جوان آنلاین: کاروان پارالمپیک ایران دوم شهریورماه برای حضور در بازیهای پارالمپیک راهی پاریس میشود. هفدهمین دوره از بازیهای پارالمپیک هفتم شهریورماه در پاریس آغاز خواهد شد و ورزشکاران ما برای کسب بهترین نتیجه پا به میدان رقابت خواهند گذاشت.
همزمانی بازیهای پارالمپیک ۲۰۲۴ با مناسبتهای مذهبی ماه صفر باعث شد کمیته ملی پارالمپیک شعار کاروان را بر همین اساس انتخاب کند. همچنین برنامههای فرهنگی نیز برای نفرات اعزامی در نظر بگیرد. کاروان «فرزندان ایران» با شعار «ایمان، ایثار و افتخار» راهی بازیهای پارالمپیک میشود. همچنین آرمیتا رضایینژاد، فرزند شهید رضایی نژاد بهعنوان سرپرست فرهنگی کاروان ایران انتخاب شده است. ۱۸۴ کشور جهان در این رویداد حضور دارند و در ۲۲ رشته به رقابت میپردازند. ۴ هزار و ۴۰۰ ورزشکار از سراسر جهان طی ۱۱ روز برای رفتن روی سکوی پارالمپیک تلاش میکنند.
علت انتخاب شعار کاروان
سرپرست کاروان ایران در بازیهای پارالمپیک پاریس در نشست خبری شرایط ورزشکاران اعزامی را تشریح کرد. سیدمحمد پولادگر در ابتدای صحبتهایش از اعزام همزمان همه اعضای کاروان خبر داد: «کاروان پارالمپیک ایران هفته آینده دوم شهریورماه به پاریس اعزام میشود. در این دوره در ۱۰ رشته کسب سهمیه کردهایم؛ دو رشته تیمی والیبال نشسته و گلبال داریم و بقیه انفرادی هستند. در پنج رشته بانوان حضور دارند و مجموعاً ۶۵ ورزشکار اعزامی داریم. تمامی کاروان طی یک روز اعزام خواهند شد تا در رژه حضوری باشکوه داشته باشیم. همزمان با بازیها با چند مناسبت مذهبی مواجه هستیم؛ قبل از افتتاحیه اربعین حسینی و پس از آن رحلت پیامبر (ص) و شهادت امام حسن (ع) و پس از آن هم شهادت علیبنموسیالرضا (ع). شعار کاروان بر این اساس انتخاب شده و برنامههای فرهنگی را هم پیشبینی کردهایم. امیدواریم به برکت شهدا عملکرد خوبی به ارمغان بیاید.»
چهرههای شاخص
پولادگر با اشاره به وضعیت تیمهای ملی ایران در بازیهای پارالمپیک گفت: «پاراتیراندازی در ادوار مختلف مدالهای زیادی کسب کرده و ساره جوانمردی با سه مدال پارالمپیک چهره شاخص ما در این رشته است. پارادوومیدانی رشته پرمدالی است و در پاراتیراندازی باکمان نیز چهره شاخصمان زهرا نعمتی با سه مدال پارالمپیک است. او همراه کاروان است، اما در مسابقات شرکت نمیکند. امیدواریم گلبال روی سکو برود. پاراتکواندو رشتهای نوپاست که برای دومین بار در بازیها حضور دارد. در توکیو دو طلا و دو نقره کسب کردیم. امسال هم پنج سهمیه پاراتکواندو کسب کردهایم. در پاراشنا دو نماینده داریم و با توجه به موفقیتهایشان در پاراآسیایی امیدواریم در پاریس هم روی سکو بروند. پاراجودو جزو رشتههای طلایی محسوب میشود که متأسفانه امسال یکی از طلاییهایمان را نداریم، ولی دو ورزشکار دیگر شانس مدال دارند. در رشته پاراکانو دو نماینده خواهیم داشت و امیدواریم با همه مشکلاتی که داشتیم، این رشته هم عملکرد خوبی داشته باشد. پاراوزنهبرداری نیز رشتهای طلایی محسوب میشود. جای سیامند رحمان بسیار خالی و رکوردش دست نیافتنی است.»
