را نابود میکند. احصای سازوکار کارشناسی اصلاح قیمت و توجیه مردم لازمه هر اقدامی در این خصوص است.
کاربری با نام «محمدحسن»:
تثبیت قیمت بنزین، یعنی بیشتر بودجه کشور صرف یارانه انرژی شود، این یعنی ادامه خلق نقدینگی برای جبران کسری بودجه و ادامه تورم. در واقع عامل تورم سالهای اخیر، تثبیت قیمت بنزین است و تنها راه کاهش تورم اصلاح قیمت بنزین، چیزی که نه دشمنان خارجی میخواهند نه رانتخوران داخلی.
محمد یزدانپناه:
اینکه نرخ بنزین باید تغییر کند، تردیدی نیست. چیزی که مهم است ساز و کار انجام آن و همراه ساختن مردم است. ضروری است روند چگونگی افزایش قیمت بنزین با شرایط روز جامعه همخوانی داشته باشد و از ضربه به طبقات محروم جلوگیری شود.
حمید حقیقی:
آقای عارف کاملاً صحیح است عقل سلیم قیمت فعلی بنزین را نمیپذیرد، اما عقل سلیم قیمت مسکن، خودرو، گوشت، برنج، لبنیات که با قیمتهای نیویورک برابری میکند، در حالی که دستمزد ماهانه حدود ۱۶۰دلار است را هم نمیپذیرد.
حسین فلاح:
معاون اول محترم رئیسجمهوری فرمودند: «کدام عقل سلیمی میگوید بنزین را با دلار وارد کنیم و لیتری هزار و ۵۰۰ تومان بفروشیم.» حرف کاملاً درستی است، اما یه سؤال از ایشون کدام وجدان بیداری میتونه بپذیره خانواده یک کارگر محترم با ماهی ۱۲میلیون تومان، یعنی ۲۰۰ دلار زندگی کنه.
احمد جعفری:
حالا حتی یه بچه هم میدونه که برای از بین بردن هر پدیده زشتی، نخست باید زمینههای ظهور و بروز اونو از بین برد. موضوع بنزین هم از این قاعده مستثنی نیست! اما اینکه چرا عقل سلیم کابینه چهاردهم اینو نمیدونه، باید از خودش پرسید! #بنزین
علی بازگشا:
ماشین گرون، ماشین پرمصرف، بنزین گرون. نمیدونم سیاست مدیریت مصرف سوخت رو چرا از مردم شروع میکنند؟! اول خودرو ساز و خودروها رو کم مصرف کن. ماشین من صدی ٣ بسوزونه. بنزین رو بعدش کن ٢۵تومان.