شناسهٔ خبر: 68359389 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه شهروند | لینک خبر

عملیات تلافی‌جویانه حزب‌الله در انتقام ترور شهید فواد شکر

عملیات ترکیبی و هدفمند حزب‌الله؛ سردرگمی تل آویو

صاحب‌خبر -

[شهروند] بامداد یکشنبه(دیروز) لحظه انتقام فرا رسید. حزب‌الله لبنان به تلافی ترور شهید فواد شکر، حملات ترکیبی توپخانه‌ای، موشکی و پهپادی گسترده‌ای به سرزمین‌های اشغالی داشت که در پی آن 48ساعت وضعیت اضطراری در سرزمین‌های اشغالی اعلام و 240پناهگاه عمومی در تل آویو باز شد. حزب‌الله با صدور بیانیه‌ای عملیات صبح یکشنبه را مرحله اول عملیات تلافی جویانه خود خواند و به ذکر جزئیات اهداف یازده گانه مورد حمله پرداخت. درحالی برخی منابع صهیونیستی از عملیات پیشگیرانه برای دفع حملات حزب‌الله و ممانعت از عملیات این نیرو سخن گفته‌اند که حزب‌الله در بیانیه‌ای این ادعا را توخالی و مغایر با واقعیت‌های میدانی خوانده و از موفقیت عملیات خود خبر داده است. از سوی دیگر شبکه 12رژیم صهیونیستی از اختلاف میان مقامات رژیم صهیونیستی بر سر این عملیات خبر داده و عنوان کرده است نتانیاهو وزرا و نمایندگان حزب لیکود در کنست را از هرگونه اظهارنظر در این رابطه منع کرد. هلاکت یک نظامی اسرائیلی در حملات حزب الله توسط منابع رسانه ای تایید شده است. در ادامه و در گفت‌وگو با کارشناسان به ابعاد حمله حزب‌الله علیه سرزمین‌های اشغالی و اهمیت و تأثیرات آن خواهیم پرداخت:

حزب‌الله کدام مناطق را در سرزمین‌های اشغالی هدف گرفت؟
حزب‌الله لبنان در نخستین ساعات پس از عملیات با صدور بیانیه‌ای عنوان کرد: «رزمندگان مقاومت اسلامی، سایت‌ها، پادگان‌ها و گنبد آهنین دشمن در شمال فلسطین اشغالی را با تعداد زیادی موشک و به سمت یک هدف خاص نظامی رژیم صهیونیستی که متعاقباً اعلام خواهد شد، هدف قرار دادند...» ساعتی بعد مقاومت اسلامی لبنان در بیانیه دوم خود به انتشار جزئیات اهداف مورد حمله پرداخت و نوشت: «این مرحله شامل هدف قرار دادن پادگان‌ها و مواضع اسرائیلی برای تسهیل عبور پهپادهای تهاجمی به سمت هدف مورد نظرشان در عمق رژیم اشغالگر بود. تعداد موشک‌های کاتیوشا پرتاب شده به سمت مواضع دشمن از ۳۲۰ فروند فراتر رفته است. مواضعی که هدف قرار گرفتند و آسیب دیدند شامل پایگاه «میرون»، پایگاه «ناوی زیو»، پایگاه «زعتون»، پایگاه «الزاعوره»، پایگاه «السهل»، پادگان «کیلع» در جولان اشغالی سوریه، پادگان «یو اف» در جولان اشغالی سوریه، پایگاه «نفح» در جولان اشغالی سوریه، پایگاه «یردن» در جولان اشغالی سوریه، پایگاه «عین‌زی تیم» و پادگان «راموت نفتالی» هستند.»

