صابر پرویزی امروز ۳ شهریورماه در نشست جهادکشاورزی کازرون تصریح کرد: با توجه به سطح بالای کشت انار و مرکبات درحدود ۵۴۰۰ هکتار، عملیات ردیابی با استفاده از تلههای دلتا همراه با فرمون جنسی و جلب کنندهها (پروتئین هیدرولیزات، متیل اوژینول) در باغهای مرکبات و انار تمامی بخشهای شهرستان کازرون در حال انجام و عملیات کنترل مناطق آلوده در دست اقدام است.
وی افزود: کارشناسان پیش آگاهی و شبکه مراقبت با بهروزرسانی تلهها، نسبت به پایش مستمر به ویژه مناطق با سابقه آلودگی و جمعیت بالای آفت مذکور در سالهای قبل اقدام شده است.
پرویزی بیان کرد: اطلاعرسانی به باغداران برای بهکارگیری اصول فنی مبارزه با آفت مگس مدیترانهای و انبه از طریق آموزش، نصب بنر و پیامک انبوه انجام شده است و استفاده از روشهای مدیریت تلفیقی برابر دستورالعمل تدوین شده و برگزاری کارگاه آموزشی در باغات و ترغیب به مبارزه همگانی در کاهش جمعیت انتقالی در نسل بعد در دستور کار قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه مگس میوه مدیترانهای و مگس میوه انبه بالاترین خسارت را در بین گونههای مگس میوه وارد میکند، بیان کرد: جلوگیری از انتقال میوههای آلوده به سایر نقاط و جمعآوری روزانه میوههای آلوده ریخته شده در پای درخت از راههای کاهش خسارت آفت است.
پرویزی اظهار کرد: در حال حاضر در سطحی بالغ بر۳۵۰۰ هکتار عملیات پیش آگاهی و کنترل صورت گرفته و همچنان ادامه دارد.
سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان کازرون گفت: مشارکت تشکلها و بخش خصوصی اعم از تعاونی باغداران، فروشگاههای سموم و کلینیکهای گیاهپزشکی برای همکاری لازم در تهیه و تامین نهادهها و تجهیزات و نیز ارائه خدمات کارشناسی برای مبارزه با آفات مگس مدیترانهای و انبه ضروری است.
انتهای پیام
نظر شما