به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، این ابتکار یک تلاش مشترک بین کمیسیون اروپا و دفتر منطقهای سازمان بهداشت جهانی (WHO) در اروپا است که بر حفظ پرستاران و افزایش تعداد آنها در کشورهای عضو اتحادیه اروپا تمرکز دارد.
ابتکار ۱.۳ میلیون یورویی که از طریق برنامه اروپا برای سلامتی (EU4Health) ایجاد شده است، اقدامات مختلفی را طی سه سال آینده در حداقل نیمی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا اجرا میکند و اولویتبندی با آنهایی است که با شدیدترین کمبود پرستار مواجه هستند. این اقدامات شامل برنامههای آموزشی و مشاورهای است که برای جذب دانشجویان جوان و متخصصان نیمهحرفهای به رشته پرستاری طراحی شدهاند. یکی از اهداف کلیدی این ابتکار، تهیه گزارشی است که در آن علاقه جوانان به دنبال کردن شغل پرستاری را تجزیه و تحلیل میکند.
اقدامات اضافی شامل توسعه استراتژیهای استخدام و اجرای فرصتهای آموزشی، بهویژه در رابطه با تحول دیجیتال مراقبتهای بهداشتی است. ارزیابی تأثیر نیروی کار نیز برای شناسایی علل اصلی کمبود پرستار و ابداع استراتژیهایی برای بهبود سلامت و رفاه پرستاران انجام خواهد شد.
هدف این ابتکار افزایش علاقه به مشاغل پرستاری، بهبود نرخ نگهداری، افزایش ایمنی مراقبت از بیمار و اطمینان از این است که پرستاران نقش فعالتری در شکلدهی سیاستهای سلامت ایفا میکنند. راهکارهایی برای حفظ پرستاران مانند ابتکارات مربیگری قبلاً در برنامه عملی برای بهبود شرایط کار در اتحادیه اروپا ارائه شده توسط کمیسیون در ماه مارس پیشنهاد شده بود.
اروپا با یک چالش دوگانه روبهرو است: جمعیت سالخوردهای که به خدمات مراقبتهای بهداشتی بیشتری نیاز دارد و موجی از بازنشستگی در نیروی کار بهداشتی. انتظار میرود رسیدگی به کمبود کارکنان مراقبتی در میان افزایش تقاضا از اولویتهای اجرایی بعدی اتحادیه اروپا باشد.
کریاکیدس در پایان گفت: «اقدام امروز نشانهای از تعهد ما به پرداختن به مسائل جدی نیروی کار بهداشتی و بهبود انعطافپذیری سیستمهای بهداشتی در سراسر اتحادیه بهداشت اروپا است که بسیاری از کشورهای عضو با آن مواجه هستند.»
بعضی از کشورهای اروپایی نظیر انگلیس دچار مشکلات بسیاری در حوزه پرستاری هستند. برای مثال، بر اساس بزرگترین نظرسنجی انجامگرفته از دانشجویان پرستاری در بحبوحه بدترین بحران نیروی کار در تاریخ اداره ملی بهداشت انگلستان، بهطور تقریبی نیمی از دانشجویان پرستاری این کشور (۴۶ درصد) پیش از فارغالتحصیلی ترک تحصیل کردهاند. تعداد متقاضیان این رشته نیز پس از قطع کمکهزینه برای حمایت از دانشجویان پرستاری در سال ۲۰۱۷ به میزان قابلتوجهی کاهش پیدا کرده است.
نظر شما