به گزارش جماران به نقل از الجزیره، روسیه اعلام کرد که امروز دوشنبه شماری پهپاد اوکراینی را بر فراز مناطق مرزی سرنگون کرده است و به دلیل حمله گسترده ارتش اوکراین به این مناطق در چندین منطقه عملیات تخلیه انجام داده است. اوکراین اعلام کرد که هدفش از این حمله «بی ثبات کردن روسیه و پراکنده کردن نیروهای مسلح اش» است.
وزارت دفاع روسیه تأکید کرد که سامانه های دفاعی این کشور 11 پهپاد اوکراینی را شب گذشته سرنگون کرده است. این پهپادها بر فراز منطقه مرزی کورسک سرنگون شدند.
وزارت دفاع اوکراین در بیانیه ای تأکید کرد که یگان های دفاع هوایی این کشور 5 پهپاد را بر فراز منطقه بیلگورود واقع در نزدیکی مرز اوکراین و دو پهپاد دیگر را بر فراز منطقه «ورونیژ»که چند صد کیلومتر با جنوب مسکو فاصله دارد را سرنگون کردند.
از سوی دیگر، ویاچسلاو گلادکوف فرماندار منطقه بیلگورود اعلام کرد که در حال حاضر مسئولان روسیه به دلیل فعالیت های نظامی اوکراین در حال تخلیه بخشی از منطقه هستند.
گلادکوف تأکید کرد که اوضاع نگران کننده است و دشمن در مرزهای منطقه مرزی «کراسنویاروژسکی» فعالیت های عدوانی دارد و بر حفظ سلامت ساکنان انتقال آنها به مکان های امن تر را آغاز کردیم.
هفته گذشته روسیه در منطقه کورسک حالت فوق العاده اعلام کرد که عملیات مبارزه با تروریسم در این منطقه و در دو منطقه مرزی دیگر را آغاز کردند.
روسیه روز گذشته اذعان کرد که نیروهای اوکراینی در عمیق منطقه کورسک پیشروی کرده است و وزارت دفاع روسیه نیز تأکید کرد که تلاش های نیروهای اوکراینی برای پیشروی در عمق اراضی روسیه ناکام مانده است.
بعد از ماه ها عقب نشینی اوکراین در جبهه شرقی سه شنبه هفته گذشته حمله بی سابقه ای را به منطقه کورسک انجام داد و نیروهایش در عمق اراضی روسیه نفوذ کرده و چندین مرکز را به تصرف در آوردند.
مسکو روز یکشنبه مدعی شد که پیشروی نیروهای ارتش اوکراین را به عمق خاک خود در منطقه کورسک متوقف کرده است.
از سوی دیگر، در ششمین روز حمله اوکراین به این منطقه مرزی در روسیه، یک مقام ارشد اوکراینی هدف از این عملیات را کشاندن جنگ به داخل خاک روسیه و تضعیف نیروهای مسکو از طریق پراکنده کردن آنها عنوان کرد.
روسیه اما با تاکید بر این موضوع که به نیروها و تجهیزات ارتش اوکراین در حدود ۳۰ کیلومتری مرز خود ضرباتی وارد کرده، به نوعی رسما ورود نظامیان اوکراینی به عمق خاک خود را تایید کرد.
این عملیات که در آن هزاران سرباز اوکراینی مشارکت دارند بزرگترین نفوذ نیروهای ارتش اوکراین به خاک روسیه از زمان آغاز تهاجم گسترده مسکو در فوریه ۲۰۲۲ محسوب میشود.
وزارت دفاع روسیه روز یکشنبه اعلام کرد که سربازان این کشور در حال نبرد با نیروهای اوکراینی در نزدیکی دو روستای مرزی در منطقه کورسک هستند.
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در پی انجام این عملیات از سوی ارتش اوکراین، کییف را به ایجاد «رعب و ترس در میان جمعیت صلحطلب» کشورش متهم کرد.
ولودیمیر زلنسکی، برای اولین بار در نطق ویدیویی شبانه خود به این حمله اشاره کرد و گفت که در طول تابستان، تاکنون ۲ هزار حمله فرامرزی از منطقه کورسک توسط روسیه انجام شده است.
رئیسجمهوری اوکراین در بخشی از این پیام شبانه برای مردم کشورش تاکید کرد: «هر حمله مستحق پاسخی عادلانه است.»
تصاویر منتشر شده در روز یکشنبه توسط وزارت دفاع روسیه نشان میدهد که نیروهای مسلح این کشور در حال نبرد با نظامیان اوکراینی در منطقه مرزی کورسک هستند.
در این تصاویر، تعدادی خودرو نظامی و تانک دیده میشود که هدف آتش توپخانه و جنگندههای سوخو-۲۵ قرار میگیرند.
اهداف دقیق این عملیات که بزرگترین حمله برون مرزی نیرهای ارتش اوکراین پس از آغاز تهاجم روسیه در سال ۲۰۲۲ به شمار میرود هنوز به طور دقیق مشخص نیست.
مقامات نظامی اوکراین در این خصوص تاکنون سیاست سکوت پیشه کردهاند که احتمالا بخشی از راهبرد این عملیات برای تضمین موفقیت آن بوده است.
این در حالیست که به گفته کارشناسان نظامی، این عملیات احتمالا با هدف درگیر کردن نیروهای ذخیره روسیه و دور کردن آنها از نبردهای شدید جاری در منطقه دونتسک واقع در شرق اوکراین انجام شده و ممکن است موقعیت کییف را در مذاکرات آتی با روسیه تقویت کند.
به گفته سخنگوی وزارت وضعیت اضطراری روسیه، از آغاز درگیریها در کورسک تاکنون حدود ۷۶ هزار نفر از ساکنان این منطقه تخلیه شدهاند.
بر اساس گزارش تلویزیون دولتی روسیه، بیش از ۲۰ مرکز اسکان موقت برای ساکنان تخلیه شده در این منطقه ایجاد شده است.
از سوی دیگر، با تشدید جنگ در محدوده و عمق خاک روسیه، بلاروس اعلام کرد که آماده ارسال تانک به مرز خود با اوکراین است.
الکساندر لوکاشنکو، رئیسجمهوری بلاروس که طی سه دهه گذشته قدرت را در کشورش در دست دارد، پیشتر در سال ۲۰۲۲ به نیروهای ارتش روسیه اجازه داد تا از خاک کشورش برای حمله به اوکراین استفاده کنند.
وی که از متحدان ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه به حساب میآید همچنین با درخواست مسکو برای استقرار برخی از سلاحهای هستهای تاکتیکی در کشورش موافقت کرد.
همزمان با درگیریها در منطقه کورسک روسیه گزارشهایی نیز از آتشسوزی در نیروگاه هستهای زاپوریژیا در اوکراین منتشر شده و دو طرف هر یک دیگری را به دست داشتن در آن متهم کردهاند.