به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، اظهارات و موضعگیری اخیر «ایتمار بنگویر»، وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی در روزهای گذشته باعث نگرانیهایی در میان صهیونیستهایی شده که این موضعگیریها را برای موجودیت اسرائیل خطرناک میدانند.
بنگویر در تازهترین موضعگیری امروز دوشنبه گفته چنانچه اختیار میداشت اقدام به ساخت یک کنیسه(معبد یهودی) در داخل مسجدالاقصی میکرد. این مقام رژیم صهیونیستی گفت: «سیاست (سیاستهای اسرائیل) اجازه اقامه نماز!در "جبل هیکل"( مسجدالاقصی) را به ما میدهد. اگر دست من بود، در آنجا کنیسهای درست می کردم.»
این اظهارات بلافاصله با موجی از انتقادات حتی در میان صهیونیستها مواجه شد. به عنوان مثال، موشه آربل، وزیر امور داخلی رژیم صهیونیستی این اظهارات بنگویر را برای مذاکرات سازش رژیم با کشورهای عربی مضر خوانده است.
آربل گفت: «سخنان غیرمسئولانه او اتحاد راهبردی اسرائیل با کشورهای عربی را به لرزه درمیآورد. این کشورها با اسرائیل ائتلافی در مبارزه با محور ایران تشکیل دادهاند. بیخردی وزیر امنیت داخلی میتواند به خونریزی بیشتر منتهی شود.»
حتی خود بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی هم مجبور به عقبنشینی از سخنان بنگویر شد و گفت که وضعیت موجود در مسجدالاقصی قابل تغییر نیست.
اما تندترین هشدار را تا کنون رانن بار، رئیس سرویس امنیت داخلی رژیم صهیونیستی(شاباک) درباره اثرات منفی سیاستهای راستگراهای افراطی در کابینه بنیامین نتانیاهو داده است.
او چند روز پیش در نامهای که واکنشهای گستردهای به همراه داشت از اتفاقاتی که تحت حمایت بنگویر در کرانه باختری اشغالی رخ میدهد به عنوان «تروریسم یهودی» یاد کرده و درباره خطرات آن بر موجودیت رژیم صهیونیستی هشدار داده بود.
رانن بار در آن نامه که خطاب به نتانیاهو، وزیران کابینه او و دادستان کل نوشته شده به شدت از افرادی که آنها «رهبران تروریستهای یهودی» خوانده انتقاد کرده و نوشته بود این افراد «میخواهند سیستم کنترلش را از دست بدهد و باعث لطمات غیرقابل توصیف به اسرائیل شود.»
رئیس شاباک با اشاره به حملات خشونتآمیز شهرکنشینهای صهیونیست به فلسطینیها در کرانه باختری که تحت حمایت بنگویر قرار دارد نوشته بود کسانی که وارد چنین اقداماتی میشوند احساس میکنند از نوعی «حمایت پنهان» از سوی پلیس برخوردار هستند.
وی فعالیت گروه صهیونیستی موسوم به «جوانان تپه» را در فلسطین اشغالی تروریسم توصیف کرده و درباره آثار منفی آن هشدار ادده بود. این گروه، فعالان مذهبی هستند که ادعا می کنند که فلسطینیها «در حال تجاوز به سرزمین مقدس» هستند و باید اخراج شوند.
رونن بار مینویسد: «جریان جوانان تپه از مدتها پیش به بستری برای فعالیتهای خشن علیه فلسطینیها تبدیل شده است. من هیچگاه با استفاده از عبارت "جرایم قومی گرایانه" در این موارد موافق نبودهام. کار آنها جرم نیست چون آنها دارند از خشونت برای ارعاب و ایجاد هراس استفاده میکنند. کارشان تروریسم است.»
وی با اشاره به وضعیت بغرنجی که رژیم اسرائیل در حال حاضر از لحاظ امنیتی با آن روبرو است خاطرنشان کرده که انجام این اقدامات ممکن است به گشوده شدن جبهه دیگری علیه اسرائیل منجر شود.
این مقام صهیونیست نوشته بود: «عدهای میگویند که فعالیتهای این گروه اجرای ایدئولوژی خاخام کاهان و مفهوم "شورش" وام گرفته از خاخام گینسبرگ است. هر دوی آنها معتقدند که تخریب ساخت های اجتماعی فعلی از ترمیم کردن آنها راحتتر است.»
بار همچنین اضافه کرده بود: «این ایدئولوژی موافق فروپاشی ساختارهای دولت برای تأکید بر انتخاب بین یهودیت و دموکراسی است: دو ارزشی که طبق فهم من تنها یکدیگر را تقویت میکنند. آنها بر اساس این جهانبینی حاضرند امنیت اسرائیل و موجودیت آن را به خطر بیندازند و اعتماد عمومی نسبت به نهادهای آن را تضعیف کنند.»
رئیس شاباک در بخش دیگری از نامه به ورود ایتمار بنگویر، وزیر امنیت داخلی رژیم به همراه صدها نفر دیگر به محوطه مسجدالاقصی اشاره کرده است. او خاطرنشان کرده مشاهده چنین صحنههایی میتواند اسرائیل را وارد خونریزیهای گسترده کرده و «چهرهاش در دنیا را به نحو غیرقابل تصوری» مخدوش کند.
بسیاری از تحلیلگران موضعگیریهای افراطی و تندروانه بنگویر را ناشی از عصبانیتی میدانند که در نتیجه آشکار شدن تناقضهای هویتی رژیم صهیونیستی و روند رو به زوال این رژیم سر بر آورده است.
انتهای پیام/
∎
نظر شما