شناسهٔ خبر: 67959518 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

رئیس کمیسیون گردشگری شورای اسلامی شهر همدان تأکید کرد

ثبت جهانی هگمتانه با همدلی و همکاری همگانی اتفاق افتاد

رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری مالی و گردشگری شورای اسلامی شهر همدان گفت: نقش مؤثر و بی‌بدیل شورای شهر و شهرداری در آماده‌سازی هگمتانه برای ثبت جهانی انکارناپذیر است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا از همدان، حمید بادامی‌نجات امروز _سه‌شنبه نهم مرداد_ در جلسه کمیسیون سرمایه‌گذاری، مالی و گردشگری شورا ضمن تبریک ثبت جهانی محوطه باستانی هگمتانه به عنوان بیست‌وهشتمین میراث جهانی ایران در یونسکو، اظهار کرد: این روزها رویداد خوبی برای شهر همدان رقم خورد که باعث خرسندی شهروندان همدانی شد.

وی با بیان اینکه سالیان زیادی بود که شهروندان همدانی به دنبال ثبت آثار تاریخی این کهن شهر بودند، افزود: استان همدان دارای آثار تاریخی بسیاری است که اکثر آن‌ها شایسته ثبت جهانی هستند و مهم‌ترین آن‌ها تپه باستانی هگمتانه است که به ثبت رسید.

رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری مالی و گردشگری شورای اسلامی شهر همدان با بیان اینکه وجود آثار تاریخی و با ارزش، افتخاری برای همدان و ایران است، ادامه داد: مسؤلین استان همدان برای ثبت جهانی دیگر آثار تاریخی باید از تجربه‌ای که برای هگمتانه داشتیم، استفاده کنند.

بادامی نجات ثبت جهانی هگمتانه را حاصل تلاش و زحمات مجموعه مدیران استان و کشور دانست و اضافه کرد: زحمات و تلاش همه دست‌اندرکاران چه افرادی که در گذشته و چه امروز برای زمینه آن را فراهم کردند تا نماینده یونسکو ارزیابی خوبی از آثار فاخر ایرانی داشته باشد قابل تقدیر است.

وی با اشاره به اینکه در این اقدام «مرکز تاریخی همدان» به مرحله ثبت نرسید، خاطرنشان کرد: بر اساس مصوبه کمیته میراث جهانی هیچ محدودیتی برای ثبت بخش «مرکز تاریخی شهر همدان» در آینده وجود ندارد، با این توضیح که هم‌اکنون نیز این بخش در پهنه حریم محدوده ثبت جهانی قرار داشته و تحت حفاظت و حمایت یونسکو خواهد بود.

مرکز تاریخی همدان را هم برای ثبت جهانی آماده می‌کنیم

رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری و گردشگری شورای اسلامی شهر همدان با اشاره به اینکه قرار گرفتن همدان در فهرست شهرهای تاریخی در جهان در معرفی همدان در سطح بین‌الملل بسیار تأثیرگذار است، یادآور شد: با توجه به اینکه مرکز تاریخی همدان نیز به ثبت ملی رسیده است، سال آینده این امکان وجود دارد که برای ثبت جهانی ارسال شود و زمینه آن را فراهم می‌کنیم.

حمید بادامی‌نجات در خصوص آماده سازی مرکز تاریخی همدان برای ثبت جهانی، افزود: در این راستا تکالیفی داریم و باید با الحاقات بعدی (این پرونده) که هم ایکوموس (شورای جهانی بناها و محوطه‌های تاریخی)، یونسکو و سایر اعضا کمیته میراث جهانی بر ارزش آن تأکید کردند بتوانیم موانع و اشکالات را رفع کنیم تا به لطف خداوند به ثبت جهانی برسانیم.

وی با بیان اینکه اگر تدبیر شورای و شهرداری در حذف موانع ثبت جهانی هگمتانه نبود شاید این اتفاق نمی‌افتاد، گفت: با همت مدیریت شهری حذف میدان از عرصه تپه هگمتانه اقدام ارزشمندی بود که صورت گرفت، چرا که این امر اقدام تنش‌زایی بود که بتوانیم مسیر بازار را از میدان حذف کنیم و ناچار شدیم مسیر جدیدی را بازگشایی کنیم.

بادامی نجات اضافه کرد: مسیر باستان معبری است که شهرداری همدان با بودجه‌ای که شورای شهر پیش‌بینی کرده بود، ایجاد کرد که با اجرای این طرح خط ورودی و خروجی بازار از تپه هگمتانه حذف شد و مباحث فرهنگی نیز برای آن تعریف شد.

وی با بیان اینکه حذف میدان و آسفالت محوطه هگمتانه و بازگشایی معبر باستان برای آماده‌سازی ثبت جهانی با تدبیر شورا و شهرداری با هزینه بالایی انجام گرفت، افزود: اینگونه اقدامات در حوزه میراث و نگهداری آثار تاریخی هزینه نیست، بلکه نوعی سرمایه‌گذاری برای رونق صنعت گردشگری و حفظ آن برای آیندگان است.

بادامی‌نجات در ادامه سخنانش به ارزش بافت تاریخی بازار همدان نیز اشاره کرد و گفت: سال گذشته بیشترین حجم اقدامات پروژه‌ای خوبی برای این بازار از جمله جداره‌سازی، مرمت، کف سازی و… صورت گرفت و این روند باید ادامه داشته باشد.

وی به طرح شرکت عمارت خورشید برای ساماندهی بازار همدان اشاره کرد و افزود: چنانچه این طرح به درستی اجرا شود یکی از زیباترین بازارهای کشور را در حوزه گردشگری خواهیم داشت.

نظر شما