به گزارش خبرگزاری ایمنا، رضا عیوضلو در جلسه با مدیران صندوقهای سرمایهگذاری با درآمد ثابت بازار که با هدف بررسی طرح انتشار اوراق اختیار فروش تبعی با هدف تأمین مالی به مبلغ ۵ همت برگزار شد، اظهار کرد: با توجه به جریان فعلی بازار، اکنون به دنبال ایجاد یک شرایط پایدار در بازار هستیم.
وی ادامه داد: بخشی از روند بازار متأثر از متغیرهای بنیادی اثرگذار بر شرکتهاست که تغییر آنها میتواند کمککننده در بهبود وضعیت فعلی بازار باشد.
عضو هیئت مدیره سازمان بورس با تاکید بر اینکه تا زمان استقرار دولت چهاردهم به دنبال راهحلهای کوتاهمدت برای تغییر مسائل مهم تأثیرگذار بر حوزههای بنیادی هستیم، گفت: اتخاذ تدبیرهای کوتاهمدت برای خروج بازار از شرایط فعلی در دستور کار ما قرار گرفته که نیازمند تجهیز منابع است.
عیوضلو از صندوق تثبیت و توسعه به عنوان اصلیترین صندوقهای حمایتی حاضر در بازار یاد کرد و افزود: تاکنون صندوق توسعه بازار سرمایه فعالیت خوبی را از خود در بازار نشان داده و تلاش داشته تا به مثابه یک صندوق بازار گردانی در سمت عرضه و تقاضا ورود همواره حضور فعال داشته باشد.
وی عنوان کرد: در هیأت مدیره صندوق توسعه بازار سرمایه، تصمیمی مبنی بر انتشار اوراق تبعی برای تجهیز منابع در این صندوق اتخاذ شده که موجب حمایت از بازار سرمایه و بازگشت امید به سرمایهگذاران میشود.
در ادامه این جلسه، قادر معصومی خانقاه، مدیر نظارت بر بورسهای سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: در سال گذشته نیز برای حمایت از بازار اوراق تبعی در دو مرحله منتشر شد.
وی درباره تفاوت اوراق منتشر شده در سال گذشته با اوراقی که قرار است اکنون به انتشار برسد، افزود: اوراق سال گذشته با سررسید ۳، ۶، ۹ و ۱۲ ماهه منتشر و بخشی از آن هم به اوراق بیمهای تبدیل شد، اکنون قرار است اوراق از نوع تأمین مالی با مبلغ ۵ همت منتشر شود.
مدیر نظارت بر بورسهای سازمان بورس و اوراق بهادار با یادآوری اینکه این رویه از گذشته در صندوق توسعه بازار سرمایه حاکم بوده است، گفت: منابع این صندوق در زمان تحویل، دارای ۲۰ درصد اهرم با AUM (دارایی تحت مدیریت) ۱۵ همتی و بدهی ۳.۳ همتی بود و تلاش میشود این تناسب رعایت شود همچنین در شهریور رقم ۳ همت اوراق سررسید میشود که منابع لازم برای تسویه آن در نظر گرفته شده است.
معصومی خانقاه تاکید کرد: درصدد هستیم تا سایر نهادها با هر کیفیت و کمیتی که در نظر دارند، کمکی به صندوق توسعه بازار سرمایه داشته باشند تا این صندوق بتواند وظایف خود را به نحو احسن اجرا کند.
وی گفت: از سنوات گذشته این صندوق به عنوان یک بازارگردان بزرگ در بازار حضور داشته و اثر آن بر بازار در روزهایی که وضعیت این بازار مناسب نبوده ولی صندوق دارای منابع کافی است، بیشتر به چشم میآید.
به گفته مدیر نظارت بر بورسهای سازمان بورس و اوراق بهادار، برای این صندوق سقف فعالیتی در نظر گرفته شده که به صورت میانگین زیر ۵ درصد معاملات بازار باشد و در شرایط خاص، خرید صندوق از ۱۰ درصد معاملات بازار فراتر نرود.
معصومی خانقاه بیان کرد: فروشهای صندوق توسعه بازار سرمایه به صورت بلوکی بوده و اکنون این مساله توسط صندوقهای سرمایهگذاری، شرکتهای سرمایهگذاری و سایر فعالان بازار به عنوان یک رویه پذیرفته شده است.
وی به انتشار اوراق تبعی از نوع بیمهای اشاره کرد و افزود: این اوراق طبق مصوبه شورای عالی بورس برای پرتفویهای کمتر از ۵۰۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده که بخشی از آن توسط ناشران بورسی و فرابورسی و بخش دیگر از طریق صندوق تثبیت منتشر خواهد شد.
به گفته مدیر نظارت بر بورسهای سازمان بورس و اوراق بهادار، علاوه بر این اقدامات، تصمیمات دیگری اتخاذ شده که به مرور اجرایی خواهند شد.