شناسهٔ خبر: 68037665 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

لبیب از خط پایان گذشت و دوچرخه گرفت، الفتی هفتم شد

ورود گوش‌شکسته‌ها به گود المپیک

دهمین روز از بازی‌های المپیک پاریس همزمان است با آغاز رقابت کشتی‌گیران فرنگی. کشتی ورزش اول ایران به حساب می‌آید و ایرانی‌ها مدت‌هاست که منتظر درخشش گوش‌شکسته‌ها در بزرگ‌ترین آوردگاه ورزش جهان هستند

صاحب‌خبر -

 جوان آنلاین: شروع مسابقات رشته کشتی همه را به کسب مدال‌های رنگارنگ و به اهتزاز درآمدن پرچم وطن‌مان در پایتخت فرانسه امیدوار کرده است. دیروز مهدی الفتی در فینال پرش خرک ژیمناستیک به مقامی بهتر از هفتمی دست پیدا نکرد تا همچنان در حسرت مدال باشیم.
 
دهمین روز از بازی‌های المپیک پاریس همزمان است با آغاز رقابت کشتی‌گیران فرنگی. کشتی ورزش اول ایران به حساب می‌آید و ایرانی‌ها مدت‌هاست که منتظر درخشش گوش‌شکسته‌ها در بزرگ‌ترین آوردگاه ورزش جهان هستند. مهدی محسن‌نژاد و امین میرزازاده، دو فرنگی‌کاری هستند که امروز می‌توانند با گذشتن از سد حریفان‌شان به نیمه‌نهایی صعود کنند و فردا برای رسیدن به سکو و کسب مدال به جنگ رقبا بروند. مسابقات کشتی المپیک در هر وزن طی دو روز برگزار می‌شود. 

 مسئولیت سنگین
شش فرنگی‌کار کشورمان از امروز روی تشک می‌روند تا پس از ماه‌ها تمرین و تلاش شبانه‌روزی برای هدف‌شان بجنگند. در المپیک توکیو یک طلا و یک برنز نصیب کشتی فرنگی ایران شد و حالا که در هر شش وزن صاحب نماینده هستیم، انتظار می‌رود شاگردان حسن رنگرز بهتر از دوره قبل نتیجه بگیرند. محمدهادی ساروی تنها فرنگی‌کاری است که تجربه کسب مدال المپیک (برنز توکیو) را در کارنامه دارد. 
سبک‌وزن و سنگین‌وزن فرنگی مسئولیت سختی را برعهده دارند. مهدی محسن‌نژاد و امین میرزازاده اولین نمایندگان کشتی ما هستند و نتایج آن‌ها می‌تواند تأثیر زیادی در عملکرد سایر نفرات داشته باشد. همین مسئله استرس آن‌ها را افزایش خواهد داد. با این‌حال کادرفنی و مسئولان فدراسیون تمام توان خود را به کار گرفته‌اند تا ملی‌پوشان در بهترین شرایط بهترین نتیجه را کسب کنند. محسن‌نژاد در حالی دوبنده تیم‌ملی در بازی‌های المپیک را به تن کرده که برای رسیدن به مدال کار سختی در پیش دارد. در وزن ۶۰ کیلو چهره‌هایی، چون مراد ممدوف آذربایجانی، فومیتای ژاپنی و گئورگی صربستانی حضور دارند. میرزازاده سنگین‌وزن پیش از این مدال طلای ۲۰۲۳ جهان را به گردن آویخته و رقبایی، چون لوپز کوبایی، صباح شریعتی از آذربایجان و میلوف بلغاری را پیش‌رو دارد. 


