شناسهٔ خبر: 68286089 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: انتخاب | لینک خبر

سازمان جهانی بهداشت پاسخ داد؛ آیا با افزایش موارد آبله میمون همه گیری دیگری در راه است؟

سازمان جهانی بهداشت می‌گوید اطلاعات زیادی درباره ویروس آبله میمون و ابزارهایی برای کنترل آن وجود دارد و گسترش این بیماری به معنای شیوع یک بیماری همه‌گیر دیگر مانند کرونا نیست. هانس کلوگه، مدیر اروپایی سازمان‌ جهانی بهداشت، توضیح داد که هرچند نیاز است که تحقیقات بیشتری درباره نوع مسری‌تر و خطرناک‌تر بیماری آبله میمون با نام «clade 1b» انجام شود اما در حال حاضر می‌توان از شیوع این بیماری جلوگیری کرد.

صاحب‌خبر -
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
یورونیوز: اعلام وضعیت قرمز سازمان جهانی بهداشت (WHO) درباره «آبله میمون» بسیاری را درباره شیوع یک همه‌گیری دیگر مانند کویید-۱۹ نگران کرده است. اما آیا واقعا یک همه‌گیری دیگر مانند کرونا در راه است؟
 
سازمان جهانی بهداشت می‌گوید اطلاعات زیادی درباره ویروس آبله میمون و ابزارهایی برای کنترل آن وجود دارد و گسترش این بیماری به معنای شیوع یک بیماری همه‌گیر دیگر مانند کرونا نیست. 
 
هانس کلوگه، مدیر اروپایی سازمان‌ جهانی بهداشت، توضیح داد که هرچند نیاز است که تحقیقات بیشتری درباره نوع مسری‌تر و خطرناک‌تر بیماری آبله میمون با نام «clade 1b» انجام شود اما در حال حاضر می‌توان از شیوع این بیماری جلوگیری کرد. 
 
سازمان جهانی بهداشت در ژوئیه ۲۰۲۲ نیز در مورد شیوع جهانی سویه ضعیف‌تر این بیماری با نام «clade 2b» اعلام «وضعیت اضطراری» کرده بود که این هشدار در مه ۲۰۲۳ لغو شد. این سویه آبله میمون بیشتر مردان همجنس‌گرا و دوجنسگرا را تحت تأثیر قرار می‌دهد. 
 
هانس کلوگه در یک نشست خبری در ژنو تاکید کرد: «ما می‌دانیم که چگونه بیماری آبله میمون را کنترل کنیم و اقدامات لازم برای حذف کامل انتقال آن در اروپا را انجام دهیم.» 
 
او گفت: «دو سال پیش، به لطف تعامل مستقیم با جوامعی که بیشترین آسیب را از این بیماری داشتند، آبله میمون را در اروپا کنترل کردیم. نظارت قوی در این خصوص انجام شده است.  ما به طور کامل موارد جدید را بررسی و توصیه‌های سلامت عمومی را ارائه کردیم.»
 
به گفته مدیر اروپایی سازمان‌ جهانی بهداشت، اقدامات بهداشت عمومی بدون تبعیض و واکسیناسیون آبله میمون به کنترل شیوع این بیماری کمک کرده است و در حال حاضر خطر گسترش این بیماری در میان عموم مردم کم است. 
 
او همچنین تاکید کرد: «پاسخ به این سوالات که آیا ما در اروپا قرنطینه می‌شویم؟ آیا یک کووید-۱۹ دیگری در راه است؟ 'نه' است.»
 
به گفته کلوگه راه اصلی انتقال این بیماری تماس نزدیک با پوست فرد بیماری است اما این امکان وجود دارد که فردی که در مرحله حاد عفونت آبله میمون است، به ویژه هنگامی که دهانش تاول زده باشد، ویروس را از طریق  قطرات ریز تنفسی و هنگام صحبت کردن به اطرافیان منتقل کند. 
 
با این حال متخصصان می‌گوید راه‌های انتقال این بیماری هنوز کاملا مشخص نیست و به تحقیقات بیشتری نیاز دارد. با این حال تاریک جاسارویچ، سخنگوی سازمان جهانی بهداشت، تاکید کرد که این سازمان استفاده از ماسک و واکسیناسیون عمومی را توصیه نمی‌کند.
 
او گفت، سازمان جهانی بهداشت توصیه می‌کند تنها افرادی که در معرض خطر این بیماری هستند واکسن بزنند. 
 
سازمان جهانی بهداشت، ۱۴ آگوست به دلیل افزایش موارد «clade 1b» در جمهوری دموکراتیک کنگو و گسترش آن به کشورهای مجاور، وضعیت اضطراری بهداشتی بین‌المللی اعلام کرد.
 
هفته گذشته نیز ابتلای یک فرد در سوئد تایید شد که گفته می‌شود ابتلای او به آبله میمون با شیوع رو به رشد این بیماری در آفریقا مرتبط است.
 
آبله میمون از طریق تماس فیزیکی نزدیک، از جمله تماس جنسی، منتقل می‌شود، اما برخلاف همه‌گیری‌های جهانی مانند کرونا، هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد این بیماری به راحتی از طریق هوا پخش می‌شود.
لینک کوتاه کپی لینک

نظر شما