شناسهٔ خبر: 68543998 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: مشرق | لینک خبر

رونمایی از نوشت‌افزار «دختر کاپشن صورتی با گوشواره‌های قلبی»

دهمین نمایشگاه «ایران‌نوشت» با هدف ارائه نوشت‌افزار ایرانی ـ اسلامی افتتاح شد و تا ۳۱ شهریور در مصلی امام خمینی (ره) تهران دایر است.

صاحب‌خبر -

به گزارش مشرق، مهدی برادران ـ معاون وزیر صمت ـ در مراسم افتتاحیه دهمین نمایشگاه «ایران‌نوشت» که امروز ـ یکشنبه ۱۷ شهریورماه ـ در مصلی امام خمینی (ره) تهران برگزار شد، با تشکر از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت صمت، گفت: بیش از ۱۴۰ واحد بزرگ صنعتی مرتبط با نوشت‌افزار و بیش از ۱۸ هزار و ۵۰۰ واحد صنفی ـ توزیعی در این زمینه داریم که طی ۱۰ سال گذشته بر اساس بیان مقام معظم رهبری مجامعی تشکیل دادند تا بتوانیم به خودکفایی در تولید برسیم.

وی افزود: تجلی جهش تولید با مشارکت مردم در صنعت نوشت افزار مردم مشخص است؛ هم تولید کنندگان به این صنعت پیوستند و هم توزیع‌کنندگان پذیرفتند به جای کالای قاچاق و وارداتی با کیفیت پایین، محصولاتی توزیع کنند که تولید داخل باشد.

معاون وزیر صمت ادامه داد: در حوزه دانش آموزان متوسطه بیشترین اقبال به تصویر شهید سرلشکر قاسم سلیمانی بر روی نوشت‌افزار است. در حوزه نونهال هم اِلمان‌سازی‌هایی صورت گرفت و کاراکترهایی مثل پسردلفینی مورد اقبال این گروه قرار گرفت.

وی افزود: در شورای فرهنگ عمومی مصوب کردیم ۲۵ آبان ماه روز صنعت نوشت‌افزار نام گذاری شود که این مناسبت در تقویم رسمی کشور هم درج شد.

برادران تاکید کرد: در برنامه‌های راهبردی که سال‌های قبل رونمایی کرده بودیم قصد رسیدن به خودکفایی در تولید بود. اکنون با توجه به برنامه هفتم توسعه باید علاوه بر خودکفایی در محصولاتی مانند مداد و خودکار و... در سایر محصولات هم به عمق تولید داخلی از طریق تولید محتوای مرتبط مانند فیلم، انیمیشن و... برسیم.

وی در پایان با اشاره به افزایش تنوع محصولات، گفت: محصولات و نوشت‌افزار دانش‌بنیان نیز در سال جاری اضافه شده است.

در ادامه این مراسم مهدی امیری ـ مدیرکل آموزش‌های شهروندی شهرداری تهران ـ با تاکید بر اهمیت استفاده از فرصت آموزش و فرهنگسازی به وسیله نوشت‌افزار ایرانی، بیان کرد: شهرداری تهران نیز در این زمینه تصمیم گرفت کنار انجمن نوشت‌افزار قرار گیرد تا در این زمینه جهش ایجاد کنیم. طبیعتا این نمایشگاه نقطه آغاز است و باید کارمان را جدی شروع کنیم و در طی سال هم فرهنگ استفاده از کالای ایرانی را ترویج کنیم.

وی افزود: اعتماد به کالای ایرانی باید افزایش یابد و شهروندان با نام و برند نوشت‌افزار ایرانی آشنا شوند و مطالبه آن را داشته باشند.

امیری تاکید کرد: از تولید کنندگان درخواست داریم کنار مجموعه شهرداری قرار گیرند تا بتوانیم کار ویژه انجام دهیم و از طرفی بتوانیم به خانواده‌های نیازمند نیز کمک کنیم. امسال غرفه «نسیم مهربانی» هم ایجاد کردیم تا بتوانیم برای نیازمندان هم لوازم‌التحریر تولید کنیم.

وی افزود: از سوی دیگر از تولیدکنندگان درخواست دارم نوشته‌هایی که روی محصولات درج می‌کنند با زبان و نوشتار فارسی باشد.

مدیرکل آموزش‌های شهروندی شهرداری تهران با بیان اینکه در تولید نوشت‌افزار مناسب برای افراد دارای معلولیت ضعیف هستیم، اظهار کرد باید به نیازمندی این گروه دقت کنیم تا ابزار مورد استفاده معلولین هم تولید و عرضه شود.

در پایان این مراسم از محصولات و نوشت‌افزار تولید شده با نقش و طرح «شهید ریحانه سلطانی نژاد» معروف دختر کاپشن صورتی با گوشواره‌های قلبی که در حادثه تروریستی گلزار شهدای کرمان به شهادت رسید، با حضور پدر این شهید، رونمایی شد.

همچنین کیک و روبانِ افتتاحیه دهمین نمایشگاه ایران‌نوشت توسط نوه شهید علیمحمدی ـ اولین شهید علم ـ بریده شد.

نمایشگاه نوشت‌افزار ایرانی از ۱۵ تا ۳۱ شهریور همه روزه از ساعت ۱۵ الی ۲۳ در محل مصلی امام خمینی (ره) برقرار است.