بهگزارش روابطعمومی ادارهکل کانون گیلان، سید جلیلمیرعظیمی این مطلب را در آیین تجلیلاز اصحابرسانه و در گفتوگو با صاحبان قلم و فعالان عرصه آگاهیبخشی استان اظهارداشت و افزود: راهاندازی سیودومین مرکز فرهنگی هنری کانون پرورش فکری در شهرستان خمام بهمنظور ارایهخدمات فرهنگی موثر به نسل کودک و نوجوان صورتمیگیرد.
مدیرکل کانون استان گیلان در ادامه، به تشریح روند ۱۵ ساله تکمیل این مرکز فرهنگی هنری و موانع پیشروی دستاندرکاران پرداخت و از حمایتهای بیدریغ مسوولان و اصحاب رسانه برای پیشبرد اهداف فرهنگی این مجموعه قدردانیکرد.
«مرکز»، «مخاطب» و «نوجوان»، محور برنامههای ۱۴۰۳ کانون
او درهمینحال به راهاندازی سالن گردهمهای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تالش در هفته دولت سال ۱۴۰۳ اشاره و فراهمسازی این فرصت فرهنگی با امکانات بهروز و مجهز را ثمره پیگیریهای متولیان کانون و حمایتهای مسوولان شهرستان دانست.
تشریح فعالیتهای کانون در جهت شادابسازی مراکز فرهنگی هنری و انتخاب ۲ مرکز الگوی استانی، از دیگر موضوعهایی بود که مدنظر میرعظیمی قرارداشت و وی با خاطرنشانکردن اینکه برنامههای سال جاری کانون با محوریت «مرکز»، «مخاطب» و «نوجوان» بهپیشمیرود افزود: تعامل سازنده با خانوادهها نیز در دستورکار این نهادفرهنگی قراردارد.
همگرایی با خانوادهها و فعالان فرهنگی در دستورکار
وی در همینارتباط توضیحداد: راهاندازی باشگاه خبرنگران نوجوان، بهرهگیری از توانمندیهای اعضای کانونیار و تشکیل شورای خانواده و نوجوان، از برنامههایی است که در جهت تحقق این مهم صورتمیگیرد و در این مسیر برای تربیت نسلی مطالبهگر، ذغدغهمند و نقشآفرین بهعنوان کنشگر اجتماعی و فرهنگی تلاشمیکنیم.
نهادینهسازی فرهنگایثار و شهادت، یک اولویت
میرعظیمی همچنین، همگرایی و همافزایی با مجموعههای فرهنگی و پرهیز از عملکرد جزیرهای را از اولویتهای کانون استانگیلان عنوانکرد و با اشاره به اجرای برنامههای مشارکتی و امضای تفاهمنامه همکاریهای مشترک با اداره کل محیطزیست، شوای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر، جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی و مرکز خدمات حوزههای علمیه استان گیلان تصریحکرد: رشدهمهجانبه نسل کودک و نوجوان از اهدافیاست که در اینهمگراییها دنبالمیشود.
این مدیر فرهنگی نقشآفرینی کانون بهعنوان دبیر کمیته کودک و نوجوان کنگره امیران، سرداران و هشتهزار شهید استان گیلان و راهاندازی دبیرخانه این کمیته در مرکز شماره ۲ کانون پرورش فکری رشت را یادآورشد و با تبیین اهداف این حرکت فرهنگی و ارزشی افزود: نهادینهسازی فرهنگ ایثار و شهادت در میان کودکان و نوجوانان و آشنایی افزونتر آنان ایثار و رشادتهای حافظان ایران اسلامی در دستورکار قراردارد.
کتاب، محور فعالیتهای کانون
بهرهگیری مربیان کانون از ظرفیتهای ۶۲ عنوان فعالیت فرهنگی، هنری، ادبی، علمی و پژوهشی کتابمحور برای کشف و پرورش استعدادهای کودکان و نوجوانان از دیگر موضوعهای محوری بود که در صحبتهای میرعظیمی بهآن اشارهشد.
وی اظهارکرد: بیش از ۴۰۰ هزار جلد کتابِ کتابخانههای کانون گیلان امکانی مناسب برای رشد و بالندگی آیندهسازان ایران اسلامی بهشمارمیرود و این درحالی است که افزونبر ۱۳ هزار جلد کتاب طی سال ۱۴۰۲ به منابع مطالعاتی مراکز فرهنگی افزودهشده است.
گامهای موثر کانون در برگزاری جشنوارههای قصهگویی، نمایش عروسکی و سرود، ایجاد قفسه تازههای کتاب مراکز فرهنگی هنری، راهاندازی کتابخانههای مدارس در قالب طرح هرکلاس، یک کتابخانه و فعالیتهای فرآیندمحور مربیان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، ازدیگر مواردیبود که در سخنان میرعظیمی موردتوجه قرارگرفت.
کانون، خانه امن است
این مسوول با تاکید بر این مهم که کانون خانه امن برای کودکان و نوجوانان است و اصحاب رسانه تاثیر بهسزایی در معرفی این محیط فرهنگی به مخاطبان دارند، افزود: نقش اصحاب قلم و خبرنگاران در روشنگری و غیرقابلانکار است و نقشآفرینی آنان بهعنوان دیدهبان جامعه میتواند یاریگر دیگر مجموعهها و کاهش آسیبهای اجتماعی باشد.
وی در ادامه با خاطرنشانکردن حمایتهای اصحاب رسانه از مجموعههای فرهنگی و کانون پرورش فکری گفت: این حمایتها، نقش موثری در پیشبرد اهداف فرهنگی کانون داشته و دارد.
طرح پرسش از سوی حاضران و پاسخگویی مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان گیلان، ازدیگر برنامههای آیین تجلیل از اصحاب رسانه استان گیلان در روز چهارشنبه، ۳۱ مرداد ۱۴۰۳ بهمیزبانی مرکز فرهنگی هنری شماره ۳ کانون رشت بود و درپایان نیز از فعالان عرصه اطلاعرسانی و آگاهیبخشی، با لوح سپاس و هدیه قدردانیشد.
نظر شما