به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، ماموستا شیخ مامد کلشی نژاد امام جمعه اهل سنت ارومیه در وبینار «امام حسین علیه السلام احیاءکنندۀ دین اسلام» که به همت مجمع تقریب مذاهب اسلامی در حال برگزاری است، گفت: کربلا یاد و خاطره افرادی است که در راستای احیای امر به معروف و نهی از منکر جان خویش را تقدیم راه حق کردند. قیام عاشورا و قیام محرم یکی از لکههای ننگ تاریخ اسلام است که عدهای به دور از عدالت و در کمال قساوت قلب و همچنین در راستای رسیدن به اهداف شوم خود و در نهایت بی احترامی نسبت به اهل بیت وحی، آنها را به شهادت رساندند. شخصیتهای بزرگواری که خداوند در کلام وحی خود نسبت به پاکی، پاکدامنی و صداقت و احترام نسبت به این بزرگواران اشاره فرموده است و به ما گوشزد کرده که همیشه باید آنها را جزو اولویت های ایمانی خود قرار دهیم و نباید کمترین خلأء ایمانی نسبت به آنها در وجودمان باشد.
وی افزود: خداوند برای تمام آحاد جامعۀ بشری این نکته را مسجل میفرماید که این شخصیتها دارای رتبۀ اخلاقی و پاکدامنی هستند و اهداف بلند اینها، اهداف دین است و برای همین است که پیامبر در غدیر خم تأکید میکند که نباید مسلمانان کرامت ایشان را فراموش کنند و خدایی نکرده بی احترامی کنند و بعد میفرماید من پس از خود دو سنبل هدایت را برای شما به یادگار میگذارم و بعد دو محور اصلی را به امت خود نشان میدهد؛ یکی کتاب خدا به عنوان نسخۀ شفابخش برای درد و آلام بشریت و چراغ راهنمای آنها و نیز مسیر رسیدن به سعادت و مسیر حق و دیگری عترتش. قرآن که هدف خود را در امر به معروف و نهی از منکر تعریف میکند.
شیخ مامد ادامه داد: در عصر امام حسین، حاکمانِ به قول خودشان اسلامی، قصد داشتند مردم را به سمت و سویی به دور از حقایق قرآنی و شریعت اسلام سوق دهند. ظلم و تجاوز به حقوق جامعه و دور شدن از مسیر قرآن، در حال عادی شدن بود. اینجاست که امام حسین تصمیم میگیرد برای بازگرداندن جامعه به مسیر اصلی خود و تبیین دین جدش پیامبر حرکت کند و در مقابل یزید و یزیدیان قرار بگیرد. این قیام برای این صورت گرفت که امروز امت اسلامی در وادی انحراف قرار نگیرند. قیام امام حسین سبب شد تا اکنون به عنوان یکی از نمونههای احیای دین و بازگرداندن احکام دین به مسیر اصلی خود شناخته شود. اینها اعتقادات اهل سنت است. کسانی که با شقاوت مقابل امام ایستادند، مورد لعن اهل سنت قرار دارند و تا قیامت در عذاب باقی خواهند ماند.
انتهایپیام/
∎