شناسهٔ خبر: 68227859 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایلنا | لینک خبر

پزشکی قانونی از هرگونه کیت ژنتیک خارجی بی‌نیاز است

معاون پزشکی و آزمایشگاهی سازمان گفت: با تولید و ساخت کیت های ژنتیک توسط جوانان نخبه این سازمان، در حال حاضر پزشکی قانونی از هرگونه کیت ژنتیک خارجی کاملاً بی نیاز است و برای انجام آزمایش ها از کیت های تولیدی مرکز تحقیقات پزشکی قانونی استفاده می کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایلنا به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل سازمان پزشکی قانونی کشور، بابک سلحشور صبح امروز در مراسم تکریم و معارفه مدیرکل پزشکی قانونی استان کرمان گفت: پزشکی قانونی سازمانی فنی، تخصصی و علمی است که کارکنان آن از نظر فنی و تخصصی در سطع بالایی قرار دارند و کمتر سازمانی با چنین شرایطی در کشور وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه پزشکی قانونی یکی از بازوان محکم و مقتدر دستگاه قضایی است، افزود: در سال گذشته بیش از دو میلیون و 150 هزار نظریه کارشناسی در چهار حوزه تخصصی معاینات بالینی، تشریح، کمیسیون و آزمایشگاه توسط پزشکی قانونی صادر و برای محاکم قضایی ارسال شد و موجبات صدور رأی قاضی را فراهم کرد.

معاون پزشکی و آزمایشگاهی سازمان تصریح کرد: به طور متوسط سالانه حل و فصل دو میلیون پرونده قضایی بر عهده سازمان پزشکی قانونی کشور است و بنا به گفته رییس محترم قوه قضاییه نظرات کارشناسی این سازمان فصل الخطاب محاکم قضایی است.

وی با تأکید بر اینکه پزشکی قانونی برای صدور نظرات کارشناسی باید به بهترین و به­روزترین امکانات و تجهیزات و نیز همکاران متخصص و خبره مجهز باشد، اظهار داشت: طی سال های اخیر پزشکی قانونی در زمینه های مختلف علمی پیشرفت های قابل توجهی داشته و با تکیه بر دانش و توانمندی جوانان نخبه خود و همکاری مرکز تحقیقات پزشکی قانونی موفق به ساخت و تولید بسیاری از تجهیزات و دستگاه های مورد نیاز خود شده است.

معاون پزشکی و آزمایشگاهی سازمان ادامه داد: کشور ما به دلیل اعمال تحریم های ظالمانه، در مقاطعی، در حوادث و بحران های پیش آمده، برای تأمین تجهیزات مورد نیاز خود با مشکلات بسیاری مواجه شد.

وی با اشاره به ساخت و تولید تجهیزات مورد نیاز سازمان توسط مرکز تحقیقات پزشکی قانونی افزود: خوشبختانه با ساخت و تولید کیت های ژنتیک در مرکز تحقیقات، در حال حاضر سازمان پزشکی قانونی از هرگونه کیت خارجی در آزمایشگاه های ژنتیک خود بی نیاز شده است، همچنین ساخت دستگاه هموژنایزر و الکل سنج تنفسی (در مراحل نهایی اعتبار سنجی) گام بزرگی در راستای خودکفایی سازمان در تأمین مواد و تجهیزات مورد نیاز آن است.

سلحشور از ساخت دستگاه هداسپیس GC نیز خبر داد و گفت: به زودی این دستگاه نیز که به همت جوانان نخبه کشور ساخته شده، رونمایی و در آزمایشگاه های سازمان به کار گرفته می شود.

وی در ادامه به فعالیت بانک اطلاعات ژنتیک ایران نیز اشاره کرد و گفت: راه اندازی و فعالیت بانک ژنتیک تحول عظیمی در کشف جرم و شناسایی مجرمان ایجاد کرده است به نحوی که در سال گذشته بیش از 40 پرونده که متهمی برای آن معرفی نشده بود، با کمک اطلاعات موجود در این بانک، متهمان آن شناسایی و دستگیر شدند.

معاون پزشکی و آزمایشگاهی سازمان خاطرنشان کرد: تا کنون بیش از 220 هزار نمونه از مجرمین سابقه دار در کشور اخذ شده و بیش از 150 هزار پروفایل نیز در نرم افزار ایرانی بانک ذخیره شده و این روند رو به رشد در فعالیت های بانک با جدیت و سرعت بیشتر در حال توسعه است.

وی به برگزاری جلسات کمیسیون های پزشکی قانونی به شکل ویدئوکنفرانسی نیز اشاره کرد و گفت: در سه سال گذشته بیش از 4700 جلسه کمیسیون ها به صورت ویدئوکنفرانسی برگزار شد که ضمن جلب رضایت مردم و کارشناسان و کاهش هزینه ها، سرعت رسیدگی به پرونده ها را نیز افزایش داد.

سلحشور در این مراسم همچنین با قدردانی از تلاش ها و خدمات ارزنده دکتر عباس آمیان مدیرکل سابق پزشکی قانونی استان کرمان، برای دکتر مسعود قادی پاشا مدیرکل جدید آن استان آرزوی موفقیت کرد.

نظرات کارشناسی پزشکی قانونی جزو ادله اثبات دعوا است

در ادامه این مراسم حجت الاسلام و المسلمین حمیدی رییس کل دادگستری استان کرمان با اشاره به خدمات مدیرکل سابق پزشکی قانونی استان کرمان در 14 سال تصدی این سمت، گفت: پزشکی قانونی یکی از مهم ترین بازوان دستگاه قضایی است و نظرات کارشناسی آن باعث صدور احکام عادلانه در محاکم می‌شود و این سازمان با توجه به نقش و جایگاه آن در اجرای عدالت، ماموریت‌ها و وظایف گسترده‌ای در حوزه‌های مختلف بر عهده دارد.

وی به انفجار تلخ و خونبار تروریستی 13 دی‌ماه سال گذشته در کرمان اشاره کرد و افزود: در این حمله تروریستی حدود 100 نفر از هموطنان ما کشته و تعداد زیادی مجروح شدند که در این اتفاق تلخ با کار جهادی پزشکی قانونی استان کرمان پاسخدهی به خانواده های شهدا و تحویل پیکرهای مطهر آنان با سرعت و دقت انجام شد.

رییس کل دادگستری استان کرمان، با تاکید بر اینکه خدشه‌ای به ادله‌ای که مبنای علمی دارد وارد نمی‌شود، بیان کرد: نظرات کارشناسی پزشکی قانونی جزو ادله اثبات دعوا و کشف جرم است و هر چه تحقیقات و پژوهش‌ها در حوزه پزشکی قانونی رشد پیدا کند، استحکام آرا بیشتر خواهد بود.

وی در ادامه با اشاره به نبود مرکز پزشکی قانونی در برخی از شهرهای استان کرمان، افزود: استان کرمان استانی پهناور و وسیع است و برخی شهرستان ها فاصله زیادی با شهرهای دارای مرکز پزشکی قانونی دارند، به همین دلیل امیدواریم که در ادامه تلاش های قبلی، مدیرکل جدید استان نیز با تلاش فراوان باعث رشد پزشکی قانونی در سراسر استان کرمان شود.

حجت الاسلام حمیدی در پایان با قدردانی از خدمات دکتر آمیان در مدت حضور در استان کرمان برای دکتر قادی پاشا مدیرکل جدید پزشکی قانونی استان کرمان آرزوی موفقیت کرد.

انتهای پیام/