جوان آنلاین: ارتش اوکراین که توان ادامه جنگ برابر روسیه را ندارد و روی کمکهای غرب هم نمیتواند حساب باز کند، اخیراً دست به انتحار زده و با نفوذ به استان مرزی کورسک، به دنبال فشار به روسها و بالا بردن وزن سیاسی خود در میز مذاکرات احتمالی است؛ عملیاتی که با توجه به تجربه گذشته ممکن است واکنش تند روسیه را به همراه داشته باشد.
پس از مدتها کاهش تبادل آتش بین نیروهای روسیه و اوکراین، موج جدید درگیریها بین دو طرف شروع شده و برای اولین بار در سه سال اخیر نبردها به خاک روسیه کشیده شده است. روز پنجشنبه نیروهای اوکراین با نفوذ به استان مرزی کورسک در غرب روسیه، توانستند تا عمق ۱۰ کیلومتری پیشروی کنند. همچنین، یک پایگاه هوایی نظامی در منطقه لیپتسک روسیه، در حدود ۳۰۰ کیلومتری مرز با اوکراین، در پی حملات پهپادهای اوکراینی، دچار آتشسوزی شد. به گزارش «تاس»، به گفته ایگور آرتامونوف، فرماندار لیپتسک، حمله گسترده پهپادی شامگاه پنجشنبه دور از مرزهای اوکراین، به یک نیروگاه برق آسیب رساند. آرتامونوف در «تلگرام» با بیان اینکه «زیرساختهای انرژی آسیب دید»، نوشت که این حمله منجر به قطع برق شد و بعد برق متعاقباً به اکثر خانههای آسیبدیده بازگشت. فرماندار لیپتسک با اعلام وضعیت فوقالعاده در این منطقه، دستور تخلیه چهار روستای اطراف را «برای تضمین ایمنی ساکنان» صادر کرد که ۴۱۶ خانواده را شامل میشود. یک حمله گسترده پهپادی دیگر اوکراین نیز در منطقه بلگورود در نزدیکی مرز اوکراین، گزارش شده است. به گزارش سیبیاس، فرماندهی نظامی اوکراین گفت که حدود هزار سرباز اوکراینی با پشتیبانی تانک و خودروهای نظامی در حمله اولیه به کورسک شرکت داشتند. مقامات فدرال وضعیت اضطراری ملی اعلام کردهاند. هزاران نفر از کورسک تخلیه شدهاند و مواردی از تلفات غیرنظامیان گزارش شده است. درگیریهای شدید در نزدیکی شهر Sudzha، جایی که گاز طبیعی روسیه به اوکراین انتقال مییابد، نگرانیها را در مورد توقف ناگهانی جریانهای ترانزیتی به اروپا افزایش داده است. ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین پنجشنبه در سخنانی گفت که روسیه جنگ را به کشور آورد و باید تبعات این جنگ را نیز احساس کند. او افزود: «اوکراینیها میدانند چگونه به اهداف خود برسند و ما دستیابی به اهداف خود را در جنگ انتخاب نکردیم.»
اعزام نیروهای روس به منطقه تنش
حمله بیسابقه اوکراین به کورسک درحالی وارد چهارمین روز خود شد که نبردها همچنان ادامه دارد و مسکو نیروهای کمکی را برای عقب راندن اوکراینیها اعزام کرده است. به گزارش اسپوتنیک، وزارت دفاع روسیه در بیانیهای گفت که ارتش و گارد مرزی روسیه مانع از پیشروی نیروهای اوکراینی به عمق منطقه در جنوب غربی روسیه شدهاند. بر اساس این بیانیه، ارتش درحال حمله به جنگندههای اوکراینی است که میخواهند از منطقه سومی اوکراین به سمت منطقه پیشروی کنند. وزارت دفاع روسیه با اشاره به اینکه اوکراین در ۲۴ساعت گذشته تقریباً ۲۸۰ سرباز و ۲۷ خودروی نظامی را از دست داده، اعلام کرده است: «در مجموع، از زمان آغاز درگیریها در کورسک، تلفات دشمن به ۹۴۵ نفر نیروی نظامی و ۱۰۲ دستگاه خودروی زرهی از جمله ۱۲ فروند تانک، ۱۷ نفربر زرهی، شش خودروی رزمی پیادهنظام و ۶۷ خودروی رزمی زرهی رسیده است.» وزارت دفاع روسیه افزود: «عملیات برای شکست دادن تشکیلات نیروهای مسلح اوکراین ادامه دارد و ارتش روسیه همچنان به دفع تلاشهای اوکراین برای نفوذ در منطقه کورسک ادامه میدهد.»
استقبال امریکا
حملات اوکراین از سوی امریکا هم با استقبال مواجه شده است. به گزارش آناتولی، سخنگوی پنتاگون روز جمعه اعلام کرد که حملات ارتش اوکراین به کورسک، تنشها را در منطقه تشدید نکرده است و مسئولیت مهار تنشها برعهده ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه است. سابرینا سینگ گفت: «همانطور که از ابتدا گفتهایم، اگر میخواهیم تنشها را کاهش دهیم، بهترین راه برای انجام این کار این است که پوتین میتواند امروز تصمیم بگیرد که نیروها را از اوکراین خارج کند.» سینگ با تأکید بر اینکه ایالات متحده به تأمین منابع و سیستمهای موردنیاز اوکراین ادامه میدهد، گفت: «ما به هیچ وجه احساس نمیکنیم که این امر تشدیدکننده نبردها باشد.» سینگ گفت: «استفاده از تسلیحات ارائه شده توسط امریکا برای حملات در داخل منطقه کورسک روسیه با سیاست امریکا مطابقت دارد.» اوکراین و متحدانش که ادامه جنگ با روسیه را هزینهزا میدانند و نسبت به پیروزی خود امیدی ندارند، با نفوذ به خاک روسیه سعی دارند رقیب را به ازسرگیری روند صلح مجاب کرده و بتوانند با دست بالا در میز مذاکرات حاضر شوند. حمله به کورسک، پس از آن انجام شد که کشورهای عضو ناتو مجوز حمله اوکراین به خاک روسیه با تسلیحات غربی را صادر کردند که خشم رهبران کرملین را برانگیخت. غربیها مدعی هستند که با کشاندن نبرد به خاک روسیه میتوانند این کشور را تحت فشار قرار داده و امتیازاتی را از آن بگیرند، اما مقامات مسکو بارها گفتهاند که مناطق تصرف شده اوکراین را پس نخواهند داد و هرگونه اصرار به این خواسته و ادامه جنگ، هزینه و تلفات کییف را افزایش خواهد داد.