شناسهٔ خبر: 68386562 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ویجیاتو | لینک خبر

۱۰ فرنچایزی که بیش از ده بازی دارند

احسان حسین خواه

صاحب‌خبر -

دنیای بازی‌های ویدئویی مملو شده است از فرنچایزهای محبوبی که به جذابیت صنعت ویدئوگیم کمک شایانی کرده‌اند. فرنچایزهایی که بسیاری از ما گیمرها برای اولین‌بار با دنیای بازی‌های ویدئویی آشنا کرده‌اند و باعث شدند تا ماجراهای مختلفی پیش رویمان داشته باشیم. بنابراین اگر شما نیز طرفدار بازی‌های ویدئویی و فرنچایزهای مختلف هستید، در این مطلب از ویجیاتو همراه ما باشید تا سری به ۱۰ فرنچایز محبوب و جذابی بزنیم که بیش از ده بازی مختلف دارند.

فهرست محتوا
  • 1 Mortal Kombat
  • 2 FIFA
  • 3 Far Cry
  • 4 Pokémon
  • 5 Halo
  • 6 Call of Duty
  • 7 Tom Clancy's
  • 8 Resident Evil
  • 9 Final Fantasy
  • 10 Mario

Mortal Kombat

بازی ویدئویی
  • تعداد بازی‌های منتشر شده: ۲۴

مورتال کامبت گزینه بسیار خوبی برای شروع لیستمان است. اولین نسخه از این سری در سال ۱۹۹۲ برای دستگاه‌های بازی آرکید منتشر شد و به سبب گیم‌پلی و داستانی که داشت، فورا مورد ستایش گیمرها و منتقدان قرار گرفت. محبوبیت این سری، پای فرنچایز مورتال کامبت را به دنیای کنسول‌های خانگی نیز باز کرد و همین موضوع سبب بیشتر دیده شدن این بازی شد. مورتال کامبت توانست تا با عرضه سبک متفاوتی از دنیای بازی‌های مبارزه‌ای، یک سر و گردن نسبت به سایر رقابتش بهتر باشد و این درست تبدیل به کلید موفقیت این بازی شد.

همچنین زمانی‌که این سری برای اولین‌بار عرضه شد، حواشی زیادی به سبب خشونت بالایش داشت. منتهی این موضوع امروزه تبدیل به نمادی برای مورتال کامبت شده و تجربه این سری برای آن دسته از افرادی که به دنبال تجربه یک بازی مبارزه‌ای جذاب‌اند، بی‌شک می‌تواند هیجان‌انگیز و دوست داشتنی باشد.

FIFA

بازی ویدئویی
  • تعداد بازی‌های منتشر شده: ۳۹

چه گیمر باشید و چه تاکنون به سراغ هیچ بازی ویدئویی نرفته باشید، فیفا جزو فرنچایزهای نام‌آشنا در چنین لیستی برایتان خواهد بود. سری فیفا در ابتدا کارش را روی کنسول‌های نسل چهار شروع کرد و اولین نسخه آن تحت عنوان FIFA International Soccer در سال ۱۹۹۳ برای کنسول‌هایی چون سگا مگا درایو، سگا جنسیس و سوپر NES عرضه شد و پس از آن سالانه یک نسخه جدید دریافت کرد. به‌طوری‌که تعداد بازی‌های منتشر شده از این سری امروزه به عدد ۳۹ رسیده.

سری فیفا برای تبدیل شدن به بهترین سری فوتبالی مجبور به رقابت با فرنچایز نام PES یا همان Pro Evolution Soccer بود. منتهی این سری به سبب مکانیزم‌های خلاقانه‌اش، از دور مسابقات خارج نشد و امروزه تبدیل به نامی کاملا آشنا برای طرفداران دنیای بازی‌های ویدئویی شده است.

Far Cry

بازی ویدئویی
  • تعداد بازی‌های منتشر شده: ۱۳

در طول ۲۰ سال گذشته، سری فارکرای موفق شد تا خودش را به عنوان یکی از بهترین آی‌پی‌های جهان‌باز – شوتر اول شخص معرفی کند. فرنچایزی که در ابتدا توسط استودیوی Crytek ساخته شد و در جایی که جریان داشت که افراد ظالم از منابع سرزمین‌ها برای موفقیت خودشان استفاده می‌کردند. آن‌هم بدون آن‌که بخواهند برای دیگران اهمیتی قائل باشند. چیزی‌که درباره این سری مهم است، این است که فارکرای بدون در نظر گرفتن محدودیت‌ها به شما آزادی عمل بی‌حد و مرزی می‌دهد.

