شناسهٔ خبر: 68140536 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: دفاع پرس | لینک خبر

شهرداری ملزم به ایجاد بخش موزه دفاع مقدس تهران شد

در دویست و پنجاه و پنجمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران طرح الزام شهرداری به ایجاد بخش موزه دفاع مقدس تهران مورد بررسی و با حداکثر آرا موافق تصویب شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه جامعه دفاع‌پرس، همزمان با دویست و پنجاه و پنجمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران طرح الزام شهرداری به ایجاد بخش موزه دفاع مقدس تهران در موزه ملی انقلاب و دفاع مقدس با جزئیات مواد و تبصره‌ها مورد بررسی قرار گرفت.

مهدی اقراریان رئیس کمیته حقوقی شورا با بیان اینکه ناراحتی و دلخوری ما از این بابت است که اقدام خوبی که در شورای پنجم دنبال می‌شد در سال آخر شورا به صحن آمده است، اظهار داشت: در آن دوره مدت‌ها به تعویق افتاد و در این دوره نیز چند سال مورد بی مهری قرار گرفته است. در برخی موارد افراد عکس شهدا را می‌زنند و عکس شهدا عمل می‌کنند.

وی با تأکید بر اینکه لشکر‌های عملیاتی مختلف در سطح کشور در استان‌های خود دارای موزه دفاع مقدس هستند، یادآور شد: تحولات، حوادث و آثار فعالیت‌های این لشکر‌ها در موزه‌ها دیده می‌شود، اما موزه تهران به صورت کلی به مسائل کلان انقلاب و دفاع مقدس پرداخته و این در حالیست که در تهران دو لشکر خط شکن ۱۰ سید الشهداء و محمد رسول الله (ص) را داریم.

اقراریان ادامه داد: این دو لشکر محدود به شهر تهران نیستند و حتی فراتر از استان نیز عمل می‌کردند.

این عضو شورا تاکید کرد: یکی از مهمترین حوادث انقلاب اسلامی قیام مردم ورامین در ۱۵ خرداد ماه است که باید به این مسئله دقت بسیاری داشته باشیم. بنده درخصوص ضرورت اصل موضوع صحبت کردم و معتقدم به این لشکر‌ها بدهکاریم.

وی همچنین تصریح کرد: مشخص نیست گنجینه‌های دفاع مقدس را تا چه زمانی می‌توانیم داشته باشیم؟ این گنجینه‌ها باید منتقل شوند. نباید از این مسئله ساده عبور کرد.

رئیس کمیته حقوقی شورا با بیان اینکه در زمان آقای قالیباف موزه دفاع مقدس به عنوان یک اثر فاخر راه اندازی شد، اظهار کرد: انتظار می‌رود این موضوع در دوره ششم مورد بی توجهی قرار نگیرد.

در ادامه ناصر امانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورا با بیان اینکه موزه دفاع مقدس بخشی مستقل زیر نظر ستاد کل نیرو‌های مسلح است، یادآور شد: تأکید مقام معظم رهبری بر این بوده که موزه تهران در باغ موزه احداث شود و بر اساس آنچه گفته شد ساختمان مورد نظر نیز پیش بینی شده و درخواست ما از شهرداری این است که در بودجه سال آینده مبلغی را برای این موزه در نظر بگیرد.

وی ادامه داد: اقدامات اساسی از طریق ستاد کل و فرمانده معظم کل قوا در حال انجام است و ما نمی‌توانیم از لحاظ حقوقی الزامی برای بنیاد حفظ آثار در نظر بگیریم و تنها می‌توانیم نیازمندی‌ها را در قالب بودجه امسال و یا سال آینده لحاظ کنیم تا پشتیبانی از راه اندازی این موزه صورت بگیرد. متن مصوبه باید اصلاح شود؛ چراکه تصویب آن مدیریت شهری و بنیاد را دچار مشکل می‌کند.

