به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»، جابر صادقی روز سهشنبه، ۶ شهریور ماه در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه موسسات آموزشی غیرانتفاعی در سطح کشور مظلوم واقع شدهاند، اظهار کرد: ۱۰ درصد از جمعیت دانشجویان دانشگاههای کشور بالغ بر ۲۸۰ هزار نفر دانشجو در ۲۸۲ موسسه و دانشگاه فعال غیرانتفاعی کشور در حال تحصیل هستند.
وی ادامه داد: ۹ موسسهی آموزشی نیز در استان آذربایجان شرقی در حال فعالیت بوده که این میزان کمتر از میانگین کشوری است، سهم ۱۰ درصدی دانشگاههای غیرانتفاعی از سرانهی تربیت دانشجویی کشور سهمی فوق العاده مهمی بوده که ارزش دارد تا از لحاظ مالی و جایگاه دانشگاههای غیر انتفاعی کشور به آن توجه شود.
صادقی بیان کرد: صدرصد هزینههای دانشگاههای غیرانتفاعی بر عهدهی مردم بوده و ما ریالی از دولت برای مخارج دانشگاه دریافت نمیکنیم. در حالی که اگر کمکهای همه نبود دانشگاه آزاد نمی توانست با شهریه دانشجویان به موفقیت فعلی خود برسد، اما چنین فرصتی برای بخش خصوصی فراهم نبوده است.
وی خاطرنشان کرد: سرمایه های علمی و مدیریتی کشور موسسات آموزش عالی را تاسیس کرده و تجربه خود را در خدمت فرهنگ و آموزش کشور گذاشتهاند و سرانه فرهنگی این موسسات برخلاف سایر دانشگاهها توسط خانوادهها تامین میشود تا مدیران آینده جامعه تربیت شوند و این فعالیتها توسط شهریه اندکی که از دانشجویان گرفته میشود اجرا میشود.
عضو اتحادیه دانشگاهها و موسسه های آموزش عالی غیرانتفاعی کشور عنوان کرد: معمولاً ضعیفترین گروههای آموزشی وارد موسسات آموزش عالی میشوند، ولی هماکنون بر طبق آماری که توسط سازمان سنجش منتشر میشود میزان قبولی کارشناسی ارشد دانشگاهها پس از دانشگاههای دولتی، موسسات آموزش عالی وضعیت خوبی داشته که این موضوع نشان میدهد این موسسات با وجود محدودیتها به خوبی فعالیت میکنند.
وی تاکید کرد: از دولت جدید درخواست داریم که موسسات آموزش عالی را همسطح سایر دانشگاهها دانسته و عرصه رقابت عادلانه باشد، چرا که دانشجویان این موسسات نیز فرزندان کشور هستند و سهمی از بودجه کشور دارند.
وی ادامه داد: امیدواریم دولت جدید همانگونه که انتظار میرود تعامل خوبی با موسسات آموزش عالی داشته باشد.
صادقی توضیح داد: موسسهی آموزشی عالی سراج در ارزیابیهای صورت گرفته یکبار جزو هفت موسسهی برتر کشور و در یک دوره جزوه چهار موسسهی برتر آموزشی کشور انتخاب شده است.
وی گفت: متاسفانه طی سالهای اخیر تعداد موسسههای آموزشی غیرانتفاعی در شمالغرب کشور کاهش یافته و در حال حاضر ۲۲ موسسهی آموزشی غیرانتفاعی در شمالغرب کشور در حال فعالیت است.
وی اظهار کرد: شهریهای که ما از دانشجویان دریافت میکنیم کمتر از میزان اخذ شهریه مدارس غیرانتفاعی از دانش آموزان است،
عضو اتحادیه دانشگاهها و موسسههای آموزش عالی غیرانتفاعی کشور افزود: بیش از ۶۵ رشته در مقاطع کاردانی، کارشناسی و ارشد در این موسسهی غیرانتفاعی در حال ارائه است، ما جزو دانشگاه و موسسات جامع کشور هستیم که فعالیت ما در تمامی گروههای فعالیتی دانشگاهی چون انسانی، تجربی ریاضیات و فنی است.
وی با اشاره به اینکه دولت وظیفه دارد تا بر رشتههایی که نیاز کشور است، سرمایهگذاری کند، تاکید کرد: ۲۸۸۹ دانشجو در این دانشگاه در حال تحصیل بوده و ۲۱ هیئت علمی تمام وقت و ۹ هئیت علمی نیمه وقت و ۲۸۵ هیئت علمی حق التدریس در این موسسه در حال ارائهی آموزش هستند.
حسین نوروزی، رئیس موسسه آموزش عالی سراج نیز در این جلسه تاکید کرد: موسسه آموزش عالی سراج در سال ۱۳۸۴ توسط اعضای هیات محترم تاسیس یافت، تمامی هیات مشغول در این مجموعه افرادی متدین با پشتکاری قوی برای ایجاد توسعه در جامعه بوسیله دانشگاه هستند.
وی ادامه داد: با تلاش و پشتکار همکاران علاوه بر سرپا نگه داشتن این مجموعه توانستهایم برای سایر مجموعههای آموزشی غیرانتفاعی نیز الهام بخش باشیم.
نظر شما