شناسهٔ خبر: 68044345 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: همشهری آنلاین | لینک خبر

«محرم‌شهر» با مردمی‌سازی ماندگار می‌شود

اگر دوره ششم شورا و شهرداری ادامه پیدا کرد، این رویداد هم بتواند در سال‌های آینده ادامه پیدا کند و اگر کار مدیریت شهری ادامه پیدا نکرد هم امیدوارم این رویداد به‌عنوان آیین و مناسکی ثابت در تهران دربیاید و خود مردم در برگزاری آن نقش ایفا کنند.

صاحب‌خبر -

به گزارش همشهری آنلاین، علیرضا نادعلی؛ سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران در روزنامه همشهری نوشت؛ تجربه مجموعه مدیریت شهری تهران در چند سال اخیر نشان می‌دهد که هرچه زمان بیشتری گذشت، دوستان ما در شهرداری تهران در زمینه برگزاری آیین‌ها و مراسم‌ آیینی، دستاوردها و تجربیات خیلی خوبی ‌کسب کردند. هم در زمینه جشن و سرور تجربیات بسیار خوبی جمع شد و هم در زمینه برگزاری مراسم سوگواری به‌ویژه ایام سوگواری حضرت اباعبدالله(ع) که برای مردم ایران خصوصا تهران با سابقه چندصدساله عزاداری برای سیدالشهدا(ع)، جایگاه ویژه‌ای برای این آیین قائل است، اتفاق بسیار خوبی افتاده است. ما الان هم در جشن‌ها هم در آیین‌های سوگواری شاهد این هستیم که شهرداری تهران دستاوردهای جدیدی را در ۳سال گذشته رقم زده که قبلا به این شکل اتفاق نمی‌افتاد.
در سال گذشته شهرداری تهران پدیده‌ای به نام «محرم‌شهر» را رقم زد که مهم‌ترین اتفاق درون آن برگزاری مراسم‌ مختلف با حضور اقشار مختلف مردمی در میدان آزادی بود. ما در شورای اسلامی شهر تهران از سال اول دوره ششم تأکید ویژه‌ای بر این موضوع داشتیم که میدان آزادی به‌عنوان مهم‌ترین نماد آزادی‌خواهی دینی در کل دنیا - که بعد از انقلاب شکوهمند اسلامی به منصه ظهور رسید- تبدیل به یک میدانگاه گفتمانی از لحاظ دینی و انقلابی شود. بعضی افراد تصور می‌کنند حتما باید تغییرات ظاهری و فیزیکی در چیزی اتفاق بیفتد که از این حیث بتواند خالق رویداد ویژه‌ای باشد، درحالی‌که به اعتقاد من انجام رویدادهایی از طیف محرم‌شهر و اجتماعات مردمی و ترتیب‌دادن همین دست آیین‌ها در یک مکان است که می‌تواند این قابلیت را ایجاد کند. این اتفاق بحمدالله پارسال به شکل بسیار خوبی انجام شد؛ هم از جهت شکل نمادین آن که همان کشتی خاصی بود که در میدان آزادی میزبان عزاداران حسینی بود و هم از حیث حضور جمع کثیری از مردم، تا زمانی که آیین بدرقه مردم به سمت پیاده‌روی اربعین روی داد. امسال هم به همت شهرداری تهران، همین موضوع در حال تکرار است و به‌نظر من این رویداد کم‌کم برای تهرانی‌ها به‌عنوان یک آیین واحد و ثابت درآمده؛ به شکلی که خیلی‌ها دنبال می‌کنند که این اتفاق در سال‌های آینده هم در میدان آزادی تکرار شود.
ان‌شاءالله اگر دوره ششم شورا و شهرداری ادامه پیدا کرد، این رویداد هم بتواند در سال‌های آینده ادامه پیدا کند و اگر کار مدیریت شهری ادامه پیدا نکرد هم امیدوارم این رویداد به‌عنوان آیین و مناسکی ثابت در تهران دربیاید و خود مردم در برگزاری آن نقش ایفا کنند. تأکیدی که ما در شورای شهر داریم مردمی‌شدن همه این اتفاقات است. ما از عزیزان شهرداری و معاونت فرهنگی اجتماعی که بیشترین زحمت را در این حوزه می‌کشند و همچنین شهرداری‌های مناطق مجاور به‌ویژه منطقه‌۹ که به‌طور معمول خیلی درگیر برگزاری این رویداد می‌شوند، تشکر ویژه می‌کنیم و برای ‌آنها آرزوی موفقیت داریم. انتظار ما این است که هرچه می‌شود، کار به شکلی مردمی‌تر و با حضور هیئت‌ها و داوطلبانی که سال‌هاست در این حوزه‌ها کار می‌کنند، دنبال شود تا این رویداد، برای تهران و تهرانی‌ها به رویدادی ماندگار تبدیل شود.