رئیس جمهور: اگر در معرض انتخابی بودیم که شایسته آن نبودیم، کنار بکشیم
رئیس جمهور تاکید کرد: ما هر مداخله ای بخواهیم داشته باشیم باید اقشار آسیب پذیر را ببینیم و اجازه ندهیم زیر چرخ های توسعه له شوند. اجازه نمی دهیم مداخلات ما مردم و اقشار آسیب پذیر را با بحران مواجه کند.
به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، مسعود پزشکیان به مشهدالرضا (ع) سفر کرده است، در بدو ورود، در مسیر نیشابور به مشهد و در میان زائرانی که برای حضور در مراسم شهادت امام هشتم شیعیان عازم حرم مطهر ایشان هستند، حضور یافت و سپس در جمع فعالان اقتصادی استان خراسان رضوی حاضر شد و ضمن شنیدن سخنان ایشان با آن ها گفت وگو کرد.
پزشکیان طی سخنانی در این نشست بیان کرد: رضایت مردم اصل است. باید با مردم صحبت کرد. اگر مردم بدانند مصلحت آنان چیست خود را به دست جراح متخصصی می سپارند. ما باید مردم را آگاه کنیم. طبیعتا باید در خیلی از قسمت ها جراحی هایی داشته باشیم تا بتوانیم کشور را از این وضعیت بیرون ببریم. قدم اول ما رضایت مردم است. در بیمارستان ما بحث این بود که مریض راضی شود. مردم وقتی می دیدند ما هر کاری می توانیم انجام می دهیم اگر مریض آنان فوت می کرد بازهم قدردان بودند.
وی اظهار کرد: مردم دوست دارند پزشک با آنان در ارتباط باشد. اکنون وظیفه ما جلب رضایت مردم است. هر کاری بخواهیم بکنیم در ابتدا مردم را با خود همراه می کنیم. کارهای بزرگی باید انجام دهیم اما باید مردم را با خود همراه کنیم و به مردم بفهمانیم به خاطر خودشان یکسری کارها را انجام می دهیم.
رئیس دولت چهاردهم ادامه داد : در جلسه ای در مجلس یازدهم با یکسری از بزرگان، من را یکسری از بزرگان کشیدند کنار و من گفتم چرا حکومت اسلامی درست نمی کنید، گفتم اگر راست می گویید نامه امام به مالک اشتر را بگذارید جلوی خود و عمل کنید. استانداری که امام تعیین می کند اختیار دارد. باید از تمرکز گرایی فاصله بگیریم. اینکه یک عده ای عقل کل باشند و از بالا تصمیم بگیرند درست نیست. من تا دیروز نماینده ای در یک شهری بودم؛ حتی خیلی ها به حرف من گوش نمی دادند. حال که من رئیس جمهور شدم عوص نشدم. در شهر ها و استان ها افراد قدرتمندی هستند که می توانند جای من بشینند. به نظر بنده اگر به این افراد در چهارچوب اسناد و قوانین اختیار دهیم می توانند کشور را بسازند.
رئیس جمهور در ادامه تصریح کرد: اختیار باید بر اساس یک دستورالعمل باشد. شما هیچ مدیری را برای کارخانه خود استخدام نمی کنید که به آن اختیار دهید هر کاری می خواهد انجام دهد. ما نگاه سیاسی به هیچ کسی نداریم. به مدیری اختیار می دهیم که بتواند وضعیت یک کارخانه یا بخش را بهبود ببخشد. نمی شود به من اختیار دهند یک کارخانه را مدیریت کنم اما کارخانه ضرر دهد و من هم ارتقاء پیدا کنم. مشکلاتی که شما اشاره کردید را داریم. بنای ما این است مشکلاتی که بر سر راه صنعت و تجارت است را از بین ببریم.
وی تاکید کرد: از دید حضرت علی (ع) جامعه به طبقاتی تقسیم می شود. یکی از طبقات جامعه از نظامیان تشکیل شده است. حضرت علی همه طبقات را نام می برد و وظیفه آنان را می گوید. اما می گوید برای همه این طبقات هیچ قوامی نیست مگر بر تاجران و صاحبان صنعت. یعنی اگر من دولت بخواهم بمانم باید تجارت و صنعت من فعال باشد. وظیفه دولت ها این است که بستر را آماده کنند تا تولیدکنندگان و صنعت گران بتوانند در امنیت کار کنند و سپس مالیات به دولت دهند. ما وظیفه می دانیم که به شماکمک کنیم.
