شناسهٔ خبر: 68439822 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

سنگینی بختک ریزگردها بر سینه مردم سیستان؛ مراجعه ۱۲۴ نفر به مراکز درمانی

زاهدان - ایرنا - سال‌هاست نفس مردم سیستان به علت وزش توفان‌های شدید گرد و خاک در زیر خروارها خاک حبس شده به گونه‌ای که در ۲ روز گذشته به دنبال صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی ۱۲۴ شهروند این منطقه راهی مراکز درمانی و بهداشتی شدند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، وزش توفان شدید گردوخاک که این روزها پدیده غالب شهرهای شمالی و مرکز سیستان و بلوچستان شده، سال‌هاست نفس مردم را در زیر خروارها خاک حبس کرده است.

وجود آب‌های تالاب بین‌المللی هامون و رودخانه هیرمند و سیستان واقع در شمال سیستان و بلوچستان شهرهای زابل، زاهدان، خاش و حتی سراوان را به منطقه‌ای خوش‌آب‌وهوا و بهاری تبدیل کرده بود؛گذر زمان با بدعهدی کشور همسایه و قهر طبیعت باعث شد تا منطقه ای که روزگاری انبار غله ایران به شمار می‌رفت و وجود آب‌های تالاب بین‌المللی هامون و رودخانه هیرمند و سیستان واقع در شمال سیستان و بلوچستان شهرهای زابل، زاهدان، خاش و حتی سراوان را به منطقه‌ای خوش‌آب‌وهوا و بهاری تبدیل کرده بود؛ این روزها به منطقه‌ای خشک و مرکز گردوغبار تبدیل شود.

خشکیدن دریاچه هامون با آن گستره وسیع و فرسایش خاک و ماسه ‌بادی ناشی از سطح خشک شده این دریاچه، زندگی را برای مردم این منطقه تلخ کرده، و عدم تحقق حقابه سیستان از سوی کشور همسایه افغانستان باعث شده تا خشکسالی بر بستر خشکیده تالاب هامون تشدید و امروز به کانون بحران ریزگردها در منطقه تبدیل کند.

با هر وزش توفان علاوه بر مشکل هجوم گردوخاک‌ها به سمت منازل مسکونی مردم موج زیادی از بیماران تنفسی به سمت مراکز درمانی مراجعه می‌کنند

وزش توفان‌های شدید همراه با گرد و خاک و هجوم شن‌های روان در منطقه سیستان که سالانه ۱۶۰ تا ۱۸۰ روز ادامه دارد در چند روز اخیر روزگار منطقه را تیره و تار و سلامتی و زندگی اجتماعی و معیشتی مردم این منطقه را دچار بحران جدی کرده است.

هوا برای نفس ‏کشیدن مردم در شمال سیستان و بلوچستان با تداوم وزش توفان و گرد و خاک کم شده و نفس‌ها به سختی کشیده می‌شود، ذرات گرد و غبار موجود در هوا باعث شده تا شماری از شهروندان به دلیل ‏مشکلات مختلف که عمده‌ترین آنها تنفسی و چشمی است به مراکز بهداشتی درمانی و بیمارستان‌ها مراجعه ‏‏‌کنند‎.

وزش این بادها که با گردوغبار شدید همراه است ضمن خسارت زدن به منابع مختلف، سبب گسترش بیماری‌های ریوی، آسمی و آلرژی در منطقه سیستان شده، آمارها نشان می‌دهد که شمار مبتلایان به عفونت‌های ریوی در این منطقه در مقایسه با سایر نقاط کشور به‌مراتب بیشتر است.

توفان گرد و غبار پدیده‌ای است که سال های متمادی مردم سیستان و بلوچستان با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنند، به‌طوری‌که با هر وزش طوفان علاوه بر مشکل هجوم گردوخاک‌ها به سمت منازل مسکونی مردم موج زیادی از بیماران تنفسی به سمت مراکز درمانی مراجعه می‌کنند.

سنگینی بختک ریزگردها بر سینه مردم سیستان؛ مراجعه ۱۲۴ نفر به مراکز درمانی

بستری شدن ۳۵ نفر به علت توفان و ریزگرد در سیستان

مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان گفت: با صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی در پی وقوع توفان و ریزگرد در منطقه سیستان در ۲ روز گذشته ۱۲۴ نفر از شهروندان راهی مراکز درمانی و بهداشتی شدند.

مجید محبی در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: این تعداد از بیماران در پی موج جدید وزش باد در منطقه سیستان در روزهای هشت و ۹ شهریور ماه تاکنون در پنج شهرستان زابل، زهک، هامون، هیرمند و نیمروز راهی بیمارستان و مراکز درمانی شدند که از این تعداد ۳۵ نفر بستری و ۸۹ نفر خدمات درمانی را به صورت سرپایی دریافت کردند.

بیشتر بخوانید:

خاکی که راهی نفس می‌شود؛ بی‌مهری افغانستان و تازیانه توفان بر پیکر سیستان

تازیانه‌ توفان بر پیکر بی رمق سیستان؛ هزار و۳۶۲ نفر راهی مراکز درمانی شدند

کابوس‌های خاکستری با چاشنی بادهای ۱۲۰ روزه در سیستان

سنگینی بختک ریزگردها بر سینه مردم سیستان؛ مراجعه ۱۲۴ نفر به مراکز درمانی

وزش باد شدید با سرعتی نزدیک به ۱۲۰ کیلومتر در زابل

مدیر کل هواشناسی سیستان و بلوچستان گفت: وزش باد شدید تا بیشینه ۱۱۹ کیلومتر در ساعت زابل را درنوردید و گردوغبار حاصل از آن شعاع دید افقی را به ۱۰۰ متر کاهش داد.

محسن حیدری بیان کرد: در شهرستان زهک بیشینه سرعت باد به ۸۴ کیلومتر در ساعت رسید و دید افقی را در ایستگاه هواشناسی تا ۱۲۰۰ متر کاهش داد.

وی با بیان اینکه در روزهای شنبه و یکشنبه در منطقه سیستان وزش باد با شدت کمتر تداوم خواهد داشت، ادامه داد: شهروندان باید از تردد غیر ضروری بیماران تنفسی، افراد سالخورده و کودکان در زمان غبار آلود شدن هوا خودداری و در ترددهای جاده ای و محافظت از گلخانه ها احتیاط کنند.

سنگینی بختک ریزگردها بر سینه مردم سیستان؛ مراجعه ۱۲۴ نفر به مراکز درمانی

کاهش رنج بیماران تنفسی با افتتاح بیمارستان سل

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زابل از بهره‌برداری بخش بستری بیمارستان سل امام رضا (ع) زابل خبر داد و بیان کرد: بیماران ریوی و مبتلا به سل در این بخش، پوشش داده خواهند شد.

مسعود صالحی افزود: با توجه ‌به تلاش‌های مکرر، مشکلات ساختمانی و تأسیساتی آن در مدت سه ماه گذشته مرتفع و توانستیم اکنون در ششمین روز از هفته دولت بیماران را در این بخش بستری کنیم.

وی اظهار کرد: این بیمارستان در مساحت سه هزار و ۳۰۰ متر توسط بنیاد خیریه فردوس ساخته شده و دارای ۴۶ تخت است که از ۲۳ تخت آن استفاده می‌شود.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زابل ادامه داد: تمام اتاق‌های این بیمارستان تک بیمار کاملاً ایزوله و به شکل وی ای پی ساخته شده تا بیمار در شرایطی بسیار آرام مراحل بهبود خود را سپری کند.

نظر شما