شناسهٔ خبر: 68563354 - سرویس گوناگون
نسخه قابل چاپ منبع: فرارو | لینک خبر

خوشمزه‌ترین کیک شکلاتی دنیا را با این دستور بپزید!

کیک شکلاتی یکی ازا نواع کیک‌های بسیار محبوب و پرطرفدار است که به روش‌های متنوعی تهیه می‌شود که در این نوع کیک، شکلات و گاناش جز مواد اولیه است.

صاحب‌خبر -

فراروـ   کیک‌ها ازجمله دسر‌ها و عصرانه‌های خوشمزه و دلپذیر در سراسر دنیا هستند که در انواع میوه‌ای، خامه‌ای، شکلاتی، پنیری و... تهیه می‌شوند که هرکدام طرفداران خاص خود را دارند. کیک‌های میوه‌ای به دلیل عطر و بوی میوه تازه‌ای که در آن‌ها به کار رفته است، همیشه پر طرفدار و محبوب هستند. تکلیف کیک‌های شکلاتی هم که مشخص است و کمتر کسی را می‌توان پیدا کرد که کیک شکلاتی را دوست نداشته باشد. کیک‌های شکلاتی بسیار متنوع هستند و با دستور‌های مختلفی تهیه می‌شوند. این کیک شکلاتی که در این مطلب می‌خواهیم آموزش آن را ارائه کنیم، نوعی یک شکلاتی بسیار لطیف و‌تر است که از ترکیب کیک شکلاتی با پودینگ و گاناش تهیه می‌شود. اگر عاشق کیک شکلاتی هستید و دوست دارید کیک‌های جدید و خوشمزه را در منزل بپزید، در ادامه این مطلب با آموزش کیک شکلاتی ویژه با ما همراه باشید.

مواد لازم

آرد سفید قنادی: ۱ پیمانه
تخم مرغ متوسط: ۳ عدد
شکر: ۱ پیمانه
روغن مایع: یک چهارم پیمانه
آب جوش: یک دوم پیمانه
شیر: یک دوم پیمانه
بکینگ‌پودر: ۲ قاشق چای‌خوری
وانیل: یک چهارم قاشق چای‌خوری
سرکه سفید: ۱ قاشق غذاخوری
پودر کاکائو: یک سوم پیمانه
پودر قهوه فوری: ۱ قاشق چای‌خوری
نمک: یک چهارم قاشق چای‌خوری

مواد لازم برای تهیه پودینگ شکلاتی
شیر: ۲ لیوان
شکر: ۴ قاشق غذاخوری
نشاسته ذرت: ۴ قاشق غذاخوری
پودر کاکائو: ۳ قاشق غذاخوری
شکلات سکه‌ای: ۵۰ گرم
کره: ۱ قاشق غذاخوری سرخالی

مواد لازم برای تهیه گاناش شکلاتی
خامه صبحانه: ۱۰۰ گرم
شکلات سکه‌ای: ۷۰ گرم

طرز تهیه

کیک شکلاتی

برای درست کردن این کیک شکلاتی ابتدا آرد را با بکینگ پودر، وانیل، پودر کاکائو و نمک با هم مخلوط و الک کنید، سپس داخل یک کاسه مناسب بریزید. حالا شکر، روغن، شیر و تخم مرغ‌ها را به آرد اضافه کنید و به مدت ۵ دقیقه با دور تند همزن برقی بزنید تا مواد به صورت یکدست با هم مخلوط شوند. قهوه را با آب جوش مخلوط کنید و روی آن سرکه بریزید، سپس این ترکیب را به مواد کیک اضافه کنید و فوری هم بزنید تا با مایه کیک مخلوط شود. کف قالب یا ظرف موردنظرتان را چرب کنید و مایه کیک را توی قالب بریزید و داخل فر ۱۷۵ درجه که از قبل گرم کرده‌اید، به مدت ۴۰ تا ۴۵ دقیقه قرار بدهید تا کیک بپزد و پف کنید. بعد از اینکه کیک پخت، آن را از فر خارج کنید و اجازه بدهید کاملا سرد شود.