پزشکیان افزود: ما کشورهای مختلفی خواهیم رفت؛ به عراق می رویم و بعد به ترکمنستان می رویم. بحث ما این بود که با آنها در خصوص چه چیزی حرف بزنیم. اگر بتوانیم از طریق مرزها بستر تجارت و صادرات را فراهم کنیم می توانیم رونق تجاری ایجاد کنیم. من به عنوان سفیری که به کشورهای مختلف می روم باید بستر را برای بهبود راه تجارت شما فراهم کنم . ان شاءالله جلسات خود را بیشتر خواهیم کرد. در مجلس ما گروه دوستی داشتیم. می گفتم وقتی به عنوان گروه دوستی می رویم چه کاری باید انجام دهیم. این نتیجه بدون هماهنگی مجلس و دولت و بدون دنبال کردن هدف محقق نمی شود. باید دید مشترکی در تجارت و صنعت داشته باشیم. از مجلس قدردان هستیم به ما کمک کردند و به همه وزرا رای دادند.
وی در ادامه بیان کرد: با همدلی می توان به جلو رفت، نباید سیاسی کاری کنیم. ان شاءالله با کمک صنعتگران و با کمک مردم امورات را پیش می بریم؛ من هم نمی توانم بگویم در اوضاع بی تقصیر هستم. من هم در مجلس بودم و رای می دادم؛ این اوضاع نتیجه عملکرد ما است. باید نگاه ما اصلاح شود تا بتوانیم به نتیجه برسیم. شرق و غرب کشور دچار مشکل است. باید عدالت و انصاف را در جامعه پیاده کنیم. باید دست به دست هم داده و به نخبگان و صنعت گران خود کمک کنیم. ان شاءالله اختیاراتی که باید به استان ها داده خواهد شد.
رئیس جمهور بیان کرد: با همدلی و همراهی مجلس و شما می توانیم پیش برویم. جراحی نیاز به همدلی دارد. اگر بخواهیم جراحی کنیم باید همه سیاستمداران و مسئولان دست به دست هم دهیم. وقتی یک مریض عمل می کنیم ممکن یکی بگوید چرا داد می زند. ما هر مداخله ای بخواهیم بکنیم باید اقشار آسیب پذیر را ببینیم و اجازه ندهیم زیر چرخ های توسعه ما له شوند. اجازه نمی دهیم مداخلات ما مردم و اقشار آسیب پذیر را با بحران مواجه کند. به هر قیمتی هر کاری را انجام نمی دهیم. کاری را می کنیم که عزت مردم حفظ شود. وحدت و همدلی ما را به جایی می رساند.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: ما قلبا می خواهیم مشکل فعالان اقتصادی را حل کنیم. به علم و کارشناسان و نخبگان معتقد هستیم. اگر این ها به صحنه بیایند مشکلات حل خواهد شد. من هم در حوزه کشاورزی حرف دارم. باید برای هر بخش جلسه جدا بگذاریم. نمایندگان هم دعوت خواهیم کرد. ما بی عدالتی کردیم؛ استاندار اکنون می گفت ما فلان میلیارد سرمایه گذاری کردیم آیا در غرب کشور این امکانات هست؟ به طور میانگین وضع شرق کشور بهتر از غرب است. من نمی گویم همه چیز خوب است. من می گویم دست به دست هم دهیم تا مشکل را حل کنیم.
رئیس جمهور: اگر در معرض انتخابی بودیم که شایسته آن نبودیم، کنار بکشیم
پزشکیان در دیدار جمعی از فعالان سیاسی استان خراسان رضوی گفت: اصلاح را از خودمان آغاز کنیم و اگر در معرض انتخابی بودیم که شایسته آن نبودیم، کنار بکشیم.
رئیس جمهور در ادامه برنامه های سفر به مشهدالرضا (ع)، در دیدار جمعی از فعالان سیاسی استان خراسان رضوی، با اشاره به دغدغه ها و مطالبات مطرح شده در این نشست از سوی حاضران، با بیان اینکه بنده اگر چه در جایگاه ریاست جمهوری اما یکی از شما هستم و توان معجزه ندارم، تصریح کرد: فقط در صورتی که همه دست در دست هم دهیم می توانیم بر مشکلات غلبه کنیم.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه باید به دنبال شایسته گزینی باشیم، افزود: اگر به دنبال این باشیم که افراد و مسئولان فعلی را به صرف اینکه متعلق به حزب و جناح ما نیستند حذف کنیم، ما هم مثل کسانی عمل کرده ایم که به آنها انتقاد می کنیم. ملاک برتری افراد چنانکه پیامبر اسلام (ص) فرموده اند، فقط تقواست و تقوا از نظر اعتقادی یعنی حرکت بدون خطا و با کمترین عارضه؛ اگر این باور را مبنا قرار دادیم دیگر جنسیت و قومیت و باور و مذهب در انتخاب و انتصاب افراد موضوعیت ندارد.
پزشکیان در تشریح دلیل تکرار مکرر این مسئله در سخنان خود اظهار داشت: متاسفانه ما ادعای اسلام و دیانت و باور به شاخص بودن تقوا در برتری افراد می کنیم، اما در عمل آن را نقض می کنیم. وقتی می گوییم به اصلاحات باور داریم، به این معنی نیست که جریانی به اسم اصلاحات را سر کار بیاوریم، بلکه به این معنی است که قبول داشته باشیم افراد شایسته بر سر کار بیایند و حتی اگر خود ما در معرض انتخاب برای منصبی بودیم و خودمان را شایسته نمی دانستیم، کنار بکشیم.