نرگس معدنی پور رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا هم با بیان اینکه یک فوریت این طرح در مهر سال ۱۳۹۸ تصویب شد که به دلیل مخالفت کمیسیون فرهنگی و اجتماعی و برنامه و بودجه وقت متوقف شد، اظهار کرد: با توجه به تعدد مشکلات شهر و نیاز‌های مالی شهر، این طرح اجرایی نشد و با توجه به حساسیت موضوع در دوره ششم مورد توجه قرار گرفت و در سال ۱۴۰۰ به کمیسیون فرهنگی و اجتماعی و برنامه و بودجه ارجاع شد.

وی افزود: جلسات متعددی در این خصوص برگزار شد و در پنج شهریورماه سال ۱۴۰۱ نامه آن امضا و به کمیسیون برنامه و بودجه ارسال شد. از ابتدای دوره بررسی‌های این طرح انجام شده و به هر ترتیب امروز در دستور کار قرار گرفته است.

مهدی عباسی رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورا نیز با تأکید بر اینکه باید تدبیری برای شورای راهبری اراضی عباس آباد نیز اندیشیده شود، خاطرنشان کرد: وقتی می‌گوییم شهرداری موظف است فضای اردوگاهی را با استفاده از شرایط موجود در اراضی عباس آباد ایجاد کند، نشان می‌دهد که طرح‌های مصوب دارد و مداخلات آن تنها نمی‌تواند توسط بنیاد حفظ آثار انجام شود.

سید جعفر تشکری هاشمی رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورا با بیان اینکه وجود چنین موزه‌ای ضروری است، تصریح کرد: آشنایی مردم با فداکاری‌ها و اقداماتی که برای حفظ این کشور صورت گرفته، یک اصل ارزشمند و به خودی خود مقدس است.

وی ادامه داد: ما باید کار‌های فاخر و در شأن رزمندگان دفاع مقدس انجام دهیم و نباید اینگونه باشد که یک گوشه از سالنی را به این امر اختصاص دهیم؛ لذا راه اندازی این موزه نیازمند مطالعات و انجام اقدامات شایسته در عین رعایت سرعت است.

تشکری هاشمی با بیان اینکه باید این موزه بر اساس طرح جامع و طرح تفصیلی راه اندازی شود، یادآور شد: ایجاد اردوگاه در یکی از تبصره‌ها لحاظ شده، اما شاید این فضا برای راه اندازی اردوگاه مناسب نباشد.

وی همچنین خاطرنشان کرد: این موزه نه تنها در شأن کمیسیون‌های تخصصی شوراست بلکه باید در شورای عالی معماری و شهرسازی، اراضی عباس آباد و بنیاد حفظ آثار مورد بررسی قرار بگیرد. شهرداری تهران موظف به راه اندازی این موزه شده و این در حالیست که شهرداری به تنهایی نمی‌تواند در ساخت موزه وارد عمل شود.

مهدی بابایی رئیس کمیته ایمنی شورا با بیان اینکه تأخیر در اجرای این طرح به کوتاهی دوره قبل بر می‌گردد که حاصل «نمی توانیم، نمی‌شود و نداریم» است، گفت: هرچند دغدغه دفاع مقدس نیز آنچنان که باید وجود نداشت.

وی افزود: نباید ما طرح حمایت مالی ایجاد کنیم و باید جایگاه شورا در سیاست گذاری لحاظ شود و از سویی دیگر نباید شهرداری به عنوان بانک دیده شود.

مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران نیز در ادامه این جلسه با بیان اینکه ما از شهردار وقت برای راه اندازی موزه جنگ در اراضی عباس آباد زمین خواستیم، گفت: دو هزار و ۵۰۰ مترمربع فضا برای راه اندازی این موزه پیشنهاد شد که بررسی‌هایی صورت گرفت و مسائلی پیش آمد که از ساخت موزه در آن فضا پشیمان شدیم. یکی از زمین‌ها نیز در جوار حرم حضرت امام (ره) بود که طرح آن سه سال زمان برد و در نهایت منتفی شد و قرار بر این شد که باغ موزه فعلی به عنوان موزه ملی دفاع مقدس مورد استفاده قرار بگیرد.

انتهای پیام/341