به گزارش خبرگزاری برنا از فارس، سمیه سلیمی با بیان اینکه حجم گیاهان دارویی صادر شده بالغ بر ۳۰۲ تن بوده است، تصریح کرد: این محصولات به صورت خام و فرآوری شده بوده و اغلب شامل پودر و عصاره شیرین بیان به وزن ۲۲۱ تن است.
به گفته وی، عرقیات سنتی، زعفران و تخم سبزیجات بخش دیگری از گیاهان دارویی خام و فرآوری شده صادراتی است که عمدتا به مقصد کشورهای حوزه خلیج فارس همچون امارات متحده عربی، کویت و عمان و برخی از کشورهای اروپایی مانند سوئد، هلند، آلمان، بلژیک و یونان و برخی از کشورهای همسایه ارسال شده است.
سرپرست مدیریت توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با بیان اینکه توسعه کشت گیاهان دارویی در شرایط خشکسالی به دلیل نیاز آبی پایین در مقایسه با محصولات سبزی و صیفی بسیار مطلوب و مدنظر است، افزود: صادرات گیاهان دارویی، ارزش افزوده و سوددهی بیشتری برای کشاورزان به دنبال دارد.
وی اظهار کرد: استان فارس به دلیل اقلیم چهار فصل ظرفیت مناسبی برای توسعه گیاهان دارویی دارد و توسعه صنایع تبدیلی در زمینه گیاهان دارویی میتواند به توسعه صادرات و ایجاد ارزش افزوده آن کمک کند.
سلیمی با یادآوری اینکه سامانه مدیریتی زنجیره تولید و تامین گیاهان دارویی در استان فارس فعال است، اظهار کرد: در حال حاضر دو زنجیره ارزش گیاهان دارویی در این استان تشکیل شده و فارس به عنوان یک استان پیشرو در این قضیه به شمار می آید.
به گفته وی، هدف از راهاندازی سامانه مذکور، پایش زنجیره ارزش گیاهان دارویی به موازات فعالیتهای در حال انجام است؛ به نحوی که تمامی عوامل پشتیبان در مقوله تولید، نگهداری و عرضه محصول به بازار، قابل رصد و نظارت هستند.
انتهای پیام
نظر شما