رئیس جمهور با اشاره به تلاش های در حال انجام برای تعریف تکالیف دستگاه ها متناسب با اسناد بالادستی و تعیین شاخص ها برای انتخاب و انتصاب افراد خاطرنشان کرد: همین گلایه هایی که اینجا از ناکارآمدی ها و مشکلات در عرصه های اقتصادی و غیره به دفعات مطرح شد، ناشی از آن است که به جای انتصاب افراد توانمند و شایسته، دوستان و آشنایان و به قول معروف آدم های خودمان منصوب شده اند، در حالی که مسئولیت امانتی است که باید به اهلش سپرده شود.
پزشکیان با تاکید بر اینکه بیایید اصلاح را از خودمان آغاز کنیم و اگر در معرض انتخاب و انتصابی قرار گرفتیم که خود را شایسته آن نمی دانستیم، کنار بکشیم، گفت: مگر اعتراض ما به این نیست که افراد شایسته برای مناصب مختلف انتخاب نشده اند، پس بیایید ما مبنا را در انتخاب و انتصاب افراد بر شایستگی بگذاریم. همین امروز همه صندوق های بازنشستگی به شدت زیان ده هستند، پس اجازه دهید مسئولیت را در این صندوق ها به کسانی بسپاریم که تعهد بدهند می توانند این مجموعه ها را به سوددهی برسانند و اگر این کار را نکردند باید پاسخگو بوده و به جای تصویب پاداش و فوق العاده مدیریت برای خود، ضرر و زیان وارده را جبران کنند.
رئیس جمهور با انتقاد از رویکرد حاکم بر نظام اداره کشور که در آن ضرر و زیان در مجموعه ای که دوستان و آشنایان خود ما در آن حاکم هستند اشکالی ندارد، اما آنجا که دوستان و رفقای ما حاکم نیستند، ایراد دارد، افزود: بنده به دنبال اصلاح رویه ها برای حفظ و ارتقای اصول متعالی هستم که به آنها اعتقاد دارم؛ به دنبال اصلاح برای احقاق حق و اقامه عدالت هستم و با تمام وجود باور دارم که تبعیض، ظلم و بی عدالتی باید از بین برود.
پزشکیان با بیان اینکه اگر به حق عمل کنیم و حق را به حق دار برسانیم، نخبگان عطای کشور را به لقایش نمی بخشند، اظهار داشت: بیایید دست به دست هم دهیم و پناه کسانی باشیم که پناهی ندارند، فارغ از اینکه از چه قوم و جریان و منطقه ای هستند و چه باور و اعتقادی دارند. کینه ها را از دل ها بشوییم و به جای اینکه برای مردم پرونده تشکیل دهیم، به دردشان رسیدگی کنیم و بر اساس توانمندی و شایستگی به افراد احترام و جایگاه ببخشیم.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه قطعا هیچ کس بی عیب و نقص نیست، تصریح کرد: همه شما از بی عدالتی گلایه و انتقاد کردید، اما شرط عادل بودن این است که با کسی که با ما با بی عدالتی رفتار کرده نیز عادلانه و با عطوفت و مهربانی و در چارچوب قانون رفتار کنیم. حق، عدالت و انصاف حکم می کند که امروز بنده وقتی در جایگاه قدرت قرار گرفته ام، حتی با کسانی که با امثال بنده با بی عدالتی رفتار کرده و در مواجهه با ما قانون را نقض کردند، بر اساس عدالت، مهربانی و قانون رفتار کنم.
پزشکیان با اشاره به اینکه تغییر ساختارها آسان، اما تغییر ذهنیت ها و رفتارها سخت و زمان بر است، خاطرنشان کرد: اگر چه عادلانه و بر اساس قانون رفتار کردن با همه سخت و پیچیده است، اما باید همه دست به دست هم دهیم و با باور عمیق به این عقیده عمل کنیم، چرا که برای ساختن کشور و رفع مشکلات راه دیگری نداریم؛ اگر باور داریم که ایران برای همه ایرانیان است، باید همه دست به دست هم دهیم و آن را برای همه ایرانیان بسازیم.
رئیس جمهور با تاکید دوباره بر اینکه بنده به تنهایی یا حتی با همراهی و کمک بخشی از ایرانیان نمی توانیم ایران را بسازیم و همه باید به هم کمک کنیم، گفت: می دانم راه سختی را پیموده ایم و راه سخت تری را پیش رو داریم، اما ارزش و بزرگی انسان به عظمت دردها و دغدغه هایی است که دارد و این هنر انسان بودن است که برای تحقق باورها و اعتقاداتش سختی ها را تحمل کند. دشمنان می خواهند که ایران کهن و بزرگ تکه تکه شود و این هدف را با القای ناامیدی و عدم حضور ما پیگیری می کنند، پس باید «برای ایران» بمانیم.