شناسهٔ خبر: 68039630 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

قاتلان تصمیم‌گیری استراتژیک 

روزنامه جوان

اگر خیلی منطقی باشید، هیچ ایده خلاقانه‌ای به ذهن شما نمی‌رسد. اگر بخواهید هر ایده‌ای که کمی عجیب و غریب است را در همان لحظه اول کنار بگذارید، همیشه به همان گزینه‌های قدیمی خواهید رسید

صاحب‌خبر -

 جوان آنلاین: کانال تلگرامی «آکادمی مدیریت استراتژیک» نوشت: چه برای زندگی شخصی خود تصمیم‌گیری می‌کنید و چه مدیر ارشد یک سازمان هستید یا یک استاندار و رئیس‌جمهور باشید، یکی از مهم‌ترین مهارت‌ها، مهارت تصمیم‌گیری است. در این میان عادت‌هایی وجود دارند که قاتلان تصمیم‌گیری استراتژیک هستند. 

۱- عادت خیلی منطقی بودن:

اگر خیلی منطقی باشید، هیچ ایده خلاقانه‌ای به ذهن شما نمی‌رسد. اگر بخواهید هر ایده‌ای که کمی عجیب و غریب است را در همان لحظه اول کنار بگذارید، همیشه به همان گزینه‌های قدیمی خواهید رسید. 

۲- عادت انتخاب اولین راه‌حل:

فکر کردن کاری انرژی‌بر است بنابراین مغز ما که متخصص کاهش مصرف انرژی است. چه کار می‌کند؟ یکی از کار‌هایی که می‌کند این است که وقتی به اولین گزینه رسید، خاموش می‌شود و سوت پایان جست‌وجو را می‌زند! به این ترتیب شما با سبد کوچکی از گزینه‌ها روبه‌رو خواهید بود. 

۳- عادت به اینکه فقط یک جواب درست وجود دارد:

اکثر ما فکر می‌کنیم که یک جواب بهینه وجود دارد و ما باید آن را پیدا کنیم. در صورتی که ممکن است سه جواب مطلوب وجود داشته باشد. بنابراین ذهن خود را باز نگاه دارید. 

۴- عادت تفکر تک سناریویی:

همه ما در صحبت می‌گوییم که دنیا متغیر است، اما در عمل، وقت تصمیم‌گیری فقط بر اساس یک آینده (سناریو)، گزینه برتر را انتخاب می‌کنیم. در صورتی که باید علاوه بر گزینه برای آینده مورد انتظار، برای آینده‌های دیگر نیز گزینه‌های متناسب در ذهن داشته باشیم. 

۵- عادت جمع‌آوری داده‌های خیلی زیاد:

برخی از ما آنقدر اطلاعات جمع‌آوری می‌کنیم که دچار فلج تحلیلی (Paralysis by analysis) می‌شویم. کیفیت تصمیم‌گیری مبتنی بر داده‌های خیلی کم و خیلی زیاد هر دو در معرض خطر است. 

۶- عادت بی‌توجهی به پیامد‌های موج دو و سه:

تفکر کوتاه‌مدت یکی از بزرگ‌ترین اشتباهاتی است که افراد در فرآیند تصمیم‌گیری مرتکب آن می‌شوند. آن‌ها نمی‌دانند تصمیمی که امروز می‌گیرند علاوه بر زمان حال بر آینده، تأثیر خواهد گذاشت. چیزی که امروز درست و کاربردی به نظر می‌رسد، شاید نهایتاً تصمیم خوبی از آب درنیاید. برای رفع این مشکل از ابزار چرخ آینده استفاده می‌کنند. این ابزار کمک می‌کند که پیامد‌های موج‌های بعدی تصمیم امروز مشخص و در نظر گرفته شود.

نظر شما