جوان آنلاین: شهید اسدالله لاجوردی، شهریورماه ۱۳۷۷ به دست منافقین ترور شد و به شهادت رسید. او سابقهای طولانی در مبارزه با رژیم شاه داشت و بعد از انقلاب هم خدمات بسیاری به کشور ارائه کرد. اما شاید کمتر کسی بداند، شهید لاجوردی در کمکرسانی به جبههها نیز بسیار فعال بود. متن زیر برگرفته از کتاب اصناف و بازاریان در انقلاب و دفاع مقدس است.
ترک تحصیل به خاطر فقر
لاجوردی به دلیل فقر مالی ناچار شد دبیرستان را ترک کند و به کار در بازار مشغول شود. در همین زمان، او با حاج صادق امانی، آشنا و زمینه حضورش در گروه شیعیان فراهم شد. گروه شیعیان، تشکیلاتی سیاسی- دینی بود و مشی مسلحانه نداشت. بنای آن کار فرهنگی، خودسازی و دگرسازی بود. در آن زمان، گروههایی در کشور فعالیت میکردند که از لحاظ ایدئولوژی و تفکر در مقابل اسلام بودند و تبلیغات غیر اسلامی میکردند؛ بنابراین، وجود چنین گروهی نیاز بود که با قدرت در برابر این تفکرات غیر اسلامی بایستد.
راه اندازی اولین راهپیمایی علیه شاه
با آغاز نهضت امام خمینی، شهید لاجوردی هم به جمع یاران ایشان پیوست. او با مشاهده اولین اعلامیه حضرت امام بهشدت تحت تأثیر قرار گرفت و پس از آن، با اشتیاقی وصفناپذیر به همراه دوستانش، تکثیر و توزیع اعلامیههای امام را آغاز کرد. در موضوع لایحه انجمنهای ایالتی و ولایتی در سال ۱۳۴۱، لاجوردی و دوستانش امضای مسئولان اصناف را به همراه اعلامیه اعتراضی امامخمینی و سایر علما، چاپ و در بین مردم پخش کردند.
بعد از آن، اسدالله و برخی اعضای گروه از جمله صادق امانی و صادق اسلامی به ملاقات امام رفتند. این اولین باری بود که لاجوردی امام را ملاقات میکرد. در آن جلسه، او، صادق اسلامی و صادق امانی به امام گفتند، میخواهیم حرکتی انجام دهیم و یک راهپیمایی برگزار کنیم.
امام موافقت خود را با این موضوع اعلام کرد. همانجا تصمیم گرفته شد، راهپیمایی از مسجد اعظم قم آغاز شود. این اولین راهپیمایی از زمان شکلگیری نهضت امام خمینی بود. لاجوردی و دوستانش گردانندگان اصلی آن راهپیمایی بودند.
پشتیبانی از رزمندگان در جبههها
لاجوردی در زمان جنگ تحمیلی نیز برای پشتیبانی از جبههها، چند نوبت به جبهه رفت. خودش لباس و چفیه میدوخت و برای رزمندهها به جبهه میبرد. در گرمای شدید در فاو، بدون اینکه کسی او را بشناسد، کیسهها را پر از خاکوشن میکرد تا برای رزمندگان سنگر بسازد. او از اینکه به امام و انقلاب خدمت میکرد، لذت میبرد.
در زمان پایان جنگ تحمیلی، لاجوردی به ریاست سازمان زندانهای کشور منصوب شد و هم در تربیت و بازپروری مجرمان و هم در مدیریت سازمان زندانها توفیقات زیادی کسب کرد. او در سال ۱۳۷۶، از ریاست سازمان زندانها استعفا داد و بار دیگر به حجره کوچکش در بازار تهران بازگشت. لاجوردی در اول شهریور ۱۳۷۷، هدف سوءقصد علیاصغر غضنفرنژاد و علیاکبر اکبری دهبالایی، از اعضای سازمان مجاهدین خلق (منافقین)، قرار گرفت و به شهادت رسید.