 شرایط خوب بیرون از دهکده
نایب‌رئیس فدراسیون کشتی تأکید کرد موفقیت در میدان المپیک قابل مقایسه با دیگر رویداد‌ها نیست. حمید سوریان، نابغه کشتی فرنگی ایران با کوهی از مدال کنار فرنگی‌کاران در پاریس حضور دارد. او در اظهارنظری تأکید کرده شرایط کشتی‌گیران خارج از دهکده بازی‌ها بسیار خوب است: «تا به اینجای کار همه چیز خوب بوده است. امیدوارم در ادامه نیز خدا کمک کند و طی روز‌های آتی کشتی‌گیران با شرایط ایده‌آل پا به میدان رقابت بگذارند و بهترین نتیجه را کسب کنند. صددرصد حضور تیم خارج از دهکده مفید است. تدبیری که انجام شده با توجه به گزارش و اخباری که از دهکده در روز‌های اخیر به گوش می‌رسد و فارغ از آن، تجربه حضور در سه رقابت المپیک که دو میدان آن با شکست همراه بوده، می‌تواند دلیل خوبی بر این موضوع باشد. دلیل این شکست‌ها فضای داخل دهکده، استرس حضور در آن محیط، شرایط سخت رقابتی که ایجاد می‌کند، بود و به نظرم این تدبیر خوبی بود که از سوی فدراسیون اندیشیده شد تا کشتی‌گیران در فضای مناسب با آرامش خاطر تمرینات را دنبال کنند.»
سوریان بازی‌های المپیک را جدالی سخت توصیف کرد: «تمامی تدابیری که لازم بود از سوی فدراسیون لحاظ شده و با توجه به تلاش‌های شبانه‌روزی فدراسیون، کادر فنی و قهرمانان شرایط برای افتخارآفرینی مهیاست، اما باید بپذیریم که المپیک میدان بسیار سختی است و همه رقبا تلاش کرده‌اند، ولی ما هم امیدواریم. مردم عزیز برای کشتی‌گیران دعا کنند. امیدوارم اتفاقات خوبی بیفتد و دل هموطنان ما شاد شود و پرچم کشورمان به اهتزاز درآید.»


 دوچرخه جایزه رکوردشکنی
علی لبیب که توانست پس از ۱۶ سال از خط پایان رقابت‌های دوچرخه‌سواری جاده المپیک عبور کند، دوچرخه جایزه گرفت. تنها ملی‌پوش دوچرخه‌سواری ایران کار سختی در ماده جاده داشت. لبیب در رقابت با ۹۰ ورزشکار مسافت ۲۷۳ کیلومتری را رکاب زد و با ثبت زمان ۶ ساعت و ۴۶ دقیقه و ۳۳ ثانیه به‌عنوان نفر هفتاد و ششم از خط پایان عبور کرد. در المپیک ۲۰۰۸ پکن حسین عسگری آخرین دوچرخه‌سوار ایرانی بود که از خط پایان المپیک عبور کرد. علی لبیب در خصوص عملکردش اظهار داشت: «خوشحالم که توانستم به عنوان نفر ۷۶ از خط پایان عبور کنم. یکی از سخت‌ترین روز‌های زندگی‌ام را پشت سر گذاشتم و خوشحالم که زحماتم نتیجه داد. خوشحالم طلسم رد نکردن خط پایان را پس از سال‌ها شکستم. امیدوارم این عملکرد روز‌های خیلی بهتری را برای دوچرخه‌سواری ایران رقم بزند و بتوانیم آینده درخشان‌تری داشته باشیم.» 
همانطور که انتظار می‌رفت دوچرخه‌ای که علی لبیب با آن رکاب زد به او اهدا شد. این موضوع در بازی‌های المپیک عرف است و اگرچه این سنت در المپیک توکیو اجرا نشد، اما رئیس فعلی فدراسیون دوچرخه‌سواری با این کار به نوعی از لبیب تقدیر و تشکر کرد. رسول اسدی در خصوص اهدای دوچرخه KTM مدل ۲۰۲۴ به این ملی‌پوش گفت: «در برخی ادوار این بازی‌ها، دوچرخه‌ای که فدراسیون برای حضور نماینده خود در المپیک تهیه یا خریداری کرده در پایان این رویداد به خود او اهدا می‌شد. ما از قبل این هم این برنامه را داشتیم که حتی اگر لبیب نتواند مسابقه را تمام کند و پیاده شود این دوچرخه را در اختیار او قرار دهیم.»