در این فاصله پودینگ شکلاتی را درست کنید. ابتدا شیر را همراه با شکر و نشاسته ذرت و پودر کاکائو داخل یک قابلمه بریزید و هم بزنید تا مخلوط شود. حالا قابلمه را روی حرارت ملایم اجاق گاز بگذارید و مدام هم بزنید تا به غلظت فرنی برسد، سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید و شکلات سکه‌ای و کره را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا باز شود. پودینگ را داخل یک کاسه بریزید و روی کاسه را سلفون بکشید و کنار بگذارید تا پودینگ خنک شود.

برای درست کردن گاناش، خامه را روی حرارت بگذارید تا فقط گرم شود، سپس شکلات سکه‌ای را به آن اضافه کنید و اجاق گاز را خاموش کنید. مواد را هم بزنید تا شکلات کاملا با خامه مخلوط شود. بعد از اینکه کیک خنک شد، آن را از قالب خارج کنید و کیک را برش بزنید، طوری که دو لایه مساوی از کیک داشته باشید. روی یک لایه پودینگ خنک شده را بریزید و با قاشق پخش کنید، سپس لایه دوم را روی پودینگ قرار بدهید. روی لایه دوم کیک، گاناش بریزید و روی گاناش، پودر کاکائو الک کنید. کیک شکلاتی خوشمزه و خاص شما در این مرحله آماده سرو است، نوش جان.

نکات مهم برای تهیه کیک در منزل

پودینگ شکلاتی
۱- برای درست کردن کیک مواد اولیه را به دمای محیط برسانید؛ بنابراین سعی کنید حداقل نیم ساعت قبل از شروع همه مواد را از یخچال خارج کنید و اجازه دهید به دمای محیط برسند. همچنین برای پخت هر کیکی آرد و مواد خشک مثل پودر کاکائو را ۳ بار الک کنید. این کار باعث هواگیری و سبک شدن آرد می‌شود و درنتیجه بافت کیک شما بهتر می‌شود.

۲- دقیق بودن دمای فر در پخت کیک نقش بسیار مهمی دارد. وقتی قالب را در فر می‌گذارید، باید دقیقاً به همان دمای گفته شده در دستور رسیده باشد و در طول پخت هم تغییر دما ندهد. معمولاً درجه حرارت و مدت زمان پخت در فر‌های مختلف متفاوت است. به عنوان مثال اگر در دستور گفته شده دمای ۱۷۵ درجه به مدت ۴۵ دقیقه ممکن است در فر شما با این دما و مدت نتیجه مطلوب حاصل نشود و این مسئله به این دلیل است که در واقع فر شما به آن دمای گفته شده نرسیده است یعنی شما فر را روی درجه ۱۷۵ تنظیم کرده‌اید؛ اما در واقع دمای واقعی فر شما ۱۷۵ نیست و ممکن است کم‌تر یا بیش‌تر از این دما بوده باشد. کسانی که سابقه پخت شیرینی و کیک را دارند، معمولاً قلق فری که از آن استفاده می‌کنند، دست‌شان هست. مثلاً می‌دانند اگر در دستور گفته شده دمای ۱۷۵ درجه در فری که استفاده می‌کنند، این دما روی درجه ۱۸۵ حاصل می‌شود. اگر زیاد با فر کار نکرده‌اید و دمای فرتان را نمی‌دانید، بهترین کار تهیه دماسنج فر است. همان‌طور که گفتیم، دمای بیش‌تر فر‌ها دقیق نیست. استفاده از دماسنج فر بسیار ساده است و باید آن را به طبقه فر آویزان کنید.

به این موضوع توجه داشته باشید که معمولاً درجه حرارتی که در دستور‌ها گفته می‌شود، بر مبنای فر برقی است. اگر از فر گازی استفاده می‌کنید و دماسنج فر ندارید، دما را حدود ۱۰ درجه سانتی‌گراد بیش‌تر بگذارید. دمایی که گفته می‌شود، باز هم به فر شما بستگی دارد و باید قلق فر دست‌تان بییاد. با چند بار امتحان کردن متوجه دما و مدت زمان پخت خواهید شد.

