شناسهٔ خبر: 68178687 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

سازمان ملل: وارد کردن غذا به غزه بسیار دشوار است

نیویورک- ایرنا- کورین فلیشر، مدیر منطقه ای برنامه جهانی غذا برای خاورمیانه و شمال آفریقا، گفت که برای این نهاد وارد کردن کواد غذایی به غزه که در محاصره می باشد، "بسیار دشوار" است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، کورین فلیشر، مدیر منطقه ای برنامه جهانی غذا برای خاورمیانه و شمال آفریقا از قاهره به خبرنگاران گفت: «ما مجبور شدیم جیره‌های غذلیی را که ارائه می‌دهیم لغو یا کاهش دهیم. ما هر ماه به حدود یک میلیون نفر کمک می کنیم ... اما این کافی نیست.

او افزود: سه دلیل برای عدم توانایی ما در ارائه‌ کمک غذایی وجود دارد: «اول، گذرگاه های مرزی به اندازه کافی باز نیستند. ثانیاً، هنگامی که از این گذرگاه ها عبور می کنم، یک مشکل بی نظمی در داخل غزه وجود دارد که ما را مجبور می‌کند بسیار تاکتیکی [درباره] اینکه چه زمانی غذا بیاوریم تا غارت نشویم، عمل کنیم. ثالثاً، این یک عملیات بسیار پیچیده است.»

این مقام سازمان ملل گفت که اخیراً در سفر خود به نوار غزه، متوجه جاده های ویران شده و مملو از مردم شده است.

فلیشر ادامه داد: «در داخل غزه، دستورات تخلیه ارتش اسرائیل که بر تعداد زیادی از مردم و همچنین بر عملیات های کمک رسانی تأثیر می گذارد، ارائه غذا را بسیار دشوار کرده است.»

به گزارش ایرنا،گروه‌های مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکننده‌ای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد. این وقفه یا آتش بس موقت هفت روز طول کشید و سرانجام  ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳ به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت.

 عملیات طوفان الاقصی که پس از سالها جنایات رژیم اسرائیل علیه مردم مظلوم فلسطین صورت گرفت، منجر به کشته شدن ۱۱۳۹ اسرائیلی شد.  وزارت بهداشت فلسطین با انتشار جدیدترین آمار، اعلام کرد که از هفتم اکتبر۲۰۲۳ (۱۵ مهرماه۱۴۰۲) تاکنون ۳۹ هزار و ۶۷۷ شهروند فلسطینی در نوار غزه به شهادت رسیده اند و و تعداد مجروحان هم به ۹۱ هزار و ۶۴۵ نفر رسیده است.

با گذشت بیش از ۱۰ ماه از حمله رژیم اسرائیل، بخش وسیعی از نوار غزه در بحبوحه محاصره فلج‌کننده و انسداد ورود مواد غذایی، آب تمیز و داروها ویران شده است.

اسرائیل  در دادگاه بین المللی دادگستری (ICJ) به نسل‌کشی متهم شده است. دیوان مذکور به رژیم اسرائیل دستور داد که به سرعت حملات خود در شهر جنوبی رفح، جایی را که بیش از یک میلیون فلسطینی قبل از حمله به آن در ۶ مه (۱۷ اردیبهشت) به آنجا پناه برده بودند، متوقف کند.

با وجود درخواست  میانجیگران از جمله مصر، آمریکا و قطر برای توقف خصومت‌ها و دستیابی به آتش‌بس و توافق تبادل اسرا، تل آویو همچنان به حملات مرگبار خود علیه غزه ادامه می‌دهد.تاکنون مذاکرات میان حماس و اسرائیل با میانجیگری مصر و قطر و مشارکت آمریکا برای برقراری آتش بس در غزه و تبادل اسرا میان دو طرف به هیچ نتیجه ای نرسیده است.

اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس و مذاکره کننده این جنبش برای توافق آتش بس، بامداد چهارشنبه ۱۰ مرداد که برای حضور در مراسم تحلیف ریاست جمهوری دکتر مسعود پزشکیان به تهران آمده بود، به شهادت رسید. یحیی السنوار که اسرائیل معتقد است حملات ۷ اکتبر (۱۵ مهر) را سازماندهی کرد، پس از ترور  اسماعیل هنیه در تهران ، به‌ عنوان رئیس دفتر سیاسی حماس منصوب شد.

او که ۶۲ سال سن دارد ریاست جنبش حماس در نوار غزه را برعهده داشته است. السنوار در سال ۱۹۸۹ میلادی (۱۳۶۸ شمسی) از سوی یک دادگاه اسرائیل به چهار بار زندان ابد به علاوه ۲۵ سال زندان محکوم شد اما در نهایت بعد از ۲۲ سال حبس در سال ۲۰۱۱ در معامله و مبادله زندانیان آزاد شد؛ وی از جمله رهبران حماس به شمار می رود که آمریکا نامش را در فهرست ادعایی افراد تحت تعقیب قرار داده است.