جوان آنلاین: ایران هیچ سهمی در میان ۶ طلای کشتی آزاد بازیهای المپیک نداشت و طلاها به ژاپن (۲ وزن)، ازبکستان، بحرین، بلغارستان و گرجستان رسید.
ری هیگوچی در ۵۷ کیلو، کوتارو کیوکا در ۶۵ کیلو، رازامبک جمالوف در ۷۴ کیلو، ماگومد رمضانوف در ۸۶ کیلو، اخمد تاجالدینوف در ۹۷ کیلو و گنو پتریاشویلی در ۱۲۵ کیلوگرم صاحب نشان طلا شدند.
این در حالی بود که کمیته بینالمللی المپیک چندی پیش از آغاز رقابتها لیستی بلندبالا از محرومان کشتی روسیه و بلاروس اعلام کرد که نام نفرات شاخصی چون عبدالرشید سعداللهیف، زائوربک سیداکوف و زائور اوگویف قهرمانان المپیک قبلی در آن بود و در پی این تصمیم، فدراسیون کشتی روسیه اعلام کرد المپیک را تحریم کرده است.
باوجودی که تیم روسیه از شرکت در این رقابتها منع شده بود، اما باز هم جولان کشتیگیران روس در میان مدالآوران و طلایی شدن سه قهرمان روس در ۶ وزن نکته قابل توجهی بود که نشان میدهد این محرومیت چقدر در ورزش و کشتی، حق آنها را تضییع کرده است.
رازامبک جمالوف که در ۷۴ کیلو با ضربه فنی دایچی تاکاتانی قهرمان شد، ماگومد رمضانوف برنده حسن یزدانی در فینال ۸۶ کیلوگرم و همچنین اخمد تاجالدینوف کشتیگیر ۲۱ ساله بحرین هر سه روس بودند که با ملیت تابعیت متفاوت صاحب نشان طلای شدند.
جمالوف از ازبکستان آمد، رمضانوف از بلغارستان؛ تاجالدینوف هم که از سال گذشته در کشتی جهان مطرح شده، تابعیت بحرینی دارد. در میان نفرات برتر اوزان مختلف باز هم روسهای زیادی دیده میشوند از جمله اسلام دودایف و اسماعیل موسکائف در ۶۵ کیلو، ترمن والیف و ختیگ تسابولوف در ۷۴ کیلو، دورن کورگولیف و جاوریل شاپیف در ۸۶ کیلو و...
درواقع چه المپیک قرار بود مثل مسابقات جهانی امتیازی محاسبه شود و چه مدالی، قهرمان واقعی آن روسها بودند که با تابعیتهای دیگر در این رقابتها شرکت کرده بودند که اگر تیم ملی روسیه خودش هم در المپیک بود، قطعا طلاها و مدالهای بیشتری از آنشان میشد.