شناسهٔ خبر: 68549380 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

جام جهانی فوتسال با حضور قدرت‌های نوظهور

قهرمان آسیا وارد می‌شود!

تیم ایران درصورت صعود به عنوان صدرنشین از گروه F با تیم دوم گروه E دیدار می‌کند. در این گروه پرتغال و مراکش مدعیان اصلی صعود هستند، اما احتمالاً مراکش، تیم ششم دنیا به عنوان تیم دوم راهی یک‌هشتم شود؛ تیمی که در هر دو دیدار قبلی خود مقابل ایران (شهریور ۱۴۰۱ و فروردین ۱۴۰۳) به برتری دست یافته!

صاحب‌خبر -

جوان آنلاین: دهمین دوره رقابت‌های جام‌جهانی فوتسال (۲۰۲۴) از ۲۴ شهریور تا ۱۵ مهرماه به میزبانی ازبکستان در شهر‌های تاشکند، اندیجان و بخارا برگزار می‌شود که در نهایت دو تیم برتر گروه به همراه چهار تیم شایسته سوم گروه‌ها به مرحله حذفی راه پیدا می‌کنند. 

۲۴ تیم‌حاضر در این رقابت‌ها در شش گروه چهار تیمی به مصاف هم می‌روند که براساس قرعه ازبکستان، پاراگوئه، کاستاریکا و هلند در گروه A، برزیل، تایلند، کرواسی و کوبا در گروه B، آرژانتین، اوکراین، افغانستان و آنگولا در گروه C، اسپانیا، قزاقستان، نیوزیلند و لیبی در گروه D، پرتغال، مراکش، تاجیکستان و پاناما در گروه E و در نهایت ایران که در دور قبل با قبول شکست مقابل قزاقستان در یک‌چهارم نهایی از گردونه رقابت‌ها حذف شد، در این دوره به عنوان قهرمان جام‌ملت‌های آسیا با فرانسه، ونزوئلا و گواتمالا در گروه F قرار دارد؛ گروهی به ظاهر ساده، اما متشکل از تیم‌های نوظهوری که طی سال‌های اخیر پیشرفت قابل توجهی داشته‌اند. 

 آغازی نه سخت و نه آسان
نخستین حریف ایران در این رقابت‌ها ونزوئلاست؛ سومین تیمی که بعد از برزیل و آرژانتین جواز حضور درجام‌جهانی ازبکستان را کسب کرد و ساعت ۱۸:۳۰ روز دوشنبه، ۲۶ شهریور و دو روز بعد از آغاز رسمی جام جهانی برابر ایران صف‌آرایی خواهد کرد؛ تیمی که دور قبل با دو پیروزی و یک تساوی و تفاضل گل کمتر نسبت به قزاقستان، به مرحله حذفی صعود کرد، اما با شکست برابر مراکش در یک‌شانزدهم از دور مسابقات کنار رفت. ونزوئلا نیز مانند فرانسه از جمله‌تیم‌هایی است که طی چند سال اخیر پیشرفت‌قابل توجهی داشته است. این تیم که با برتری مقابل پاراگوئه در کوپا و ایستادن بر سکوی سوم موفق به کسب سهمیه جام جهانی شد، امیدوار است در دومین حضور خود درجام جهانی با هدایت رابینسون رومرو، نتایج قابل توجهی را رقم بزند. 

 ساده و کم‌دردسر
شاگردان وحید شمسایی ساعت ۱۸:۳۰ پنج‌شنبه ۲۹ شهریورماه برابر گواتمالا، دومین حریف خود در این رقابت‌ها به میدان می‌روند؛ تیمی که اگرچه ششمین حضور خود در جام‌جهانی را تجربه می‌کند و با ایستادن بر سکوی سوم در جام کونکاکاف موفق به کسب سهمیه این‌رقابت‌ها شد، اما بدون شک ضعیف‌ترین تیم گروه است که هر بار در مرحله گروهی حذف شده است و دور قبل نیز موفق به کسب بیش از یک برد نشد. 
 نوظهور و مدعی.
اما جدی‌ترین حریف ایران در مرحله گروهی بی‌شک تیم نوظهور فرانسه است که اگر چه نخستین حضورش در جام جهانی را تجربه می‌کند، اما با عبور از سد تیم‌هایی، چون آلمان و اسلواکی توانسته است به بزرگ‌ترین رقابت فوتسال دنیا راه‌یابد. فرانسه آخرین مرحله انتخابی جام‌جهانی را بدون هیچ شکستی با پنج برد و یک تساوی پشت سرگذاشت و همین چند ماه قبل بود که برزیل را هم شکست داد تا ثابت کند باتوجه به تجربه بازیکنانش که عمدتاً در لیگ‌های اسپانیا و پرتغال به میدان می‌روند، حریف سرسختی برای قهرمان آسیاست. فرانسه در حدفاصل سال‌های ۱۹۹۷ تا ۲۰۰۷ تنها در شش بازی از ۶۰ دیدار رسمی که انجام داده بود به برتری رسید، اما از سال ۲۰۱۰ سیرتحولات این تیم آغاز شد، به طوری که طی چندسال اخیر خود را به عنوان یکی ازقدرت‌های اروپا معرفی کرده است. هدایت تیم ملی فرانسه را از سال ۲۰۲۱ «رافائل رینود» برعهده گرفت و این دوره آغاز تبدیل شدن فرانسه به یک قدرت برتر بود که با برتری برابر ایتالیا، یکی از ۱۰ تیم برتر دنیا (برای نخستین بار) همراه شد. فرانسه در ادامه با شکست تیم‌هایی، چون هلند و کرواسی توانست به جمع ۲۰ تیم برتر جهان برسد، اما عمده نفرات این تیم را بازیکنانی تشکیل می‌دهند که نه فرانسوی که آفریقایی‌الاصل هستند. رافائل رینود، سرمربی تیم ملی فرانسه بعد از همگروهی با شاگردان شمسایی گفت: «ایران تیم بزرگی در فوتسال جهان است که دوست داشتیم خیلی زودتر با آن‌ها بازی کنیم و خوشبختانه در جام جهانی با آن‌ها بازی خواهیم کرد.»

 معادله صعود
تیم ایران درصورت صعود به عنوان صدرنشین از گروه F با تیم دوم گروه E دیدار می‌کند. در این گروه پرتغال و مراکش مدعیان اصلی صعود هستند، اما احتمالاً مراکش، تیم ششم دنیا به عنوان تیم دوم راهی یک‌هشتم شود؛ تیمی که در هر دو دیدار قبلی خود مقابل ایران (شهریور ۱۴۰۱ و فروردین ۱۴۰۳) به برتری دست یافته! درصورت صعود ایران به عنوان صدرنشین از گروه F و برتری در یک‌هشتم نهایی مقابل تیم دوم گروه E، شاگردان شمسایی در مرحله یک‌چهارم نهایی مقابل صدرنشین گروه B یا تیم سوم برتر یکی از گروه‌های C، A یا D صف‌آرایی خواهند کرد، اما احتمال رویارویی ایران با برزیل قهرمان پنج دوره جام جهانی شانس اول صدرنشینی گروه B در یک‌چهارم نهایی وجود دارد؛ برزیلی که بدون شک سخت‌ترین حریف ایران خواهد بود.