شناسهٔ خبر: 68180375 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

رونمایی از کتاب «چریک ساوالان» در اردبیل/ ابزارهای هنری تاثیر بسزایی در انتقال فرهنگ شفاهی دارد

در مراسمی با حضور مسئولان کشوری و استانی، از کتاب «چریک ساوالان»، خاطرات پدر فرمانده شهید سیدجعفر خراسانی با موضوع زندگی این شهید والامقام رونمایی شد.

صاحب‌خبر -

در مراسم رونمایی از این کتاب که امروز، ۲۳ مرداد توسط اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس اردبیل و در  محل موزه دفاع مقدس استان برگزار شد، رئیس اداره امور بسیج در ستاد کل نیروهای مسلح کشور، ترویج فرهنگ ایثار و شهادت را بهترین روش برای بالا بردن روحیه جهادی و میهن‌دوستی عنوان و خاطرنشان کرد: برای تحقق این امر باید از تمام داشته‌های خود بهره بگیریم.

 سردار اسداله بادفر، به واقعه روز غدیر و دقّت حضرت پیامبر اکرم(ص) برای رسیدن پیام و کلام‌شان به گوش همه حضار و فرمایش آن حضرت به حاضران برای رساندن پیام‌شان به غایبان و پدران به فرزندان تا روز قیامت اشاره و اضافه کرد: هم اکنون نیز این وظیفه بر عهده ماست تا سیره شهدا را به نسل‌های امروزی و آینده انتقال دهیم.

وی افزود: ضرورت دارد گنج معنوی دوران هشت سال دفاع مقدس در همه دوره‌ها و برای همه زمان‌ها حفظ، نگهداری و مراقبت شده و باقی و پایدار بماند و به گوش همگان برسد تا کسی نگوید، نبودیم و به گوش‌مان هم نرسید.

رئیس اداره امور بسیج در ستاد کل نیروهای مسلح کشور، بر بهره‌گیری از ابزارهای مناسب برای انجام این م‌موریت تاکید و تصریح کرد: ابزارهای هنری به ویژه کتاب تاثیر بسزایی در انتقال فرهنگ شفاهی جامعه به ویژه دفاع مقدس دارد. بعد از تولید هم باید این کتاب‌ها در اختیار مراکز آموزش عالی و آموزش و پرورش قرار گیرد تا به دست نسل جوان و آینده‌ساز کشور برسد تا آنان ضمن مطالعه و الگوگیری از سبک زندگی شهدا، خود به عنوان پل ارتباطی جامعه و شهدا عمل کنند.

بادفر، ضمن تقدیر و تشکر از پدر فرمانده شهید سیدجعفر خراسانی برای همکاری در تدوین کتاب چریک ساوالان و نویسنده کتاب، تولید چنین کتاب‌هایی را ضرورت جامعه دانست و ادامه داد: پدران و مادران شهدا سرمایه‌های کشور هستند لذا باید تا به این منابع اطلاعاتی غنی دسترسی داریم نسبت به ثبت خاطرات‌شان اقدام کنیم.

آرمان‌های شهدا پلی برای هدایت جامعه به سمت امنیت است

در ادامه این مراسم، مسئول نهاد نمایندگی ولی فقیه در سپاه حضرت عباس (ع) استان اردبیل با بیان اینکه فرهنگ ایثار و شهادت یکی از مهم‌ترین و تاثیرگذارترین نتایج دوران دفاع مقدس برای دوران پس از آن است، گفت: یکی از اصلی‌ترین اقدامات و فعالیت‌هایی که می‌تواند فرهنگ ایثار و شهادت را در جامعه بسط و گسترش دهد فرهنگ‌سازی و ترویج این فرهنگ برآمده از سال‌های خون و حماسه است.

حجت‌الاسلام حسین علیی اظهار کرد: اگر بتوانیم آن‌ها را به درستی و با صحیح‌ترین روش ممکن به نسل امروزی و نسل‌های آینده منتقل کنیم جامعه و انقلاب اسلامی را در برابر تهاجم فرهنگی و نفوذ فرهنگی دشمنان اسلام و انقلاب و بیگانگان بیمه کرده‌ایم.

وی آرمان‌های شهدا را پلی برای هدایت جامعه به سمت امنیت عنوان و خاطرنشان کرد: با تمام تلاش‌های انجام گرفته برای ثبت و انتقال سیره شهدا که قابل تقدیر است باز هم باید در این راه بیش از پیش مجاهدت شود.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان اردبیل نیز در این مراسم، فرمانده شهید سیدجعفر خراسانی را یکی از فرزندان غیور آذربایجان و افتخار کشور و استان اردبیل عنوان و تصریح کرد: این شهید بزرگوار یکی از فرماندهان ستاد جنگ‌های نامنظم و و معاون شهید چمران بوده و رشادت‌های بی‌نظیری از خود در دوران دفاع مقدس به یادگار گذاشته است.