از طرفی محیط پویا، گرافیک جذاب و داستان قابل توجه در هر نسخه از این بازی، موضوع دیگری بود که سبب جذابیت چنین فرنچایزی شد. امروزه این استودیوی یوبیسافت است که مسئول ساخت و توسعه این سری به شمار می‌رود و آخرین نسخه از فرنچایز فارکرای نیز درست در سال ۲۰۲۱ برای پی‌سی و کنسول‌های نسل نهمی عرضه شد.

Pokémon

بازی ویدئویی
  • تعداد بازی‌های منتشر شده: ۱۲۲

سری بازی‌های پوکمون جزو فرنچایزهای محبوب بازی‌های ویدئویی‌اند که نقش بسزایی در رشد و توسعه بازی‌های ویدئویی داشته‌اند. سری بازی‌های پوکمون در کنار سریال انیمیشنی‌اش موفق شد تا عملکرد مطلوبی داشته باشد و این درست همان نکته عظف این سری بود. اولین نسخه از این سری تحت عنوان Pocket Monsters Red and Green در ۲۷ فوریه سال ۱۹۹۶ منتشر شد و در دسترس کاربران نینتندو قرار گرفت. از طرفی تاکنون چیزی در حدود ۱۲۲ بازی از این سری منتشر شده است.

همچنین راستش را بخواهید، فرنچایز پوکمون شاید به اندازه کافی در میان گیمرهای ایرانی شناخته‌شده نباشد، منتهی اکنون فرصت مناسبی برای بازگشت به یکی از پر تیراژترین فرنچایزهای ویدئویی تاریخ است و تجربه چنین عنوانی روی کنسول‌های مدرن امروزی ابدا خالی از لطف نیست.

Halo

بازی ویدئویی
  • تعداد بازی‌های منتشر شده: ۱۲

نوبتی هم که باشد، نوبت به سری هیلو می‌رسد. فرنچایزی محبوب که حتی اگر ایکس باکس گیمر هم نباشید، قطعا نامش را شنیده‌اید. هیلو فرنچایزی انحصاری برای گیمرهاست که تاکنون نسخه‌های مختلفی از آن برای نسل‌های متنوع ایکس باکس و پی‌سی عرضه شده. هیلو یک سری شوتر اول شخص با داستانی جذاب و شخصیت‌هایی دوست داشتنی است که نقش بسیار مهم و غیرقابل انکاری در محبوبیت صنعت بازی‌های ویدئویی داشته.

هیلو هنوز هم به عنوان یکی از بهترین‌های شوتر اول شخص شناخته می‌شود. بنابراین اگر پی‌سی و یا ایکس باکس گیمرید، هیلو جزو آن دسته از انحصاری‌های دوست داشتنی و جذابیست که باید هر طور که شده به سراغش بروید و فرصتی به آن دهید.

Call of Duty

بازی ویدئویی
  • تعداد بازی‌های منتشر شده: ۲۴

اجازه دهید که لیستمان را با یکی از بهترین بازی‌های شوتر ادامه دهیم. راستش را بخواهید، باید اعتراف کرد که کال آو دیوتی یکی از محبوب‌ترین فرنچایزهای ویدئویی تاریخ است. فرنچایزی که پایش به دنیای پلتفرم موبایل، پی‌سی و کنسول‌ها نیز باز شده و عملا نمادی برای صنعت بازی‌های ویدئویی است. جالب است بدانید که تاکنون ۲۴ بازی مختلف از این سری برای پلتفرم‌های بازی منتشر شده و فرنچایز کال آو دیوتی نیز جزو فرنچایزهای محبوبی‌ست که بیش از ۱۰ بازی دارد.

سری کال آو دیوتی به سبب روایت متفاوتی که از جنگ داشت، به عنوان یک بازی شوتر از جایگاه بسیار بالایی برخوردار شد. این بازی هنوز هم که هنوز است، از سوی منتقدان بسیاری ستایش می‌شود و تجربه آن در کالبد یک بازی دوست داشتنی ابدا خالی از لطف نیست. پس اگر به دنبال فرنچایزی هستید که بیش از ۱۰ بازی داشته باشد، کال آو دیوتی گزینه خوبیست.

