محمدرضا طنابی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: آثاری که نشان ملی دریافت کرده اند دررشته های ریزه کاری، منبت کاری، گلیم بافی و رشته های مختلف دیگر بوده اند.
وی اظهار کرد: برنامه نشان ملی هر ۲ سال یکبار برگزار میشود که آخرین بار در سال ۱۴۰۲ هنرمندان استان پنج نشان ملی در رشته های نازک کاری، منبت چوب،حکاکی روی چرم و معرق چوب و گلیم بافی دریافت کردند.
طنابی به اقدامات صورت گرفته در راستای توسعه و ترویج صنایع دستی اشاره کرد و گفت: از مهمترین فعالیت ها در این زمینه می توان به آموزش دوره های کوتاه مدت صنایع دستی در شهرستانها، ایجاد بازارچه های موقت صنایع دستی،شرکت در نمایشگاهها و پیگیری ایجاد بازارچه بزرگ و دایمی صنایع دستی در ارومیه اشاره کرد.
وی در خصوص میزان صادرات صنایع دستی استان در سالجاری گفت: ۱۷ میلیون و ۵۰۰ هزار دلار صنایع دستی طی سال گذشته از استان به کشورهای مختلف صادر شده است و میزان صادرات استان هنوز از گمرگ اعلام نشده است.
معاون صنایع دستی میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی اظهارکرد: درسالجاری تعداد ۱۳ طرح صنایع دستی جهت پرداخت تسهیلات به میزان ۲۰ میلیارد ریال به صندوق کارآفرینی امید معرفی شده است همچنین بازدید از طرح های مشاغل خانگی با همکاری اداره کل کار جهت پرداخت تسهیلات در جریان است.
آموزش رشته های صنایع دستی به ۳۵۰ زندانی
طنابی اظهار کرد: در سالجاری بیش از ۳۵۰ نفر در زندان های ارومیه و مهاباد در رشته های مختلف صنایع دستی از جمله منبت چوب،خراطی،لباس محلی و تولیدات چرمی آموزش های کوتاه مدت را سپری کرده اند.
به گزارش ایرنا، ۸۰ رشته صنایع دستی از جمله نساجی سنتی، رودوزیهای سنتی، بافتههای داری، پوشاک سنتی، سفال و سرامیک، صنایعدستی چرمی، هنرهای روی چوب، صنایع دستی روی شیشه، رنگرزی گیاهی و رفوگری، قالی بافی، گلیم بافی و جاجیم بافی در آذربایجان غربی وجود دارد.
همچنین کشورهای حاشیه خلیج فارس، کشورهای اروپایی و ترکیه مهمترین مقصد صادرات صنایع دستی آذربایجان غربی در سال گذشته بودند.
وی صنایع چوبی، بافته های داری، گلیم و چرم دست دوز از جمله اقلام صادراتی آذربایجان غربی محسوب می شوند اما دراین میان صنایع چوبی بیش از ۵۰ درصد صنایع دستی صادراتی استان را تشکیل می دهد.
نظر شما