دیروز اسامی نفرات برتر کنکور اعلام شد. ۱۱ نفر از تهران و 29 نفر از شهرستان های مختلف دارای رتبههای برتر کنکور امسال بودند. شهرستانهای مزبور نیز در 14 استان متمرکز بودند و در نتیجه 16 استان فاقد نماینده در میان 40 نفر برتر کنکور بودند. نگاهی به اسامی استانها حکایت از آن داشت که بسیاری از استانهای محروم کشور نتوانسته اند در میان برترینهای این رقابت جایگاهی را به خود اختصاص دهند.
نبودعدالت آموزشی در سالهای اخیر یکی از پرچالشترین و بحث برانگیزترین مباحث در حوزه آموزش و پرورش بوده است. رویکردی که سال به سال با عواقب آن از نزدیک در کنکور دانشگاهها مواجه می شویم.
در محیطهای آموزشی زمانی عدالت تحقق مییابد که یادگیرندگان از طریق دروندادها و فرایندها در مدرسه، بتوانند اهداف علمی، اعتقادی، اجتماعی و آموزشی را کسب کنند. فراهمکردن فرصتهای برابر و عادلانه آموزشی جزئی از عدالت آموزشی است و رسیدن به عدالت آموزشی برای تمام جوامعی که آموزشوپرورش را یک جزء مهم در زندگی افراد میدانند، امری اصلی به شمار میرود. برای دستیابی به عدالت آموزشی و بهرهمندی کلیه یادگیرندگان از منابع، بدون درنظرگرفتن طبقه اجتماعی، اقتصادی، جغرافیایی، نژاد، قومیت، زبان، مذهب و خانواده، باید توزیع منابع به شکل عادلانه و با توجه به شرایط کلیه یادگیرندگان انجام شود. برای رسیدن به این مهم و دستیابی عادلانه به فرصتهای آموزشی، لازم است منابع انسانی کارآمد و ماهر در همه مناطق توزیع شوند. همچنین، در توزیع و تخصیص منابع همه یادگیرندگان باید نیازها و شرایط آنها در نظر گرفته شوند.
اما وقتی نهادهای مسئول برای افزایش کیفیت آموزشی و امکانات تلاش نکنند، با وجود پدیده مدارس خصوصی، آنان که متمولترند راهی آن مدارس میشوند. اما قصه به همینجا ختم نمیشود، بسیاری از معلمان خبره نیز به دلایلی، از جمله مشکلات معیشتی، به تأسیس و تدریس در مدارس خصوصی رو میآورند. این موضوع پدیدآورنده تبعیض آموزشی بین دانشآموزان میشود؛ زیرا افرادی که تمکن مالی بیشتر و بهتری داشته باشند میتوانند به آموزش و امکانات بهتری دست یابند.
در فضایی اینچنینی، دانشآموزانی که در مناطق کمبرخوردار و حاشیه شهر و کشور زندگی میکنند، نمیتوانند به آموزش و امکانات مناسب دسترسی داشته باشند و بهمرور دچار ضعف علمی شدید خواهند شد. این نقطه مقابل عدالت آموزشی در نظام آموزشی، یعنی تبعیض آموزشی است. در واقع یکی از اصول عدالت آموزشی، آموزش فراگیر در تمامی نقاط کشور است.نگاهی به اسامی برگزیدگان می تواند بر صحت این ادعا گواه باشد.
اسامی نفرات برتر کنکور
۱۱ نفر از رتبه های برتر از تهران، ۷ نفر از خراسان رضوی، ۴ نفر اصفهان، آذربایجان شرقی ۳ نفر، خراسان جنوبی ۲ نفر، فارس ۲ نفر، قزوین ۲ نفر، یزد ۲ نفر، کرمان ۱ نفر، کرمانشاه ۱ نفر، گیلان ۱ نفر، مازندران ۱ نفر، هرمزگان ۱ نفر و همدان ۱ نفر هستند.
اسامی نفرات برتر ۵ گروه آزمایشی آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ که دیروز از سوی سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزشی کشور اعلام شد، به این شرح است:
در گروه آزمایشی علوم ریاضی امیرحسین سلیمانی تازهکندی از تبریز، امیرمحمد محقق دولتآبادی از تهران، احسان رضوی از تهران و فرزاد حلاجمقدم از فردوس خراسان جنوبی و مهدی ابوطالبی از یزد به ترتیب رتبه های اول تا پنجم را کسب کردند.
آزمایشی علوم تجربی صبا معصومنیا سماکوش از بندرعباس، پرهام راسخ از تهران، سجاد لطفی از مشهد، امیرمحمد درستی از ارومیه و احسان نعمتیخواه از نیشابور به ترتیب ۵ نفر اول این گروه هستند.
در گروه آزمایشی علوم انسانی علیاکبر قناد یزدی از تهران، ساغر اسفهبدی از مشهد، مهرزاد مشایخی از تهران، سید عارف خبیری از بیرجند و فاطمه فاطمیمفرد از تهران به ترتیب رتبه های اول تا پنجم را کسب کردند.
همچنین در گروه آزمایشی زبانهای خارجی آیدا دوانی از شیراز، آرتا اعتمادی از تهران، حمیدرضا خانی بردزجانی از اصفهان، آتوسا سالمی آرانی از کاشان و نسترن قاسمی از مشهد رتبه های برتر این گروه هستند.
در گروه هنر نیز بیتا ترابی از مشهد، ستاره ایزدی از شیراز، ساغر سجادیه از اصفهان، ریحانه رنجبر کبوترخانی از رفسنجان و فاطمه آتشگر از قزوین به ترتیب نفرات برتر هستند.
به گزارش شهروند، کنکور سراسری سال ۱۴۰۳ در دو نوبت اردیبهشت ماه و تیرماه سال ۱۴۰۳ برگزار شده است.
نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ در روزهای ۶ و ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ در ۴۱۲ شهر و بخش کشور برگزار شد و در مجموع یک میلیون و ۱۵۲ هزار و ۵۱۸ داوطلب شرکت کردند.
نوبت دوم آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ در روزهای ۲۱ و ۲۲ تیرماه ۱۴۰۳ در ۴۰۸ شهرستان و ۵۲۵ حوزه امتحانی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی و یک هزار و ۷۴۷ حوزه فرعی برگزار شد و ۹۸۴ هزار و ۲۱۴ نفر در آن شرکت کردند.
با توجه به تعویق دو هفتهای در برگزاری نوبت دوم آزمون سراسری، مسئولان سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور پیش بینی کرده اند که نتایج نهایی پس از پایان مراحل انتخاب رشته و برگزاری سایر فرآیندهای رشتههای نیمه متمرکز در مهرماه ۱۴۰۳ اعلام شود.
11 سهمیه نصیب تهرانیها شد، 16 استان سهمی نداشتند
معرفی برترینهای کنکور1403
آسیب شناسی «شهروند» از رقابت در غیاب عدالت آموزشی
صاحبخبر -
نظر شما