نمایش عملیات پیشگیرانه اسرائیل برای فرار از اعتراف به شکست
برخی منابع عبری مدعی حمله هوایی پیشگیرانه اسرائیل به مواضع حزب‌الله و خنثی‌کردن عملیات پیش از آغاز آن شده‌اند. ادعایی که به‌نظر می‌رسد در راستای انحراف افکار عمومی در فضای روانی و رسانه‌ای مطرح شده است و شواهد میدانی نقض آن را اثبات می‌کند. حزب‌الله در بیانیه سوم خود با اشاره به این ادعای صهیونیست‌ها عنوان کرد: «ادعاهای دشمن صهیونیستی درباره عملیات پیشگیرانه‌ای که اقدام به انجام آن کرد و اهدافی که محقق ساخته و خنثی کردن عملیات مقاومت، ادعاهایی توخالی است که کاملاً با واقعیت‌های میدانی تناقض دارد.» شبکه المیادین نزدیک به حزب‌الله نیز با اشاره به دروغین بودن ادعای حمله پیشگیرانه اسرائیل در گزارشی عنوان کرد: «با وجود اینکه صهیونیست‌ها در حالت آماده‌باش قرار داشتند، اما حزب‌الله عملیات خود را به شکل دقیق و موفق انجام داد. رژیم اشغالگر حتی نتوانست جلوی یک موشک یا پهپاد حزب‌الله را بگیرند.»

شواهد میدانی از موفقیت حملات حزب‌الله
افزون بر آن شواهد میدانی نشان‌دهنده وحشت گسترده در سرزمین‌های اشغالی و موفقیت حزب‌الله در مورد اصابت قراردادن اهداف بوده است. انتشار تصاویری از شهرک‌های اشغالی در شمال و تخریب برخی ساختمان‌ها و منازل، انتشار ویدئویی از برخورد موشک‌های حزب‌الله به نهاریا، انتشار ویدئویی از اصابت موشک به یک شناور نیروی دریایی اسرائیل در ساحل نهاریا و اصبت پهپاد به یک بزرگراه، اعزام تیم‌های آتش‌نشانی برای اطفای حریق ناشی از حملات راکتی حزب‌الله در شهرک‌های شمال، اعلام حالت فوق العاده به‌مدت 48ساعت در سرزمین‌های اشغالی، بازکردن 240پناهگاه جنگی در تل آویو و بازکردن تمامی پناهگاه‌ها در حیفا، ممنوع کردن اظهارنظر درباره حمله پیشدستانه ادعایی و حملات حزب‌الله در کابینه اسرائیل و... نشان می‌دهد حملات حزب‌الله وسیع و تا حد قابل توجهی موفقیت‌آمیز بوده است.

درگیری میان جلادها بر سر حملات حزب‌الله
به‌دنبال حملات حزب‌الله به سرزمین‌های اشغالی، کابینه امنیتی نتانیاهو تشکیل جلسه داد. نورنیوز در گزارشی از تشدید اختلافات در سرزمین‌های اشغالی پس از حملات حزب‌الله نوشت: «کینلی توربی نایب‌رئیس کنست رژیم اسرائیل ادعای کابینه در مورد حمله پیش‌‌دستانه به لبنان را نوعی طفره رفتن عنوان کرد و آن را بسیار مایه تأسف دانست. اسحاق بریک، سرلشکر بازنشسته ارتش رژیم اسرائیل هم در واکنش به حملات حزب‌الله گفت: رئیس ستاد ارتش هم در دفاع شکست خورد و هم در حمله با شکست روبه‌رو شد.»

نصرالله: هدف اصلی پایگاه متعلق به اطلاعات نظامی اسرائیل بود
سیدحسن نصرالله دبیرکل حزب‌الله لبنان در سخنرانی خود به مناسبت این عملیات عنوان کرد: «تأخیر در عملیات به‌دلیل هوشیاری آمریکا و اسرائیل بود و همین تأخیر نیز به نوعی مجازاتی برای دشمن بود... ما منتظر بودیم که به مذاکرات فرصت بدهیم و هدف اصلی ما توقف تجاوز به غزه است و فرصت کافی هم دادیم. اما مشخص شد همه اینها وقت کشی نتانیاهو بود. اکنون باید معادله بازدارندگی را حفظ کنیم و اینکه اجازه ندهیم دشمن خطوط قرمز را زیر پا بگذارد.» نصرالله علت دیگر تأخیر در پاسخ به اسرائیل را بررسی عملیات به شکل مجزا یا در قالب محور خواند و در نهایت از ترجیح پاسخ مجزا گفت. نصرالله هدف اصلی این عملیات را نیز اینچنین عنوان کرد: «ما یک هدف اولیه برای عملیات در عمق اسرائیل شناسایی کردیم که پایگاه «گلیلوت» بود. این پایگاه که متعلق به سرویس اطلاعات نظامی اسرائیل(امان) است و یگان۸۲۰۰ دشمن در آن مستقر است... پایگاه گلیلوت که امروز هدف قرار گرفت، یکی از پایگاه‌های اصلی دشمن است که از آنجا عملیات ترور و جاسوسی انجام می‌شود.   هدف دیگر، پایگاه دفاع هوایی دشمن در «عین شیمیا» بود.». تصمیم این بود که ۳۰۰ موشک کاتیوشا برای چند دقیقه شلیک شود و سامانه‌های گنبد آهنین را به‌خود مشغول کنند تا پهپادها هم عبور کنند. همه پهپادهایی که از بقاع به راه افتادند به سلامت به سمت اهداف مشخص شده عبور کردند». نصرالله با اشاره به موفقیت حزب‌الله در اصابت به اهداف، از دروغگویی دشمن و کتمان ضربات نیز سخن گفت.

