صابر پرویزی سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان کازرون اظهار کرد: ۷۰۰ هکتار از اراضی شهرستان کازرون در جهت اصلاح الگوی کشت به کاشت کنجد اختصاص یافته است و اواخر مرداد کاشت آن به پایان رسیده است.
او با اشاره به کاشت ارقام جدید کنجد داراب ۲، دشتستان و محلی در مزارع شهرستان کازرون، تصریح کرد: پیش بینی میشود در اوایل آبان ماه و پس از برداشت دانه روغنی کنجد بیش از ۸۴۰ تن محصول از این دانه روغنی به دست آید.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه غالب مزارع کنجد شهرستان کازرون به روش کم خاک ورزی یا بی خاک ورزی کاشت میشوند، اضافه کرد: بالغ بر ۸۰ درصد سطوح زیر کشت مزارع کنجد کشت به روش خاک ورزی حفاظتی انجام، که باعث جلوگیری از فرسایش خاک، حفظ رطوبت و افزایش ماده آلی خاک نیز خواهد شد.
او افزود: به منظور ترغیب کشاورزان به خرید دستگاههای ریز دانه کار کشت محصول کنجد، در پارسال از سطح ۵۰ هکتار با این دستگاه به ۲۰۰ هکتار در امسال افزایش یافته است.
پرویزی با اشاره به اینکه امکان کاشت در مناطق خشک و نیمهخشک بهعنوان یک زراعت تابستانه، کشت دوم در تناوب با غلات و نباتات جالیزی و مقاومت بالا در برابر خشکی و کم آبی از مزایای زراعت کنجد است، گفت: با توجه به نیاز کشور به افزایش تولید گیاهان روغنی، برنامه ریزی برای توسعه کشت کنجد از اولویتهای مدیریت جهاد کشاورزی کازرون است.
او؛ با تاکید بر اینکه شهرستان کازرون یکی از تولید کنندگان بزرگ کنجد در استان فارس است، تصریح کرد: عمدهترین مناطق تحت کشت کنجد این شهرستان در بخش جره و بالاده است.
او بیان کرد: با توجه به کیفیت بسیار خوب محصول کنجد شهرستان کازرون بیشتر این محصول در صنایع تولیدی ارده، پخت نان، تهیه حلوا و شیرینی پزیهای استان فارس و استانهای همجوار مورد استفاده قرار میگیرد.
کازرون در فاصله ۱۲۰ کیلومتری غرب شیراز قرار دارد.
نظر شما