۳- سعی کنید یک ترازوی دیجیتال و پیمانه‌های استاندارد آشپزی تهیه کنید؛ زیرا در تهیه کیک و شیرینی اندازه‌های دقیق مواد اولیه بسیار مهم است. اندازه‌گیری با ترازوی دیجیتال نسبت به پیمانه‌ها دقیق‌تر است. خیلی از افراد طریقه صحیح استفاده از پیمانه‌ها را نمی‌دانند؛ بنابراین اگر برایتان مقدور است، حتماً ترازوی دیجیتال تهیه کنید. اگر خواستید با پیمانه اندازه‌گیری کنید، برای اندازه‌گیری مواد خشک مثل آرد و پودر کاکائو قبل از پیمانه زدن، مواد را با قاشق هم بزنید. چون این مواد بعد از مدتی حالت فشرده پیدا می‌کنند. نکته مهم دیگری که در فرآیند پیمانه زدن باید رعایت کنید، این است که مواد را با قاشق داخل پیمانه بریزید و به هیچ عنوان پیمانه را داخل ظرف حاوی مواد نزنید؛ چون در این حالت اندازه‌ها دقیق نمی‌شوند. وقتی مواد را داخل پیمانه می‌ریزید، نباید سرپر و گنبدی شکل باشد.

۴- همیشه زمان به هم زدن تخم مرغ چندین‌بار همزن را خاموش کنید و اطراف ظرف را با کمک لیسک تمیز و داخل ظرف بریزید تا ذره‌ای از تخم مرغ به صورت هم نزده داخل کیک نباشد، وگرنه با وجودی که از وانیل و یا اسانس استفاده می‌کنید، باز کیک بوی تخم مرغ می‌گیرد. خیلی از افراد فکر می‌کنند که وانیل و طعم دهنده‌ها بوی بد تخم مرغ را از بین می‌برد. درحالی‌که این فکر اشتباه است. آن‌چه بوی بد تخم مرغ را از بین می‌برد، درست هم زدن تخم مرغ است. پس این مرحله را بادقت انجام دهید.

۵- در انتخاب قالب کیک دقت کنید. اگر قالب نسبت به مواد کوچک یا بزرگ باشد، نتیجه مطلوبی نمی‌گیرد. همیشه باید قالبی انتخاب کنید که وقتی مواد کیک را در آن ریختید، ۱/۳ قالب خالی بماند. البته همه این موارد نیاز به تجربه دارد. شاید بار اول متوجه نشوید که چه قالبی مناسب است. باید چندبار کیک درست کنید تا چشم شما به اندازه‌ها عادت کند و بتوانید سریع قالب مناسب را انتخاب کنید.

۶- نکته مهم دیگر در پخت کیک انتخاب جنس قالب است. قالب‌های متنوع و گران‌قیمت زیادی در بازار موجود است. وقتی برای خرید قالب مراجعه می‌کنید باتوجه به تنوع ممکن است در انتخاب قالب سر درگم شوید. یکی از بهترین قالب‌ها برای تهیه انواع کیک که نسبت به سایر قالب‌ها قیمت مناسبی هم دارد. قالب‌های گالوانیزه است که معمولاً از همه لوازم قنادی‌ها می‌توانید تهیه کنید و در طرح‌ها و شکل‌های مختلف موجود است.

۷- یک نکته خیلی مهم که در پخت انواع کیک باید رعایت کنید، این است که در فر را قبل از ۳۰ دقیقه به هیچ عنوان باز نکنید. اگر این کار انجام دهید، تمام زحمات‌تان هدر می‌رود، زیرا در این صورت کیک شما پف نمی‌کند.

۸- درنهایت اینکه سعی کنید از مواد اولیه مرغوب در پخت کیک و شیرینی استفاده کنید. اگر مواد شما مرغوب نباشد، به هیچ عنوان نتیجه مطلوبی نمی‌گیرید. به عنوان مثال ممکن است همه نکات را رعایت کرده باشید؛ اما درنهایت کیک شما سفت شده است. این امر می‌تواند به این دلیل باشد که از آرد مرغوب استفاده نکرده‌اید.

نظر شما