بازتاب حملات حزب‌الله در منطقه و جهان
جنبش حماس، جنبش جهاد اسلامی، جنبش انصارالله یمن، جنبش مجاهدین فلسطین و جبهه مردمی فلسطین ازجمله گروه‌هایی بودند که به حمایت از عملیات گسترده حزب‌الله علیه رژیم صهیونیستی پرداختند. حماس و جهاد اسلامی و انصارالله یمن با تبریک این عملیات، به حمایت از حزب‌الله و قدردانی از این نیرو پرداختند.
علاوه بر آن بسیاری از رسانه‌های بین‌المللی و منطقه‌ای در پی حمله حزب‌الله تیتر یک خود را به این واقعه اختصاص داده و به تحلیل ابعاد آن پرداختند. اورشلیم پست در گزارشی به سخنان نتانیاهو در جلسه روز یکشنبه کابینه رژیم صهیونیستی پرداخته است. نتانیاهو مدعی شده حمله به حزب‌الله گامی فراتر برای تغییر وضعیت در شمال است. وی افزود: «نصرالله در بیروت باید بداند که این گامی دیگر در مسیر تغییر وضعیت شمال است و ساکنان ما را سالم به خانه‌هایشان بازگرداند.» ایرنا در گزارشی به نقل از منابع عبری درباره حملات حزب‌الله نوشت: «از ساعات اولیه حمله شنیدیم که آنها مانع از شلیک موشک‌ها به بن‌گوریون و تل‌آویو شدند اما درباره ۳۲۰ موشک و ده‌ها پهپادی که به شمال شلیک شدند، چه توضیحی دارند؟»

جان مرشایمر: موشک‌های مقاومت بازی را در منطقه تغییر داده‌اند
مرشایمر استاد مشهور روابط بین‌الملل در یک گفت‌وگو اینترنتی درباره وخامت وضع اسرائیل و تأثیر موشک‌های مقاومت در معادلات منطقه گفت: «اسرائیل در وضعیت وخیمی قرار دارد. هرچه به جلو نگاه می‌کنیم، مشکلاتش بیشتر و بیشتر می‌شوند. اگر به نحوه برخورد اسرائیل با حمله ایران نگاه کنید، کاملاً واضح است که اسرائیلی‌ها به ایالات متحده نیاز دارند. برای مدت طولانی، استقلال یکی از ارکان اصلی سیاست امنیتی اسرائیل بود. اما این استقلال دیگر وجود ندارد و از بین رفته است. این موضوع نشان می‌دهد که موشک‌هایی که در خاورمیانه گسترش یافته‌اند و اکنون در اختیار گروه‌هایی مانند حزب‌الله، حماس، حوثی‌ها و ایرانیان قرار دارند، چقدر بازی را تغییر داده‌اند و مهم هستند.»

رژیم اسرائیل در تلاش گسترده برای گمراه کردن افکار عمومی
گزارش پاسخ حزب‌الله به ترور شهید فؤاد شکر در المیادین انگلیسی با جزئیات بیشتری منتشر شده است. این شبکه از قول منابع آورده است: «ادعاهای نیروهای اشغالگر اسرائیل مبنی بر خنثی کردن عملیات حزب‌الله بی‌اساس است و بخشی از تلاش گسترده‌تر برای گمراه کردن افکار عمومی اسرائیل است. روایت اسرائیل مبنی بر جلوگیری از حمله‌ای با بیش از هزار موشک، ازجمله موشک‌های هدایت‌شونده دقیق، بی‌اساس و ساختگی است.»

