صاحبخبر -
این واحد علاوه بر گشتزنی با هواپیماهای بدون سرنشین و رصد شبکههای اجتماعی، وظیفه استفاده از فناوری تشخیص چهره برای تقویت بکارگیری تدابیر امنیتی را برای ایفای نقش موثر در «پیشگیری، کشف، تحقیق و تعقیب جرم» بر عهده خواهد داشت.
به گزارش ایتنا و به نقل از یورونیوز، پاتریشیا بولریچ، وزیر امنیت آرژانتین، اعلام کرد که «کارایی بخشهای مختلف این وزارتخانه و پلیس فدرال و نیروهای امنیتی با بکارگیری هوش مصنوعی به میزان قابل توجهی بهبود پیدا میکند و امکان واکنش سریعتر و دقیقتر به تهدیدات و شرایط اضطراری فراهم میشود.»
به گفته او، واحد جدید «از الگوریتمهای یادگیری ماشینی برای تجزیه و تحلیل دادههای جرایم تاریخی با هدف پیشبینی جرایم آتی و کمک به پیشگیری از وقوع آنها استفاده خواهد کرد.»
هر چند او، ایالات متحده، چین، اسرائیل و برخی دیگر از کشورها را از پیشگامان استفاده از هوشمصنوعی در نهادهای امنیتی معرفی کرد تا این تصمیم خود را عادیسازی کند ولی گروههای حقوق بشری نسبت به بروز تبعاتی همچون نقض آزادی بیان از طریق رواج خودسانسوری مطالب منتشر شده در شبکههای اجتماعی توسط مردم به دلیل ترس از مواجهه نهادهای امنیتی، ابراز نگرانی کردند.
مرکز مطالعات آزادی بیان و دسترسی به اطلاعات آرژانتین هشدار داد که از دولت میتواند از این فناوری برای ساکت کردن منتقدان خود در میان دانشگاهیان، روزنامهنگاران، سیاستمداران و فعالان مدنی سوء استفاده کند. این نهاد مدنی خواستار شفافیت دولت در مورد مبدا تولید فناوری خریداری شده و کارکرد آن شد.
سال گذشته نیز دادگاهی در بوئنوس آیرس حکم داد که استفاده از فناوری تشخیص چهره توسط دولت در پایتخت، خلاف قانون اساسی آرژانتین است.
خاویر مایلی، رئیسجمهوری آرژانتین، اواخر سال گذشته با طرح وعدههای مبارزه با بحران اقتصادی و اعمال سختگیری در برابر جرم و جنایت، پیروز انتخابات شد. او اخیرا پس از سفر به سیلیکون ولی، با مدیران چندین شرکت بزرگ آمریکاییِ فعال در حوزه فناوری از جمله ایلان ماسک دیدار کرده و از آنها برای سرمایهگذاری در کشورش دعوت بعمل آورده است.
همزمان، اصلاحات اقتصادی او به وقوع اعتراضهای خیابانی دامن زده، به طوری که تنها در ژوئن گذشته به دلیل مداخله پلیس، دهها زخمی و ۱۵ بازداشتی گزارش شده است.∎