به گزارش خبرگزاری مهر، سید موید علویان، به چای سبز اشاره کرد و گفت: استفاده از چای سبز در کنار رژیم غذایی مناسب که حاوی سبزیجات و میوه باشد، میتواند در افراد چاق و کم تحرک از بروز کبد چرب جلوگیری کند.
وی افزود: خار مریم، یکی از معروف ترین گیاهان دارویی در درمان کبد چرب است. این گیاه از آنجا که ترکیبی به نام سیلیمارین دارد، میتواند در کاهش میزان جذب چربی به ویژه چربی بد، تری گلیسیرید و کاهش جذب کلسترول مؤثر باشد. به همین دلیل بسیاری از درمانگران، این گیاه را از جمله مؤثرترین گیاهان دارویی برای درمان کبد چرب میشناسند. در ایران به اشکال مختلفی در بازار وجود دارد. برخی از آنها حاوی سیلیمارین، زردچوبه و کنگر فرنگی بوده و توصیه میشود.
علویان به زنجبیل اشاره کرد و گفت: افرادی که در طول هفته ۲ تا ۳ بار زنجبیل استفاده میکنند، میتوانند از خواص درمانی آن در افزایش میزان متابولیسم و سوخت و ساز بدن و کاهش جذب چربیها بهره مند شوند.
این فوق تخصص گوارش و کبد افزود: یکی از مهمترین عواملی که میتواند از رسوب چربیها در بافت کبد جلوگیری کند، اصلاح رژیم غذایی است. به گفته محققان جایگزین کردن سویا و پروتئین گیاهی به جای پروتئین حیوانی به ویژه گوشت قرمز میتواند تأثیر زیادی در کاهش جذب چربی و تری گلیسیرید در بافت کبد داشته باشد.
وی گفت: به تازگی محققان دانشگاه «سنت لوئیس» از تأثیر زردچوبه بر کنترل بیماری کبد چرب در افراد چاقی که به این بیماری مبتلا هستند خبر داده اند. بر اساس این تحقیقات مشخص شده، افرادی که از زردچوبه به عنوان یک چاشنی در برنامه روزانه خود استفاده میکنند کبد مقاومتری در برابر ابتلاء به بیماری کبد چرب دارند و احتمال ذخیره شدن ذرات چربی در کبد آنها کمتر است. در ایران به صورتهای مختلف وجود دارد.
علویان افزود: امروزه ثابت شده مصرف روزانه یک فنجان قهوه برای جلوگیری از سفتی کبد و همچنین کبد چرب بسیار مفید است. کسانی که به عارضه کبد چرب مبتلا هستند از قهوه میتوانند به عنوان کمک کننده در بهبود آن استفاده کنند. البته نباید تصور شود که تنها قهوه در بهبود این بیماری مؤثر است بلکه شخص مبتلا به کبد چرب باید به کاهش وزن و انجام ورزش نیز بپردازد.
نظر شما