شناسهٔ خبر: 68278033 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

در جلسه بازآفرینی شهری مطرح شد

۱.۶ درصد بافت فرسوده کشور در لرستان است / بافت فرسوده باید بازآفرینی شود

آزیتا یوسفیان

مدیرکل راه و شهرسازی لرستان گفت: بافت‌های فرسوده استان ۱.۶ درصد بافت‌های فرسوده کشور را شامل می‌شود.

صاحب‌خبر -

بهزاد شاکرمی امروز (۳۰ مرداد ماه) در جلسه بازآفرینی شهری که در استانداری لرستان برگزار شد، اظهار کرد: لرستان به لحاظ جمعیت جایگاه شانزدهم را در کشور دارد. در مجموع جمعیت استان یک میلیون و۷۶۰ هزار و ۶۴۹ نفر در قالب ۵۰۹ هزار و ۲۵ خانوار است و ۶۴.۵ درصد جمعیت شهری لرستان را تشکیل می‌دهد.

وی درباره وضعیت بافت ناکارآمد استان نسبت به کشور، گفت: در مجموع در لرستان ۳۴۳ هکتار بافت فرهنگی تاریخی، ۸۰۷ هکتار بافت ناکارآمد میانی و ۱۰۴۳ هکتار سکونتگاه غیررسمی وجود دارد.

شاکرمی بیان کرد: شورای عالی شهرسازی و معماری ایران با هدف تسریع و تسهیل نوسازی در بافت‌های فرسوده و در جلسه‌ای که در ۲۱ شهریور ۱۴۰۱ برگزار شد مصوب کرد سیاست‌های تشویقی را در چهار گروه شامل بازآفرینی یکپارچه در مقیاس بلوک شهری، نوسازی در مقیاس محورهای اصلی محله‌ای، نوسازی در عمق بافت فرسوده شهری و نوسازی قطعات غیرقابل تجمیع انجام دهد.

وی افزود: در همه شهرهای استان مصوبه یادشده در حال انجام است و در شهر خرم‌آباد نیز بسته تشویقی بومی مصوب شده است.

استاندار لرستان نیز در این جلسه بر لزوم اصلاح بافت‌های ناکارآمد و فرسوده در استان تاکید کرد و گفت: برای اجرای طرح بازآفرینی شهری از همه اختیارات قانون استفاده و اعمال مدیریت شود.

ابوطالب شفقت با بیان اینکه مدیریت شهری مهم است و بازآفرینی شهری در مدیریت شهری یک موضوع کلیدی است، اظهار کرد: بافت فرسوده ظاهر بد شهر است که باید بازآفرینی شود. در اجرای طرح‌های بازآفرینی شهری در لرستان عقب هستیم و باید در اجرای این طرح‌ها مردم را مشارکت دهیم.

وی با تاکید بر اینکه نقاط آسیب‌دیده و ناسالم شهری در لرستان باید نوسازی و بازآفرینی شوند، بیان کرد: همه پروژه‌های بازآفرینی شهری تا پایان سال در شهرهای استان فعال شوند.

او ادامه داد: در امر بازآفرینی فقط به ابلاغ قوانین اکتفا نکنید، بلکه روی مباحث توانمندسازی کار و سهم دستگاه‌ها نیز مشخص شود.

نماینده عالی دولت در لرستان با بیان اینکه فرمانداران و شهرداران به‌عنوان محور اصلی توانمندسازی بافت‌های فرسوده شهری هستند، گفت: فرآیند بازآفرینی چند مرحله دارد که یک شهر بازآفرینی شود و برای آن، برنامه اجرایی زمان‌بندی و اولویت‌بندی نیاز است.

شفقت تاکید کرد: شهرداری خرم‌آباد تا اول مهر ماه برنامه اجرایی بافت فرسوده را با الزامات آن مشخص کند.

انتهای پیام

نظر شما