شناسهٔ خبر: 68307891 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

آغاز موج بازگشت مرز‌ها در امنیت کامل خدمات‌رسانی می‌کنند

با نزدیک شدن به اربعین حسینی و با توجه به مدیریت سفر زائران هم اکنون اصلی‌ترین دغدغه مسئولان بازگشت زوار از مبادی شلمچه و چذابه به اقصی نقاط کشور با استفاده از ناوگان حمل و نقل عمومی است.

صاحب‌خبر -

جوان آنلاین: تردد زوار اربعین حسینی در حالی از مرز‌های ایران به سمت عتبات عالیات روان شده که با توجه به موج بازگشت، پایانه‌های مهران، چذابه، شلمچه، خسروی، باشماق و تمرچین پذیرای زائرانی هستند که می‌خواهند خود را به خانه و کاشانه برسانند. طبق اعلام مسئولان و متولیان امر، بیشترین تقاضای خروج و به تبع آن ورود از مرز مهران بوده و در آخرین اطلاعیه ستاد اربعین به زائران پیشنهاد شده است از مرز باشماق و تمرچین تردد کنند.  
 
مرز‌های چذابه و شلمچه در استان خوزستان شرایط آرام و امنی دارند و تردد زائران در آن‌ها به صورت شبانه‌روزی در جریان است. جانشین فرمانده سپاه که برای بازدید از وضعیت مرز‌ها به خوزستان رفته بود با بیان اینکه امسال خدمات‌رسانی به چذابه نسبت به سال گذشته افزایش یافته است، گفت: «همه افرادی که درگیر موضوع ورود و خروج زائران اربعین در خوزستان هستند، دلی کار می‌کنند.» سردار علی فدوی افزود: «کار برای امام حسین (ع) برای خود فرد است، زیرا زیارت امام حسین بالاترین وجه تربیتی دارد و امام صادق می‌فرمایند: «همه ائمه کشتی نجات هستند، ولی کشتی امام حسین (ع) از همه پر سرعت‌تر است»، یعنی این کار برای تربیت خلایق بی‌شماری که به سمت کربلا می‌روند مؤثر است.» 
وی با بیان اینکه یکی از دلایل افزایش ظرفیت‌ها و خدمات نسبت به سال گذشته نیز همین کار‌های دلی و تربیت اخلاقی است که در این مسیر می‌آموزند، گفت: «در چذابه همه افرادی که از خارج کشور وارد می‌شوند یا مقیم هستند، از این محل عبور می‌کنند. ما سعی می‌کنیم با استقبال و میزبانی خوب اینجا احساس غربت نداشته باشند.» فدوی تأکید کرد: «مردم پاکستان، هندوستان، تاجیکستان و آذربایجان که از اینجا عبور می‌کنند قطعاً راهشان ادامه خواهد داشت تا زمانی که تمام دنیا امام حسین (ع) را بشناسند و مقدمه ظهور فراهم شود.» وضعیت حمل و نقل و جابه‌جایی در مرز‌های خوزستان هم نسبت به سال گذشته با تغییرات زیادی بهبود یافته است. در همین رابطه مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خوزستان با بیان اینکه ۵۰۰ دستگاه اتوبوس برای بازگشت زائران حسینی در شلمچه مستقر شده است، گفت: «با نزدیک شدن به اربعین حسینی و با توجه به مدیریت سفر زائران هم اکنون اصلی‌ترین دغدغه مسئولان بازگشت زوار از مبادی شلمچه و چذابه به اقصی نقاط کشور با استفاده از ناوگان حمل و نقل عمومی است.» 
محمد جولانژاد افزود: «اقدامات خوبی در دو ماه اخیر در قالب کمیته حمل و نقل و سوخت اربعین استان خوزستان انجام شده و با همکاری استانداری تأمین خودرو‌های حمل و نقل زائران با استفاده از تشکل‌ها، انجمن‌های صنفی استان و به خصوص شرکت‌ها و صنایع بزرگ همانند صنایع نفتی، کشاورزی و پتروشیمی در دستور کار قرار گرفته است.» وی گفت: «با توجه به اقدامات انجام شده هم اکنون جابه‌جایی زائران از دو گذرگاه چذابه و شلمچه به مناطق مختلف کشور به صورت روان و بدون مشکل در حال انجام است. اکنون در حال برنامه‌ریزی برای جابه‌جایی زائران در روز‌های آینده هستیم تا به بهترین شکل ممکن زائران به اقصی نقاط استان و کشور منتقل شوند.» مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خوزستان بیان کرد: «همه شرکت‌های بخش خصوصی حمل و نقل کالا و مسافر خوزستان و استان‌های معین فارس، بوشهر، هرمزگان، کرمان، کهگیلویه و بویراحمد، سیستان و بلوچستان، اصفهان و تهران در پایانه مرزی شلمچه و چذابه مستقر شدند تا زائران را به استان‌های خود منتقل کنند.»