علی واحد، بر ضرورت ادامه تدوین چنین کتاب‌هایی تاکید کرد و از همکاری خانواده معظم شهید خراسانی به ویژه پدر بزرگوار این شهید، اهتمام سیده صغری جوادی به عنوان نویسنده کتاب، مساعدت اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان و انتشارات خط هشت برای به سرانجام رسیدن کتاب چریک ساوالان قدردانی کرد.

وی با بیان اینکه عزت و اقتدار ایران اسلامی مدیون خون شهداست و یاد و خاطرات این عزیزان بزرگ‌ترین نعمت الهی است، خاطرنشان کرد: رزمندگان دلاور این مملکت، در دوران دفاع مقدس با لبیک به فرمان حضرت امام راحل در صحنه‌های نبرد حاضر شدند و حماسه‌های عظیمی خلق کردند که این حماسه ها نیاز به حفظ و صیانت دارد.

خاطره نویسان نهایت دقت و کمترین دخل و تصرف را در ثبت خاطرات داشته باشند

در این مراسم جواد زنجانی، از پیشکسوتان دفاع مقدس استان اردبیل و همرزم شهید به بیان خاطراتی از فرمانده شهید سیدجعفر خراسانی و رشادت‌های او در جبهه‌های حق علیه باطل پرداخت و گفت: اگر ما بتوانیم شهیدان را آن‌گونه که بودند، معرفی کنیم دیگر نیازی به برجسته‌سازی غیر واقعی آن‌ها نداریم به همین خاطر انتظار می‌رود خاطره‌نویسان در ثبت خاطرات ایثارگران نهایت دقت و کمترین دخل و تصرف را داشته باشند.

ثبت خاطرات شهدای گرانقدر کاری ارزشمند، لذت‌بخش و در عین حال سخت است

نویسنده کتاب «چریک ساوالان» نیز در این مراسم با ارائه گزارشی از روند تدوین این کتاب گفت: تدوین کتاب مذکور که از سال ۱۳۹۸ شروع و در سال ۱۴۰۲ به چاپ رسیده شامل خاطرات خانواده، دوستان و همرزمان فرمانده شهید سیدجعفر خراسانی می‌باشد که از زبان پدر بزرگوار شهید بیان شده است.

سیده صغری جوادی، در مورد انتخاب عنوان چریک ساوالان برای این کتاب خاطرنشان کرد: شهید خراسانی از دوران نوجوانی علاقه خاصی به ورزش به ویژه کوهنوردی داشته و هر سال چند بار با گروه و یا به تنهایی به کوه سبلان رفته و آن‌جا می‌ماند و به راز و نیاز با خدایش می‌پرداخت. او بعد از اخذ مدرک دیپلم در رشته ریاضی در سال ۱۳۵۶ برای گذراندن دوره چریکی به فلسطین رفت و شش ماه آن‌جا بود. وقتی خبر حمله عراق به ایران را شنید به میهن بازگشت و به ستاد جنگ‌های نامنظم به فرماندهی شهید مصطفی چمران پیوست و به عنوان معاون شهید چمران مشغول خدمت شد. او در اردیبهشت ماه سال ۱۳۶۰ در منطقه سبحانیه بر اثر اصابت ترکش به شهادت به شهادت رسید. به همین خاطر نام کتاب برگرفته از کوه سبلان که نماد استان اردبیل می‌باشد و فعالیت‌های چریکی آن شهید والامقام است.

وی ثبت خاطرات شهدای گرانقدر را کاری ارزشمند، لذت‌بخش و در عین حال سخت دانست و افزود: تدوینگر چنین کتاب‌هایی همیشه با خاطرات ایثارگران زندگی می‌کند و سعی دارد سیره و روش آنان را در زندگی شخصی خود پیاده کند.

قرائت شعر توسط پدر شهید خراسانی که در وصف فرزندش سروده بود از دیگر بخش های این مراسم بود.

در پایان این مراسم با اهدای لوح سپاس و هدایایی از میرداود خراسانی، پدر بزرگوار فرمانده شهید سیدجعفر خراسانی و سیده صغری جوادی، نویسنده کتاب تجلیل شد.

انتهای پیام

نظر شما