پاداش مدالآوران و معرفی پرچمداران
وی در ادامه به بحث مهم پاداش تعیین شده برای مدالآوران اشاره داشت: «پاداش پای سکو به میزان تأمین مالی بستگی دارد. هنوز نتوانستهایم همه منابع مالی را تأمین کنیم، اما دکتر کارگری، رئیس کمیته پارالمپیک تأکید کرده که آن را اعلام کنیم. پاداش طلا ۴ میلیارد، نقره ۵/۱ میلیارد و برنز یک میلیارد تومان در نظر گرفته شده است. از طرفی عملکرد بچهها در حوزه فرهنگی و اعتقادی برای ما مهم است و برای پایبندی به اصول اعتقادی، پاداش ۲۵درصدی برای آنها در نظر گرفتهایم. برای ما مهم است که همه اعضای کاروان اصول و اعتقادات را رعایت کنند. همچنین در رشته تیمی ۷۵ درصد پاداش انفرادی را در نظر گرفتهایم.» بنا بر اعلام پولادگر مسنترین ورزشکار ما یکی از پرچمداران ایران در مراسم رژه خواهد بود: «پرچمداران کاروان سیدمحمدرضا میرشفیعی، ملیپوش پاراتیراندازی تنها ورزشکار جانباز ماست. او همچنین با ۵۱ سال سن مسنترین ورزشکار کاروان محسوب میشود و هاجر صفرزاده، ملیپوش پارادوومیدانی دیگر پرچمدار کشورمان است. لقب جوانترین ورزشکار اعزامی کاروان به زهرا رحیمی، ملیپوش پاراتکواندو رسیده و میانگین سنی کاروان ایران ۳۳ سال است.»
بودجه سوزناک
نایبرئیس کمیته ملی پارالمپیک از واریز دیرهنگام بودجه انتقاد کرد: «میزان بودجه تخصیص یافته سوزناک است. ۳۳ درصد از بودجه پرداخت شده و مسئولان قول دادهاند هفته آینده تا ۹۶ درصد بودجه تأمین خواهد شد. امیدواریم برای اشتغال یکی از نزدیکان مدال آوران هم بتوانیم کاری انجام دهیم. مهمترین دغدعهشان اشتغال نزدیکانشان است و بخشی از این کار هم انجام شده است. پاداش وزارت ورزش برای المپیک و پارالمپیک یکسان است. در گذشته هم یکسان بوده و در بازیهای آسیایی و پاراآسیایی نیز پاداش یکسان پرداخت شد. قطعاً پاداش دولت در این دوره هم یکسان خواهد بود. از طرفی پاداش دولت براساس قانون مصوب میشود، ولی پاداش پای سکو براساس تأمین منابع مالی. علاوه بر این برای کاروان پارالمپیک نیز مراسم بدرقه خواهیم داشت. همچنین تمامی اعضای کاروان هفته آینده به سفر معنوی مشهد اعزام خواهند شد.»
شهید رئیسی حامی ورزش قهرمانی
پولادگر در ادامه حمایتهای دولت شهید رئیسی از ورزش قهرمانی را مثال زدنی خواند: «دولت شهید رئیسی بیشترین حمایت را از ورزش قهرمانی انجام داده است. امیدواریم دولت جدید نیز از حوزه ورزش قهرمانی که در ایجاد نشاط، انگیزه و روحیه اجتماعی تأثیرگذار است، حمایت لازم را داشته باشد. در دولت شهید رئیسی هیچ وقت پاداش عقبافتاده نداشتیم و ثمرات توجه ویژه دولت او را در ورزش دیدیم.»
پیشبینی مدال
سرپرست کاروان از اعلام پیشبینیاش در خصوص نتایج احتمالی کاروان ایران در بازیهای پارالمپیک خودداری کرد و این وظیفه را به سعید سلگی، معاون فنی کمیته ملی پارالمپیک سپرد: «پیشبینی مدال با در نظر گرفتن عوامل و فاکتورهای مختلف انجام میشود. با توجه به سیاستهای کمیته و غیبت شش طلایی دوره قبل، عملکرد ورزشکاران و حریفانشان را طی چهار سال مورد ارزیابی قرار دادیم. آخرین پیشبینی ما کسب ۹ طلای قطعی، هفت ورزشکار نقرهای نزدیک به طلا، پنج نقره و ۱۳ برنز است.»