به گزارش خبرنگار تشکلهای دانشجویی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ در پی تایید همه وزرای دولت چهاردهم توسط نمایندگان مجلس در اقدامی کم نظیر، بسیاری از فعالین دانشجویی نسبت به این موضوع واکنش نشان دادند که در این گزارش نکاهی کوتاه بر آنها خواهیم داشت.
محمد حسین صبوری، دبیر سابق جنبش عدالتخواه دانشجویی طی یادداشتی در واکنش به کابینه تایید شدده پزشکیان نوشت:
به صراحت رهبری انقلاب را متهم میکنند به حرف های در گوشی آن خطری که سالهاست در موردش فریاد میزنیم و در برخی موارد آش آنقدر شور شد که رهبر انقلاب چندین بار علناً رد کردند چنین اتفاقاتی را هر بار گفتیم که آقایان در مجلس ودولت و روزنامه و سایت و منبرتان قرار نیست جای آنکه به خود زحمت بدهید چهارتا استدلال برای به کرسی نشاندن خود یا نظرتان طرح کنید، همه چیز را به رهبری منتسب نکنید!
باز هم دیروز در مجلس و از امروز لشگر سایبریشان و منبری شان کف توئیتر و تلگرام همان دستفرمان قدیمی را میروند.
رهبر انقلاب یکبار سال ۹۴ در پرسش درباره مواضع افرادی که نماینده منصوب رهبری هستند فرمودند: «آنچه من میگویم، حرف من آن است؛ کسانی هم که حرف میزنند - نمایندگان رهبری و منصوبین رهبری و مانند اینها که تعداد زیادیاند - از قول رهبری نمیگویند؛.. بله ممکن است یکنفری جزو منصوبین رهبری هم باشد، دربارهٔ فلان مسئله یک عقیدهای خلاف رهبری هم داشته باشد، هیچ اشکال ندارد...»
جملهی بالا که در حد توصیه و رفع خطای تحلیلی برخی علاقهمندان به ولایت است.
لیکن بدتر از آن، #تلاش برای جا انداختن این نسبت غلط به رهبری در جامعه است.
برخی آقایان که یا در قامت رجل سیاسی در مجلس مسئولیت دارند، یا در قامت روحانی دست به قلم میشوند اینروزها، بدون لکنت ادعای انتساب فلان وزیر و فلان موضع درگوشی به رهبری را دارند، خود را مخاطب سخن صریح و علنی رهبری در سال ۸۹ نکنند که: «نبادا کسی تصور کند که رهبری یک نظری دارد که برخلاف آنچه که بهعنوان نظر رسمی مطرح میشود، در خفا به بعضی از خواص و خلّصین، آن نظر را منتقل میکند که اجرا کنند؛ مطلقاً چنین چیزی نیست. اگر کسی چنین تصور کند، تصور خطایی است؛ اگر نسبت بدهد، گناه کبیرهای انجام داده. نظرات و مواضع رهبری همینی است که صریحاً اعلام میشود؛ همینی است که من صریحاً اعلام میکنم...»
«تصور خطا» برای آنهاست که به اشتباه میپذیرند
«گناه کبیره» برای آنها که ناقل انتسابات خلاف اند
آقایان در کسوت نویسنده و ریاست و وزارت نگران این حجم از گناه کبیره نیستند؟
حمزه دستیار عضو سابق شورای مرکزی اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل نیز در واکنش به این موضوع با انتشار توئیتی نوشت:
مسلم خلخال فعال سابق دانشجویی نیز نوشت:
با اعتماد کامل مجلس به کابینه دولت چهاردهم چند نکته قابل توجه است.
۱- دولت چهاردهم نه بخاطر برنامههای نامشخص یا شعار وفاق ملی پزشکیان، بلکه بخاطر حمایتهای ویژه رهبر انقلاب از مجلس تماما رای اعتماد گرفت.
۲- امروز با اعتماد ۱۰۰٪ مجلس به دولت دیگر توپ در زمین دولت پزشیکان است و نمیتواند بهانهای مبنی بر عدم همراهی مجلس و حاکمیت را مطرح کند چرا که کابینه وی تماما تایید شده و از امروز همه چیز برای دولت چهاردهم فراهم است تا در زمین عمل هرچه در توان دارد اجرا کند.
۳- باوجود اعتماد کامل مجلس به کابینه پزشکیان اما کسب کمترین آرا توسط دو وزیر پیشنهادی بهداشت و میراث فرهنگی نشان میدهد بدنه انقلابی مجلس همچنان خط قرمز فتنه ۸۸ را مدنظر قرار میدهند و دولت به خصوص این دو وزیر باید در جذب بدنه از افرادی که مواضع روشنی درخصوص حامیان فتنه دارند، استفاده کنند.
۴- دولت پزشکیان درخصوص عملگرایی بخاطر عملکرد و ورود به موقع و خستگی ناپذیر شهید رئیسی در موضوعات مختلف، سفرهای استانی متعدد و پیمانهای بین المللی و استراتژیکی مانند بریکس و شانگهای آن هم در مدت کوتاه ۳ ساله کار سختی را خواهد داشت تا خود را بعنوان دولت عملگرا به مردم معرفی کند.
محمد امین سلیمی فعال سابق دانشجویی نیز در صفحه خود با انتشار استوری نوشت:
فرشاد کرمی دبیر سابق انجمن اسلامی دانشجویان شهید چمران اهواز نیز در واکنش به این موضوع منتشر کرد:
گزارش از محمد جهاد
نظر شما