Tom Clancy's

بازی ویدئویی
  • تعداد بازی‌های منتشر شده: ۴۵

سری بازی‌های Tom Clancy's جزو آن دسته از بازی‌هایی‌اند که تنوع بی‌نظیری از عناوین ویدئویی را شامل می‌شوند. به زبان دیگر، شما می‌توانید با توجه به هر سبکی که دوست دارید، به سراغ این سری برید. اگر طرفدار بازی‌های شوتر تکتیکال‌اید، این سری مناسب شماست و اگر به دنیای بازی‌های PVP آنلاین علاقه‌مندید، بازهم باید به سراغ این بازی بروید. هرچند که این سری عمدتا با عناوینی چون Rainbow Six و Ghost Recon شناخته می‌شود، اما تنوع این سری بقدریست که نمی‌توان آن را نادیده گرفت.

همچنین از طرفی یکی از بهترین فرنچایزهای مخفی‌کاری در دنیای بازی‌های ویدئویی که با نام اسپلینتر سل نیز شناخته می‌شود، با سری Tom Clancy's منتشر شده و این نشان می‌دهد که این سری تا چه اندازه بر صنعت بازی‌های ویدئویی تاثیرگذار است.

Resident Evil

بازی ویدئویی
  • تعداد بازی‌های منتشر شده: ۲۹

نوبتی هم که باشد، نوبت به فرنچایز رزیدنت اویل می‌رسد. فرنچایزی که اولین نسخه آن در دهه ۹۰ میلادی منتشر شد و عناوین ژانر ترسناک را وارد نسل جدیدی کرد. رزیدنت اویل دلایل بسیاری برای دوست داشتنی بودن دارد. از داستان جذاب این سری بگیرید، تا محیط‌سازی و اتمسفر دوست داشتنی آن که همگی باعث جذابیت این سری شدند و تا به امروز نیز در نوع خودشان بی‌نظیرند. کپ‌کام با ساخت سری Resident Evil به موفقیت بزرگی رسید و بسیاری از گیمرها را علاقه‌مند به تجربه بازی‌‌های ترسناک کرد.

هرچند که نسخه پنجم و ششم این بازی عملکرد مطلوبی نداشتند، اما در نسخه هفتم سری رزیدنت اویل مجددا به ریشه‌هایش بازگشت و تجربه‌ای ترسناک از دنیای بازی‌های زامبی‌محور را به تصویر کشید. همین باعث شد تا نام سری رزیدنت اویل برای همیشه در دنیای بازی‌های ویدئویی حک شود و باقی بماند.

Final Fantasy

بازی ویدئویی
  • تعداد بازی‌های منتشر شده: ۱۶

فرنچایز فاینال فانتزی چندان فرنچایز محبوب و شناخته‌شده‌ای در میان گیمرهای ایرانی نیست. اما این موضوع به معنای بد بودن این سری نیست و این فرنچایز می‌تواند گزینه بسیار خوبی برای افرادی باشد که به دنبال یک تجربه هیجان‌انگیز از دنیای بازی‌های نقش آفرینی‌اند. اولین بازی از این سری در ۱۸ دسامبر سال ۱۹۸۷ منتشر شد و سازنده آن استودیوی ژاپنی اسکوئر انیکس بود.

فاینال فانتزی تاکنون عملکرد بسیار خوبی داشته و تاکنون ۱۶ نسخه مختلف از این بازی منتشر شده است. این بازی از نظر داستانی و شخصیت‌پردازی یکی از بهترین‌هاست و اگر طرفدار بازی‌های نقش آفرینی هستید، باید نیم‌نگاهی به این سری نیز داشته باشید.

Mario

بازی ویدئویی
  • تعداد بازی‌های منتشر شده: بیش از ۲۰۰ مورد

در نهایت به فرنچایزی می‌رسیم که بیشترین تعداد بازی را دارد! منظورمان با بازی ماریو است که توسط استودیوی نینتندو ساخته شده! ماریو جزو بازی‌هایست که اولین‌بار ما را با دنیای بازی‌های ویدئویی آشنا کرد.

به همین دلیل است که سری ماریو یکی از پرطرفدارترین فرنچایزهای ویدئویی تاریخ است و حتی اگر علاقه چندانی به دنیای بازی‌های ویدئویی نداشته باشید نیز، بازهم گزینه خوبی برایتان خواهد بود. تاکنون بیش از ۲۰۰ نسخه مختلف از این سری منتشر شده که هریک از آن‌ها بهتر از دیگری‌اند و این درست همان دلیلی است که بازی ماریو را تبدیل به یکی از بهترین‌های دنیای ویدئوگیم کرده.

نظر شما