 سرویس مستقیم از کربلا به تمرچین
با توجه به اینکه زائران در یک بازه زمانی یک ماهه خود را به شهر‌های مقدس عراق می‌رسانند، ولی در زمان برگشت به یکباره و در عرض چند روز به مرز‌های ایران می‌رسند، تأمین وسایل نقلیه عمومی برای جابه‌جایی آن‌ها و رساندن‌شان به استان‌های مورد نظر بسیار اهمیت دارد.  
در آذربایجان غربی تمهیداتی اندیشیده شده و سرویس‌های مستقیم برگشت از کربلا به مرز تمرچین راه‌انداز‌ی شده است. فرماندار پیرانشهر با بیان اینکه در اربیل عراق موکب برای استقبال از زائران مستقر شده و تدابیر لازم اتخاذ شده است تا زائران با عبور از مرز تمرچین توسط مینی‌بوس‌ها و ون‌ها به اربیل بروند و از اربیل مستقیماً به کربلا عازم شوند، گفت: «امسال تدابیری اندیشیده شده که سرویس‌های برگشت، زائران را مستقیماً از کربلا به پایانه تمرچین انتقال دهند. شهرستان پیرانشهر و پایانه مرزی تمرچین برای سومین سال افتخار میزبانی زائران اربعین را دارد. از همان سال اول اقدامات بسیار خوبی انجام گرفت و سال گذشته و امسال شاهد تحول در پایانه مرزی هستیم و تلاش شده است امکانات حداکثری در مرز برای رفاه و آسایش زائران اربعین تدارک دیده شود.» 
خضر کاک درویشی افزود: «هم‌اکنون سه پارکینگ موجود در جنب کارخانه قند، پادگان پیرانشهر و پادگان جلدیان ظرفیت پذیرش بیش از ۵۰ هزار خودروی زائران را دارند. سیستم حمل و نقل عمومی پیش‌بینی شده برای تردد زائران آن‌ها را از پارکینگ‌ها در کوتاه‌ترین زمان ممکن به سمت پایانه مرزی می‌رساند.» وی با بیان اینکه مواکب متعددی برای خدمت به زائران برپا شده است، عنوان کرد: «در پایانه مرزی ۳۸ گیت برای عبور زائران فراهم شده که زائران در حداقل زمان از مرز عبور می‌کنند.»

مهران شلوغ، اما روان
مرز مهران فعال‌ترین مرز اربعین حسینی است که نزدیکی به شهر‌های زیارتی عراق، این مرز را به یکی از مهم‌ترین کانون‌های رفت‌وآمد زائران به ویژه در اربعین تبدیل کرده است. از این رو توجه به این مرز بین‌المللی و توسعه زیرساخت‌های مورد نیاز در مهران از ضرورت بالایی برخوردار بوده که باید مورد توجه مسئولان مربوطه قرار گیرد.  
شایان ذکر است در سال جاری با توجه به اینکه بیشتر زائران و مسافرانی که قصد رفتن به عراق دارند از مرز مهران گذر می‌کنند در این مکان امکانات بسیاری از قبیل نصب سایبان، ایجاد تانکر‌های آب برای شست‌وشو، تأسیس برج‌های روشنایی، اجرای گیت ورودی و خروجی، نصب دکل‌های مخابراتی، ایمن‌سازی پرتگاه‌ها، پارکینگ هزار هکتاری، آسفالت کردن راه‌ها، تأمین ناوگان‌های اتوبوسی برای زائران، حسینیه و مسجد، خدمات بهداشتی، مکان‌های اسکان، مجهزترین بیمارستان و... تجهیز شده است. در حال حاضر تردد‌ها در مرز مهران روان شده است، زوار بازگشت خود را نیز به داخل کشور آغاز کرده‌اند. ضمن اینکه بیش از یک میلیون و ۳۰۰هزار نفر از اول ماه صفر تاکنون از مرز مهران تردد کرده‌اند.  
محمد محمدی مدیرعامل آب و فاضلاب استان ایلام بر آمادگی کامل برای پیک رفت و برگشت زوار و تمهیدات لازم برای آماده‌سازی تانکر‌های آبرسان، استقرار دیزل ژنراتور سیار به دلیل آمادگی در صورت هرگونه قطعی احتمالی برق، بررسی مشکلات، مطالعات یک باب مخزن کمکی برای شهر مهران و قرارگاه اربعین، بررسی حفاظ، دیوارکشی و سیم خاردار هوشمند، تهیه سیستم دوربین مداربسته برای مخازن، چاه‌های مهران و قرارگاه اربعین در شهر مهران و پایانه برکت تأکید کرد. وی عنوان کرد: «تمامی حمام‌ها و سرویس‌های بهداشتی سیار به شبکه جمع آوری فاضلاب متصل هستند و پساب آن‌ها به تصفیه خانه فاضلاب مهران منتقل می‌شود.»