مرتضی ضامنی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به بند ۱۰ ماده یک آئین نامه اجرایی حمل و نقل دانش آموزی مصوب هیأت وزیران، عنوان کرد: به منظور اجرا، ساماندهی، مدیریت و نظارت یکپارچه و مستمر بر عملکرد تمامی دستگاههای متولی، شرکتها و رانندگان مجاز حمل و نقل دانش آموزی، اولیاء متقاضی حمل و نقل (سرویس) و همچنین تجمیع و به روزرسانی و پایش اطلاعات مربوط به صورت بر خط توسط وزارت کشور، سامانهای به نام سامانه پایش ناوگان دانش آموزی «سپند» به نشانی www.irtusepand.ir ایجاد شده است.
مدیر عامل اتحادیه حمل و نقل مسافر شهری کشور با بیان اینکه تاکنون ۶۷۷ هزار و ۳۶۱ اولیاء درخواست سرویس مدارس خود را در سامانه سپند ثبت کردهاند، خاطرنشان کرد: همچنین تا روز گذشته ۵ شهریور ماه ۱۲۴۵ شرکت متقاضی حمل و نقل دانش آموزی در سامانه سپند ثبت نام کردهاند که توسط شهرداریها ارزیابی، اعتبار سنجی و تائید میشود و پس از آن، اطلاعات شرکتها، رانندگان، خودروها و مسیرهای سرویس مدارس به طور کامل ثبت و در دسترس والدین قرار میگیرد.
به گفته وی، پس از بررسی شرکتهای متقاضی و تأیید هر یک از آنها، شرکتهای منتخب موظف هستند رانندگان خود را جذب کنند و رانندگان مُجازی که امکان حمل و نقل دانش آموزی را دارند نیز پس از احراز صلاحیتهای چندگانه (معاینه فنی، سوء پیشینه و صلاحیت اخلاقی) و تأیید از سوی شرکتهای متقاضی برای سرویس مدرسه بکار گرفته میشوند. ضمن اینکه این رانندگان موظف هستند که بر روی شیشه خودروی خود برچسب نصب کنند تا والدین دانش آموزان توسط (کیو آر کد) روی این برچسبها مشخصات راننده را چک کرده و از صلاحیت آن اطمینان حاصل کنند.
ضامنی در ادامه با تأکید بر اینکه پس از پایان ثبتنام ها، اولویت تخصیص سرویس مدارس با والدینی است که در زمان مقرر ثبت درخواست کرده باشند، ادامه داد: آن دسته از والدین که ممکن است تا شروع سال تحصیلی تغییر محل سکونت و یا مدرسه دانش آموز را داشته باشند و یا در مرحله اول ثبت نام والدین نتوانند درخواست خود را در سامانه ثبت نمایند، میتوانند در این مرحله نسبت به ثبت نام اقدام کرده و یا اطلاعات خود را ویرایش کنند.
به گفته وی، درصورتیکه همچنان محل سکونت و یا مدرسه فرزند آنان قطعی نشده است، توصیه میشود ثبت درخواست را در سامانه انجام داده و پس از نهایی شدن نشانی منزل و یا مدرسه، به شرکت های پیمانکاری که از شهرداری مجوز فعالیت دریافت کردهاند، مراجعه و درخواست نمایند تا ثبت نام آنان را تکمیل کنند.
ضامنی گفت: برابر ماده ۲۴ آئیننامه، هرگونه دخالت مدیران مدارس یا سایر مسئولان و عوامل مدرسه یا ادارات آموزش و پرورش در حوزه حمل و نقل، خارج از موارد تعیین شده در آئین نامه، ممنوع بوده و لذا انعقاد قرارداد بین مدارس و مجموعههای تابعه با پیمانکاران وجاهت قانونی نداشته و ادارات کل آموزش و پرورش موظف هستند با مدارس متخلف برخورد قانونی لازم را بعمل آورند.
ضامنی تأکید کرد: به منظور افزایش سطح کیفیت و ایمنی این حوزه، امکان «نظارت بر خط» بر نحوه سرویس دهی ناوگان نیز در این سامانه فراهم شده است و والدین میتوانند تخلفات این حوزه را به شهرداری مربوطه اعلام کنند و اگر اولیاء با شرکتهایی که در سامانه ثبت نشده قرارداد ببندند، مسئولیتی متوجه شهرداریها نخواهد بود.
مدیر عامل اتحادیه حمل و نقل مسافر شهری کشور بیان کرد: فهرست تمامی مدارس از آموزش و پرورش دریافت و در سامانه سپند بارگذاری شده است و اگر مدرسهای داخل سامانه ثبت نشده است، والدین میتوانند با استفاده از کارنامه دانش آموز، خود اقدام به درج نام مدرسه و کد مدرسه در سامانه نموده و ثبت نام را تکمیل نمایند. همچنین می توانند با مراجعه به شرکت پیمانکار یا شهرداریها نسبت به تکمیل ثبت نام و درج نام مدرسه اقدام کنند.
وی درباره قیمت گذاری سرویس مدارس نیز گفت: به استاد بند ۲ از ماده ۱۶ و همچنین ماده بند ۲۶ و بند ۲۷ ماده ۸۰ قانون، اصلاح موادی از قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی شهر و تعیین بهای خدمات حمل و نقل و در این مورد بهای خدمات حمل و نقل دانش آموزی بر عهده شورای اسلامی هر شهر است که فهرست نرخ بهای سرویس مدرسه بر اساس فرمول خاص همان شهر همانند طول مسیر (نقطه مبدا و مقصد)، ترافیک، نوع خودرو ( سواری، ون و مینی بوس) و غیره که به تصویب شوراهای اسلامی هر شهر رسیده، در سامانه بارگذاری میشود و برای والدین قابل مشاهده خواهد بود.
انتهای پیام
نظر شما