اعتراف وزیر خارجه اسرائیل: به‌دنبال جنگ تمام عیار نیستیم
خبرگزاری رویترز به نقل از یسرائیل کاتز، وزیر امور خارجه اسرائیل نوشت: «اسرائیل به‌دنبال جنگی تمام عیار نیست، اما براساس پیشرفت‌های میدانی عمل خواهد کرد.» به‌گفته «زینه خدر» از الجزیره، ادبیات مورد استفاده مقامات رژیم اسرائیل بر «دفاع از خود» و محافظت از اسرائیلی‌ها در برابر حملات متمرکز شده، که به‌نظر می‌رسد نشان‌دهنده این واقعیت است که رژیم اسرائیل هم‌اکنون به‌دنبال تشدید تنش نیست.

واشنگتن پست: مقر مخفی موساد هدف حزب‌الله بوده است
پایگاه روزنامه واشنگتن پست با اشاره به حملات حزب‌الله علیه اسرائیل و تشدید تنش میان این گروه با رژیم صهیونیستی، درباره هدف حملات تازه حزب‌الله نوشت: «بنا به گزارش رسانه‌های اسرائیلی، در حملات روز یکشنبه حزب‌الله، مقر عملیات مخفی موساد اسرائیل در یک پایگاه نظامی جزو اهداف بود. مقامات اسرائیل درباره اهداف خاص حزب‌الله اظهارنظر نمی‌کنند.»

عملیاتی در اوج آماده‌باش رژیم صهیونیستی
دکتر عماد آبشناس، کارشناس مسائل بین‌الملل، در گفت‌وگو با شهروند به بررسی ابعاد حمله حزب‌الله علیه اسرائیل پرداخت. آبشناس با بیان اینکه رژیم صهیونیستی و متحدانش بعد از ترور فواد شکر در آماده‌باش فوق‌العاده قرار داشتند، گفت: «اما حزب‌الله لبنان در بحبوحه این آماده‌باش عجیب موفق شد عملیات تلافی‌جویانه خود را با موفقیت تمام اجرا کند و تمامی اهداف مدنظر نظامی و امنیتی مربوط به موساد و ارتش رژیم صهیونیستی را مورد اصابت قرار دهد».

دروغ‌پردازی‌های رسانه‌ها و ناباوری رژیم صهیونیستی
این کارشناس مسائل بین‌الملل درباره دروغ‌پردازی‌هایی که عملیات حزب‌الله را زیر سؤال می‌برد، افزود: «واقعیت این است که حزب‌الله عملیات خود را با موفقیت کامل انجام داد. رژیم صهیونیستی در اخباری کذب مدعی شد همه سکوهای پرتاب حزب‌الله را قبل از عملیات منهدم کرده، اما بعد حزب‌الله اعلام کرد 320موشک به اسرائیل شلیک کرده که طبیعتا دروغگویی رژیم صهیونیستی را نشان می‌دهد. کسانی هم که در منطقه حضور داشته‌اند، اذعان می‌کنند که فقط چند هواپیمای رژیم صهیونیستی فرصت واکنش یافتند، برخلاف ادعای آنها که می‌گویند بیش از 100جنگنده اسرائیلی واکنش نشان داده‌اند، اما این تعداد جنگنده چیزی نیست که بشود پنهانش کرد. رژیم صهیونیستی باور نمی‌کرد که چنین ضربه سنگینی را متحمل شود. طبق معمول هم اسرائیل همه آسیب‌هایی را که می‌بیند ازجمله کشته و زخمی‌شدن نیروها و منهدم‌شدن مراکزش را مخفی نگه می‌دارد.»

رژیم صهیونیستی بدهی بسیاری دارد که باید تسویه شود
آبشناس درباره مراحل بعدی عملیات حزب‌الله و تأثیر آن بر معادلات جنگ، افزود: «رژیم صهیونیستی بدهی بسیاری دارد که باید تسویه شود و ترور شهید فواد شکر یکی از جنایات اوست. تنها راه متوقف کردن اسرائیل زور است، چراکه این رژیم فقط زبان زور را می‌فهمد. تصور اینکه با مذاکرات، گفت‌وگو و دیپلماسی ممکن است با رژیم صهیونیستی به نتیجه رسید، ابلهانه است».

 

نظر شما